Co sadzicie o zest.: Kenwood DVF-5400, KRF-V5200D, Heco Victa 500, C100, 200, Sub 25A

Raven82

New member
Co sadzicie o zestawie glosnikow Heco Victa 500, C100, 200, Sub 25A

Witam Wszystkich,

Jak wszyscy widza, jestem tu pierwszy raz i zwracam sie do was o rade/opinie na temat sprzetu, nad którego kupnem sie zastanawiam.

Jak widać w temacie zestaw, ktory sobie upatrzylem to:

DVD: Kenwood DVF-5400;
Amplituner: Kenwood KRF-V5200D;
Glosniki: Heco Victa 500, C100, 200, Sub 25A;

Caly zestaw jest dostepny w EuroRTV-AGD za okolo 3.500zl:
link --> Euro RTV AGD

Nie znam sie na sprzecie audio, ale zestawik wydaje mi sie bardzo fajny(nie mam na mysli wygladu ;) )
Mialby glownie sluzyc do ogladania filmow, ale nie gardze rowniez raz na jakis czes glosniejsza muza.

I tu moje pytania:
Czy ten zestaw wart jest tych 3.500zl?
Co reprezentuja soba te glosniki, i jak dobrze zagraja - to wlasciwie glowne pytanie, bo o tej firmie nigdy nie slyszalem?
Co z amplitunerem, czy ladnie zagra?
I ostatnie pytanko czy DVD zostawic, czy moze wymienic na inne, bo to akurat najmniejszy problem?

A moze zaproponujecie jakis inny zestawik w podobnej czenie, ktory lepiej by zagral?
Ewentualnie zastanawiam sie nad samymi glosnikami Heco (plus jakis amplitunerek do tego), bo ich specyfikacja mi sie b. podoba.

Ale jak juz wczesniej wspomnialem nieznam sie natym i prosze was o opinie :hmm:

Z gory dzieki ;)

Ostatnia edycja:

blackninja

ninja
Pomagam
VIP
Elektronika nie jest najwyższych lotów , kolumny już lepiej ale przy dłuższym odsłuchu będą męczyć. Amplituner gra sucho i mało dynamicznie.

W tej cenie lepiej obejrzeć się za :
JVC RX-D411
JVC XV-N652
Jamo S-506HCS3
Jamo SUB200

Pozdro.

Raven82

New member
blackninja:
Wybierajac ten zestaw kierowalem sie glownie zestawem glosnikow,
patrzylem na pasmo przenoszenia, moc i skutescnosc, a te parametry maja calkiem ladne, chyba ;)

I troche wyzsze niz Jumo, ale to chyba jeszcze nic nie znaczy, nie mam sluchu pianisty, ale chcialbym zeby zestaw ladnie gral.

Ewentualnie moge nawet troche wiecej funduszy na to przeznaczyc.

Wiec moje pytanie jaest takie, na jakie parametry powinienem zwracac uwage i jakie one powinny byc.

Przeczytalem chyba tone roznego rodzaju "poradnikow" jak kupic kino domowe, ale to niewiele dalo. Dalej niewiem jak wybrac dobry zestawik.

Gdyby ktos wyjasnil mi czym sie kierowac moze sam dalbym sobie rade z wstepnym prepuszczeniem spretuprez sito. ;)

blackninja:
tak czy inaczej dzieki, jeszcze tylko co myslisz o takim zestawie:
Yamaha RX-V461 i DVD s661

Ewentualnie, czy jest w Warszawie jakis godny polecenia sklep w ktorym napawde dobrze mi doradza, a nie tylko zaproponuja najdrozsy sprzet jaki maja, zeby zarobic na fraj..rze.

Ostatnia edycja:

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Heco znam bo kiedyś było tego duzo w sklapach , podobnie jak Funaja , Oriona czy Shiwaksów.
Jamo gra znacznie lepiej . A zestaw JVC 411 - albo Onkyo 505/405 oceniam też zdecydowanie wyżej.
Kenwood kiedyś to była marka która zapierała dech w człowieku,
ale była ....:(

blackninja

ninja
Pomagam
VIP
Z tym pisanym to kiedyś góral w to uwierzył bo na płocie było napisane ... pogłaskał i drzazga mu weszła :)

Na poważnie to trzeba posłuchać, poczytać o firmie globalnie i coś można wybrać.
Yamaha dobra do kina w muzyce trochę cienko ale o niebo lepiej od Kenwooda.

Do góry