Krótkie porównanie laika.
Nic nie znalazłem na forum o testach i opiniach Sharp BD HP35S także najwięcej chciałbym dowiedzieć się o opini na temat tego blu raya
Odgrzeję trochę suchara. Ostatnio szukałem odtwarzacza z dolnej półki, mój wybór padł na Sharpa bd-hp35s i samsunga bd-e5300. W sklepie zdecydowałem się na sharpa ze względu na kartę wifi ew. 2 porty usb no i moim zdaniem ładniejszy design(lubię kwadraciaki). Napiszę dlaczego oddałem Sharpa po dniu użytkowania:
1. Nie obsługuje ntfs(sprawdziłem na dysku i pamięci flash)
2. Sprawdziłem kilka filmów divx i nie był w stanie odczytać napisów zarówno w formacie txt jak i srt
3. Problematycznie działająca karta wifi, za nic nie chciała automatycznie złapać adresu ip. Po ręcznej konfiguracji udało mi się ją uruchomić, ale co jakieś 5 minut rozłączała się z siecią a odtwarzacz krzyczał, że karta usunięta z urządzenia
Zamieniłem jego na Samsunga e5300 nie ma tych wad. Siłą rzeczy narazie pociągnąłem kabel do routera, gdyż nie ma on wifi. Wady jakie zauważyłem to nie odczytuje napisów do filmów odtwarzanych przez dlna, ale może to po prostu ograniczenie dlna, jak napisałem jestem laikiem, i brak możliwości przewinięcia filmu odtwarzanego też przez dlna, w sharpie to działało.
Może komuś się przydadzą te informacje

Pozdrawiam.