Co teraz słuchacie?

przemko77

Well-known member
Bez reklam

Rzeczywiście nawet tanio , patrzcie tutaj

Ten facet od Pink Floyd chyba wariatów szuka album można kupić za 45 dolarów czyli połowę tego co on chce

Ostatnia edycja:

przemko77

Well-known member
Bez reklam
Album Synchronicity z którego pochodzi ten hit był nagrany a Air Studios na Karaibach a dokładniej na 24 ścieżkowym analogowym MCI i konsoli Neve natomiast Nothing Like The Sun jest nagrany na cyfrowym magnetofonie i konsoli lecz niestety nie potrafię powiedzieć jakiej

lolek126

Well-known member
Bez reklam

Ten facet od Pink Floyd chyba wariatów szuka album można kupić za 45 dolarów czyli połowę tego co on chce

plus

Plus 30 $ za wysyłkę plus jest szansa na doliczony VAT. Bo teraz już potrafią doliczyć za 1 płytę. Ale i tak wyjdzie troszkę taniej. Bo u Gościa trzeba doliczyć 15 zł za wysyłkę.

przemko77

Well-known member
Bez reklam
Trochę profanacja niezmiernie rzadko się zdarza żeby covery były tak dobre jak oryginały zwłaszcza, że gość wybrał Brothers in Arms jeden z najsłynniejszych songów antywojennych W jednym z wywiadów Mark Knopfler tak powiedział o tym utworze ...Inspiracją do napisania tego utworu była wojna o Falklandy ,wtedy mój nie żyjący już ojciec powiedział - Rosjanie będą teraz rodzeństwem tego argentyńskiego faszystowskiego rządu .W tamtym czasie miałem dosyć odgłosu werbla ,na płycie starałem się chować perkusję w utworach ,przy Brothers in Arms zasugerowałem żeby może grać skrzyżowanymi pałeczkami ..."

Natomiast Wicked Game bardziej kojarzy się z teledyskiem który został uznany za jeden z najbardziej seksownych ,występuje w nim słynna duńska modelka Helene Christiansen ,która na plaży uwodzi Chrisa sam teledysk zrobiony w konwencji "black on white on the beach" wyreżyserował słynny fotograf mody Herb Ritts

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Był i to dobry, sporo takich jednorazowych strzałów.
Chociażby kawałek Tainted Love - ale ponoć i ten był coverem
Reszty twórczości ich nie znam.
W sumie, to i Sinnead O'connor nic po za kultowym już Nothing Compares nie nagrała, albo i ja o czymś nie wiem ; )
Nie zmienia to faktu, że Tainted Mansona też dobry

przemko77

Well-known member
Bez reklam
Nothing Compares 2U napisał Prince podobnie jak inny wielki przebój The Bangles - Manic Monday ,Shinead miałą jeszcze jeden fajny utwór - Mandika

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Tak mi się przypomniało ;)

P.S.
Lolek założył mi QŁobuza :grin:
Polish_20230429_112521342.png

Polish_20230429_112624528.png

sentyzibi

Well-known member
A co powiecie o Billym? Sporo twórczości, ale w tzw mainstreamie istnieje tylko w kilku przebojach ( albo i ja o czymś nie wiem).

Wydał ostatnio singiel z nowym kawałkiem :

przemko77

Well-known member
Bez reklam

Martika CSCS 5074 11.jpg

Martika CSCS 5074 13.jpg

To był wielki hit ,piosenka ukazała się na japońskiej ep'ce w języku angielskim ,japońskim i hiszpańskim .Oprócz tego jest bardzo mądra i pouczająca pokazuje co się może stać z człowiekiem kiedy popadnie w nałóg narkomanii .Teledysk do tego utworu powstał czerwcu 1989r i przedstawia Martikę i dilera narkotyków który coraz bardziej wciąga się w nałóg aż umiera .Martika kładzie kwiat na jego grobie i przysięga sobie nie nigdy nie padnie ofiarą tego uzależnienia

lolek126

Well-known member
Bez reklam

P.S.
Lolek założył mi QŁobuza :grin:
View attachment 22615
View attachment 22616
Ja jestem na działce i "Gansów" już słuchaliśmy, do grilla nad jeziorkiem pasuje takie granie. Płyta Bocellego fajna, aczkolwiek nie dla wszystkich, szkoda, że nie wydał jej w Japonii, ale i z Empiku przytuliłem.
"kubuza" warto mieć, w wielu płytach różnica jest nawet do Tidala, czy Amazona...

lolek126

Well-known member
Bez reklam
lolek która płyta Bocellego ?
Sorki, że dopiero teraz odpisuje, ale baluje na Mazurach, chodziło mi o ostatnią płytę, jak ja kupowałem około 4ech tygodni po premierze płyty, wydania japońskiego nie było, ale teraz zajrzałem w net i jednak jest wydanie shm z dwoma dodatkowymi utworami. Nic, trzeba będzie kupić Japończyka to już trzecia płyta Bocellego, którą będę miał w dwóch wydaniach. Dobrze, że Piramida wrzucił to zdjęcie, bo dalej żyłbym z przeświadczeniem, że nie ma tej płyty w wydaniu japońskim. Nawet bym jej nie szukał w takim wydaniu...

przemko77

Well-known member
Bez reklam
Najbardziej audiofilski album to chyba ten

ab.jpg

Był do kupienia tutaj

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Mam tę płytę 😉 również w formacie k2hd mam vivere Bocellego oraz wydanie europejskie tej płyty i faktycznie jest to dużo lepsze wydanie, niż shm, czy bluspec. Ale k2hd trzeba z pewnego źródła kupować, bo Chińczycy podrabiają ten format płyt.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Si Senior:)😉 nie kumam, dlaczego przy premierze nie dali do kupna tej płyty w wydaniu japońskim (shm).

Do góry