Już tego tv nie mam, udało się załatwić zwrot kasy za tv. Ogólnie tv dobrze działał,z nagrywaniem to jedynie czasem się cieło lecz nie zawsze, innych problemów nie było po aktualizacjach softu. U mnie sprawa wyglądała tak że zgłoszenie reklamacji było najpierw do Philipsa. Czekałem chyba ponad miesiąc na odpowiedź, potem dzwoniłem do nich z pytaniem dlaczego żadnego odzewu nie ma. Następnie wysłałem do nich maila że rezygnuje ze zgłoszenia reklamacyjnego z ich winy gdyż w warunkach gwarancji niepodają konkretnego terminu na rozstrzygnięcie reklamacji i sprawe dalej zgłaszam do sklepu z tytułu rękojmi. Rzecznik praw konsumenta tak mi doradził. Rozstrzygało się to wszystko na pograniczu końca gwarancji i w zasadzie doszło jeszcze potem do paru sytuacji że sklep mi na zasadzie rękojmi już po gwarancji zwrócił całą kwotę za tv. Zgłoszenie do sklepy z tytułu rękojmi wysłałem jak dobrze pamiętam, kilka dni przed upływem 2 lat, lecz w zgłoszeniu zawarłem termin w którym zauważyłem usterkę. Termin zauważenia usterki podałem w rękojmi iż wystąpiła po kilku miesiącach od zakupu.
Kiedy skończyła Ci się gwarancja?