Co teraz słuchacie?

firestorm7

Well-known member
Bez reklam
Trochę tu nudno. Więc...
Alex Terrible i jego Slaughter To Prevail – DEMOLISHER :twisted:
Swoją drogą, niezły z niego jajcarz. :) Jest tego na YT.
A to wszystko to Made In Russia.
Nasz rodzimy Behemot nieco przy nich blaknie.

[youtube]79ojlwMzs0Q[/youtube]

Linia perkusji https://www.youtube.com/watch?v=clG9RbvapaI

A że idzie gwiazdka, to… :-D

[youtube]i-hncYExRnE[/youtube]

firestorm7

Well-known member
Bez reklam
Zdecydowana większość „kawałków” tutaj to tzw. klasyki. Czy to w nowej aranżacji, czy wykonaniu – przeważnie pierwowzór jest najlepszy. A klasyk z natury jest czymś znanym, wręcz wyrytym w pamięci, przez co dla mnie trochę nudnym. Bo przecież ile można? Dlatego rzadko tu zaglądam bo wiem, czego można się spodziewać.
Owszem, zdarzają się nieznane mi utwory i wykonawcy, a przez to bardziej mnie to interesuje i robi większe wrażenie. Np. Marcin Patrzałek. Przy okazji. Za granicą mówią o nim Mozart gitary.
Gdy tu zaglądam, to w nadziei znalezienia czegoś nowego, niepowtarzalnego. I w tym właśnie cały fun, aby coś takiego znaleźć.
Ale to tylko moje zdanie i nikt nie musi się z nim zgadzać.
No ale, że mnie wywołano, to przy okazji coś nowego, aby nie posądzano mnie o monotonność (metal) i brak wrażliwości.
I znów Rossija, imperium zła. ;-) Dlatego obszar mało znany muzycznie.

Mały komentarz. Profesjonaliści z jury nie poznali się, że mają do czynienia z najczystszym diamentem. Myśleli, że są robieni w wała. Żenada, jak na zawodowców.

[youtube]koMTacF0lOs[/youtube]

No a tutaj, z zamkniętymi oczyma wiadomo, o kogo by chodziło. Niesamowite. :)

[youtube]zfzIDdHql1s[/youtube]

I to nie są panienki jednej piosenki. ;-) Kto chce, niech sobie poszuka. Aż miło popatrzeć i posłuchać.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Kolego ja powiem tak, tyle się czegoś słucha ile komuś się podoba i nie ma znaczenia czy to coś ma rok, dwa czy 20 lat.. każdy słucha to co mu się podoba, a że gro nowych rzeczy w wielu przypadkach jest dla młodych ludzi słuchających muzyki na "ajfonie" to dla wielu ludzi pewne rzeczy są zdecydowanie lepsze niż to co daje teraźniejszość. Co nie zmienia faktu, że nie oceniam tego , po prostu to jest dla innych ludzi i tak samo szanuje tych ludzi, bo to ich sprawa i nikomu nic do tego..
Mam pewne utwory , gdzie są wykonywane przez kilku wykonawców, każdy z nich jest fajny, każdy w innej aranżacji i ciężko by było mi stwierdzić, że ten jeden to jest ten naj..
Co do tej dziewczyny śpiewającej utwór Nightwish już ją wrzucałem, jak dla mnie jest fajna, ale tego typu kawałki nie zastąpi zespołu i bez względu ile ona by takich kawałków nagrała na YT.. ale trzeba przyznać, że fajnie jej to wychodzi..

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Te covery też jej się udało fajnie zaśpiewać..

[youtube]EGOh5gNIeaw[/youtube]

[youtube]HL5bE900oio[/youtube]

Ostatnia edycja:

firestorm7

Well-known member
Bez reklam
No cóż Kolego widzę, że mój post Cię rozsierdził. Zupełnie niepotrzebnie. Nie zrozumiałeś jego wymowy, co dobitnie wynika z Twojego postu. No ale cóż. Niech tak będzie. Nie zamierzam wdawać się w jakąkolwiek dysputę, bo nie ma to sensu i nie o to tu chodzi. Zamiast tego posłuchaj, by ukoić nerwy. Bo i takich wykonawców też słucham. Czasami są lepsi, niż oryginał.
Peace! :)

[youtube]FsL5_FAy9sw[/youtube]

[youtube]QE1JhTUh6YI[/youtube]

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Wcale mnie nie rozsierdził, napisałem tylko to co ja uważam w tym kontekście, a że tutaj wielu podchodzi do oceny muzyki swoim gustem, a inne są do bani to już inna bajka i nawet o tym nie dyskutuje, bo szkoda czasu i zdrowia. Nie potrafię zrozumieć, że na innych forach ludzie wrzucają od "A do Z", od disco po jakiś folk, pastorały itp.. i nikt nie ma z tym problemu, a tutaj znawcy muzyki, melomani maja co jakiś czas problem.. I tu nie piję do Ciebie, bo Ty akurat napisałeś w sposób cywilizowany, ale różnie bywało.. Pozdrawiam i miłego dnia życzę.
ps. muzyka jest piękna bez względu jakiego gatunku się słucha, bo słuchającym sprawia radość, a o to w tym chodzi i publicznie nie można w żaden sposób ingerować w czyjś gust, tylko dlatego, że coś innego się słucha. I ludzie wychowani nie mają z tym problemu, bo potrafią zrozumieć, że inni coś innego słuchają.
A tutaj Matt Dusk z najnowszej płyty, , będę ją w tym tygodniu zamawiał..

[youtube]rEwMR6wHg1U[/youtube]

Ostatnia edycja:

firestorm7

Well-known member
Bez reklam
Autorką cytatu jest, a właściwie była noblistka, Maya Angelou, ikona literatury afroamerykańskiej, która nie dawno zmarła.

Ostatnia edycja:

JanVid

New member
.... a tutaj tacy brzydcy panowie ale za to jak grają:eek:k: ... jest CD, BD, DVD oraz LP majstersztyk !

Attachments

• Queen+AL.jpg
    Queen+AL.jpg
    39,4 KB · Wyś: 76
Do góry