Cambridge audio azur 640 v2 + wharfedale diamond 9.6 = Opinie

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
rozumiem że chcesz do kolumn kina
wharfedale-diamond-9-6.73432.jpg

chcesz dokupić tylko ?
United Kingdom | English
20081014_111305_640Av2.jpg

Napisz jakiej muzyki słuchasz?

Ostatnia edycja:

anxion

New member
witam
A wiec slucham roznej muzki od trance ,rock,pop i troche muzyki powaznej. Chodzi mi dokladnie o detale w muzyce ja raczej nie jestem fanem sluchania muzki glosno .A i chodzi mi o tak zwana przestrzen w sluchaniu muzyki. Ogolnie mam Onkyo 876 i jestem ciekaw czy ten ampli stereo zagra lepiej od onkyo av:) A glosniki dokladnie takie tyko o jeden model wyzej czyli 9.6

pozdrawiam i dziekuje za odpowiedz

ps zdjecie kolumn w zalaczniku

Attachments

• pd_wharfedale_Diamond9.6_180106.jpg
    pd_wharfedale_Diamond9.6_180106.jpg
    59,4 KB · Wyś: 385
Ostatnia edycja:

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
dla mnie różnica jakości ampli Onkyo a CA 640 do muzyki stereo jest ogromna - nie wiem jak dla Ciebie. Ale ktokolwiek był na odsłuchach takich lub podobnych porównań nie miał wątpliwości.
U Ciebie prosta sprawa - poproś w sklepie zostawiając kasę . Jeśli spełni Twoje oczekiwania to kupujesz , jeśli nie zwrot kasy.
Ja byłbym spokojny o wynik gdybym sam brał dla siebie

anxion

New member
Ogulnie chce podlaczyc przez onkyo ale uzywac tylko w stereo tej integry:) z odsluchaniem i pozyczeniem raczej kiepsko bo w tej wiosce nic nie ma :(
Widze Kiki ze prowadisz sklep jaka masz moze cene tego Ampli CA??

A i jeszcze jedno czy ten amplituner zrobi mi tak zwana przestrzen czyli tym co tak ludzie sie ciesza jak sluchaja stereo ampli??

Ostatnia edycja:

anxion

New member
witam ponowinie
Chcialem sie doradzic rowniez jaki polecacie cd players(ktory najlepiej zagra z tym av:) do Onkyo 876 ???

Bardzo prosze o odpowiedz

don111

Banned
na pewno zagra lepiej niż ten ampli ale ja bym go mimo wszystko odradzał, zwłaszcza do takiej muzyki

druga sprawa, że CA 640 gra dobrze jak go właśnie mocniej rozkręcisz

ile masz $ na zakup ? generalnie jakby brakowało Ci gotówki na lepszy wzmacniacz to rozejrzałbym się za używanymi "jaśniejszymi" wzmacniaczami, do Wharfedale możesz kupić np o klasę lepszego Rotela z serii 9xx, HK 680/690, wyższe Onkyo lub Yamahę

anxion

New member
witam
A wiec radzisz mi kupic rotela ?? co myslisz o tym http://www.superfi.co.uk/index.cfm/page/moreinfo.cfm/Product_ID/2989

okolo 300 euro moge wydac na ampli

don111 napisał:
na pewno zagra lepiej niż ten ampli ale ja bym go mimo wszystko odradzał, zwłaszcza do takiej muzyki

druga sprawa, że CA 640 gra dobrze jak go właśnie mocniej rozkręcisz

ile masz $ na zakup ? generalnie jakby brakowało Ci gotówki na lepszy wzmacniacz to rozejrzałbym się za używanymi "jaśniejszymi" wzmacniaczami, do Wharfedale możesz kupić np o klasę lepszego Rotela z serii 9xx, HK 680/690, wyższe Onkyo lub Yamahę

Ostatnia edycja:

anxion

New member
Hmm a teraz jest taki problem jak bede chcial podlaczyc stereo w biamp to bede musial kupic Preamp do tej integry ?? czy sie nie myle?

don111

Banned
ten Rotel będzie pasował brzmieniem do Wharfedale, to świetny wzmacniacz
do bi-amp potrzebujesz 2 wzmacniaczy (2 końcówek mocy), jedną już będziesz miał w tej integrze, preamp wystarczy jeden (i też już jest)
taka zabawa w bi-amp jest tutaj jednak zbędna, ta integra wystarczy spokojnie do napędzenia obu kolumn

chyba że chodziło Ci o bi-wiring ?

anxion

New member
chodzilo mi o to ze by podlaczyc tak jak mam teraz w onkyo 876 biamp czyli rezygnuje z 7.1 i wykorzystuje 2 kanaly do biampingu podlaczam odzielnie wysokie i odzielnie niskie tony

don111

Banned
to lepszy klocek od RA 06 ale w połączeniu z preampem Onkyo na pewno trochę straci... mimo wszystko nie powinien zagrać gorzej od samej integry

a z tym pre-ampem to nie bardzo zrozumiałem gdzie to chcesz podłączyć,
pre Onkyo -> preamp -> integra/końcówka ?

anxion

New member
NO WLASNIE i tutaj jest problem za bardzo sie nie znam:) wiec nie wiem jak zrobic najlepiej czy kupic integre czy ten klocek Rotel RB-1070 albo Rb-1050 podlaczyc do onkyo .
Zrozumialem tak jesli kupie RB-1070 lub 1050 to preampem bedzie onkyo
Jesli kupie Integre RA-06 to juz chyba inaczej dziala tylko jesli bede chcial wykorzsytac BIamp to za bardzo nie wiem co zrobic :(

SOrki ale za bardzo skomplikowane to wszystko jest wiec jak ktos moze mi wytlumaczyc jak to wszystko zrobic najlepiej bardzo byl bym wdzieczny

Pozdrawiam

don111

Banned
nie wiem dlaczego tak się uparłeś na bi-amp, wiesz w ogóle co to jest ? :) czy wyczytałeś gdzieś że bi-amp poprawia brzmienie i musisz to mieć :hmm:
jak będziesz miał wzmacniacz czy końcówkę mocy, obojętnie - to bi-ampu nie potrzebujesz, a już na pewno nie bi-ampu mieszanego czyli Rotel + klasę gorsze końcówki mocy z tego amplitunera (zresztą i tak nie da się tak)
bi-amp mógłbyś zastosować jakbyś miał sam amplituner bez wzmacniacza/końcówki, może sobie możesz zrobić bi-amp jak nie wykorzystujesz 7.1 tylko samo 5.1, możliwe że odrobinę lepiej by wtedy to Onkyo zagrało w bi-amp niż bez

przy połączeniu z tą końcówką mocy RB - musisz mieć przedwzmacniacz - tutaj to będzie Onkyo
przy połączeniu ze wzmacniaczem masz pole manewru - możesz podłączyć jako końcówkę mocy (jeśli RA 06 posiada wejście "main in") albo normalnie przez wejście liniowe, jak słuchasz w stereo np z CD możesz sobie ominąć pre z amplitunera (zawsze ciut pogarsza brzmienie) bo integra ma swój własny przedwzmacniacz (tym się różni integra od końcówki mocy, to jest właśnie 2 w 1, pre+końcówka)

jak nie chcesz kombinować to lepiej kup sobie samą końcówkę, będzie i tak lepiej niż dobrze ;)

Ostatnia edycja:

anxion

New member
hmm nie wiem Kolega mowil mi ze jak nie podlaczyl biampi w soim onkyo to nie mialo takiego fajnego efektu :)

OKi DON111 Powiedz mi jedna zecz co ty bys wybral ? Polegam na tobie :mrgreen:

Do góry