Dzięki za odpowiedź. Mieszkanie tak sobie ułożyłem, bo wiąże się to z metrażem i ilością pokoi. Troszkę sobie posiedziałem i rysowałem, jest to najbardziej funkcjonalne rozwiązanie na moje potrzeby, oprócz KD trzeba jeszcze jakoś żyć na co dzień
. Z TV to faktycznie mogło być wyżej, ale po 4 m-cach testów na stojaku wybrałem najbardziej optymalne ustawienia, mam niską sofę, i jak się rozsiądę, to na wprost oczu mam środek ekranu, zdjęcie może trochę mylić, robiłem na stojąco. Co nie zmienia faktu, że kilka cm wyżej nic by nie przeszkadzało, ale wtedy nie myślałem o kinie domowym. Wracając do wyboru:
1.Centralny z QQ 5000 zmieści się, ustawię go trochę przed telewizorem, ekranu nie będzie zasłaniał, co najwyżej fantastyczny napis samsung. I tu mam pytanie, czy rozstawienie frontów nie będzie przeszkadzało. Nad TV jest jeszcze półka do powieszenia, więc ew. tam mogę centralny położyć.
2. Jeszcze sobie posłucham Harman HKTS 30, jak będzie OK, to problem rozwiązany ( centralny zmieści się, TV na uchwycie przesunę 10 cm w lewo to i te fronty ładnie się ułożą).
3. Wstępnie ustaliłem sobie budżet na 3 k, więc w grę z ampli wchodzą Denon 1611/Onkyo 578 i jeśli QQ to jakiś sub do tego. Ma ktoś pomysł jak to sparować? Ew. coś innego w tej cenie, ale z przednim bass reflex i niskim centralnym to raczej nic się nie znajdzie, ew jakieś inne maleństwa.
Jak ktoś ma takie możliwości, to proszę o przesłanie ceny na priv.
Pozdrawiam,
Zibiok
PS. Oczywiście na odsłuch sam się wybiorę, więc może jakieś subiektywne opinie użytkowników