Cambridge audio azur 640 v2 + wharfedale diamond 9.6 = Opinie

anxion

New member
jeszcze nie -czekam dalej moze bedzie w poniedzialek albo wtorek napewno opisze swoje wrazenia :eek:k:

Ostatnia edycja:

anxion

New member
don111 napisał:
nie napisał nic nowego o czym byśmy tutaj nie dyskutowali (że lepiej dodatkowe pre do stereo, że lepiej bi-amp - to oczywiste)

"it would probably be worse than stereo direct on the 876 alone.... the rotel doesnt have the power (2 x 70w) to cut it in stereo if u want MORE than what u currently have"

a tu twierdzi że prawdopodobnie stereo z Rotela będzie gorsze od samego Onkyo bo jakoby że Rotel nie ma odpowiedniej mocy (moc tu nie ma nic do jakości brzmienia - ale jak klocek przyjedzie to sobie sam porównasz 70W z Rotela i katalogowe 200W z Onkyo :))

Witam
Sprawdzalem testy onkyo 876 ile ma naprawde watow -tak jak pisze w tescie to wyszlo 140 watt 8 ohmowe . Mam nadzieje ze ten rotel zagra lepiej :)

Pozdrawiam

don111

Banned
lepiej tak, ale nie wiem czy głośniej
testy testami, czyli 140W vs 70W - więc w mocy powinna być miażdząca różnica na korzyść Onkyo, czy taka będzie sam sprawdzisz :grin:

PS na wrażenie "mocy" nie wpływają tylko same waty ale i inne parametry

anxion

New member
I wlasnie o to chodzi bo ja glosno i tak nie slucham muzyki ale chodzi mi raczej o detale przestrzennosci itp
Mam nadzieje ze jutro mi przyjdzie wiec opisze swoje wrazenia z odsluchu :) :roll:

anxion

New member
koles dopiero wyslal mi go w poniedzialek wrrrrrrrrrrrr wiec moze bedzie jutro albo w piatek .
ALe mam inne pytanko co wy na to jak bym zrobil biamp czyli treble np podlaczylbym do onkyo a niskie tony to rotela ??? zadziala cos takiego czy moge jedynie cos popsuc ???

anxion

New member
dzieki za odpowiedz Mate
napewno sprawdze najpierw sam rotek rb 1050
ale mysle ze biamp super sprawa -to beda tak jak by osobne wzmacniacze tylko jestem ciekaw czy to zadziala czy nie bedzie problemu hmmm bo w Av onkyo musze manualnie w ustawieniach ustawic Biamp hmm

pozdrawiam was

damaioshin napisał:
sprawdz najpierw jak pociagnie rotel, wydaje mi sie ze stereo zagra duzo lepiej.

Ostatnia edycja:

anxion

New member
a co myslicie jak podlacze to tego rotka Taki cdplayer jak REGA APOLLO albo NAD 545BEE???

zagra to fajnie

tak wogule ktory mi polecacie rega czy nad ??? slyszal ktos moze te odtwarzacze ??

Do góry