Cześć wszystkim,
Szukam rekomendacji dotyczących telewizora OLED i chętnie poznam Wasze opinie. Oto kilka informacji o moich preferencjach:
Mam kilka pytań:
Z tego co wiem, LG oferuje 5-letnią gwarancję na panel w modelach z serii G. Jednak w sprzedaży dostępne są różne warianty, takie jak 55G45LW, 55G49LS, 55G43LS, 55G42LW i 55G48LW, które często mają atrakcyjniejsze ceny. Podobno niektóre modele pochodzą z innej dystrybucji i nie obejmuje ich ta dodatkowa gwarancja (nie wiem czy to prawda). Czy ktoś może potwierdzić, jak sprawa wygląda? Nie chciałbym przypadkowo kupić modelu z krótszą gwarancją.
Z góry dzięki za Wasze odpowiedzi!
PS Obecnie mam 13-letnią plazmę Panasonica
Szukam rekomendacji dotyczących telewizora OLED i chętnie poznam Wasze opinie. Oto kilka informacji o moich preferencjach:
- Odległość oglądania: 1,8–2,5 metra
- Warunki oświetleniowe: Głównie oglądam wieczorami przy jednej lampce, czasami w ciągu dnia, ale prawie nigdy w całkowitej ciemności.
- Treści: Głównie filmy i seriale, czasem telewizja na żywo, ale bez sportu.
- LG 55G4 (choć musiałbym dokupić osobno podstawkę)
- Samsung 55S95D
- Sony 55A95L
Mam kilka pytań:
- Czy warto dopłacić do modeli LG lub Sony w porównaniu do Samsunga 55S95D? Jeśli tak, to ile?
- Czy macie osobiste doświadczenia z tymi modelami albo polecacie coś innego?
- Czy wszystkie trzy telewizory obsługują odtwarzanie filmów 4K z zewnętrznymi napisami w formacie SRT? Chciałbym po prostu podłączyć dysk USB (sformatowany do NTFS) bez korzystania z dodatkowych urządzeń, takich jak Nvidia Shield itp
- Zauważyłem, że wszystkie modele, poza Sony, mają tylko porty USB 2.0. Czy przepustowość USB 2.0 wystarczy do odtwarzania filmów w 4K?
- Czytałem też o możliwym problemie z „zielonym zafarbem” na telewizorach OLED od LG. Czy to coś, czym warto się przejmować? Czy dotyczy to wszystkich modeli G4/C4? Może lepiej byłoby postawić na telewizor z technologią QD-OLED?
Z tego co wiem, LG oferuje 5-letnią gwarancję na panel w modelach z serii G. Jednak w sprzedaży dostępne są różne warianty, takie jak 55G45LW, 55G49LS, 55G43LS, 55G42LW i 55G48LW, które często mają atrakcyjniejsze ceny. Podobno niektóre modele pochodzą z innej dystrybucji i nie obejmuje ich ta dodatkowa gwarancja (nie wiem czy to prawda). Czy ktoś może potwierdzić, jak sprawa wygląda? Nie chciałbym przypadkowo kupić modelu z krótszą gwarancją.
Z góry dzięki za Wasze odpowiedzi!
PS Obecnie mam 13-letnią plazmę Panasonica