Rafal_Hags
New member
Witam Wszystkich serdecznie, to mój pierwszy post na tym Forum.
Do tej pory wystarczał mi mój kineskopowy Thomson, ale zauważyłem, że kiedy znajomi do mnie przychodzą, patrzą z niedowierzaniem, że jeszcze ktoś ma taki telewizor
Oczywiście żartuję, staruszek Thomson po prostu powoli zaczyna okazywać zmęczenie materiału, a nie chciałbym zostać na miesiąc bez TV (tyle czasu mniej więcej trwają u mnie decyzje odnośnie wyboru czegokolwiek). Poza tym dostałem promocyjny pakiet HD z kablówki, pomyślałem, że warto z tej okazji zmienić sprzęt. Myślałem, że coś sam wybiorę, ale zaglądnąłem do netu, potem do sklepu naziemnego i nie wiem NIC. Od kiedy to Skype jest w telewizornii??? Obraz 3D można mieć w domu??? Matko, ale to zapierdziela...
No dobra, przejdźmy do warunków:
odległość od ekranu : 2,5 - 3 m
jak słońce świeci w pokoju : od południa, okno jest na tej samej ścianie co TV, obok
Jak duży jest pokój : 5,5 x 4,5 m
jaki masz obecnie telewizor: thomson 28 cali crt
jakie programy najczęściej oglądasz: informacyjne, Discovery, muzyczne, dziecięce (nie ja, tylko dzieci)
więcej oglądasz w dzień czy wieczorem : wieczorem
preferowana wielkość telewizora : 37-40
preferowana marka : myślałem, że Samsung jest The Best, ale wyczytałem tu gdzieś, że Panasonic ma lepsze matryce?
czego nie lubisz w telewizorach: reklam
smużenia, niskiego kontrastu, słabej ostrości, ale też jaskrawości
jakie urządzenia będą podłączone : dekoder UPC, odtwarzacz DVD, ewentualnie nagrywarka
ile % do telewizji a ile % do innych urządzeń : 80 / 20
siedzisz na wprost czy również z katów bocznych : na wprost
telewizor ma mieć wifi : chętnie, ale niekoniecznie
ma czytać przez USB filmy : tak, ale ostatecznie mam DVD z usb, jakby nie czytał
jakimi złączami i co chcesz podłączyć : dekoder ma wyjście HDMI, nagrywarka chyba tylko SCART (tak to się nazywa?), DVD podobnie, może podłączyłbym aparat foto... też ma wyjście hdmi
jaki masz sygnał : UPC cyfrowy dekoder
ile programów HD : kilkanaście
ile godzin dziennie ma grać telewizor : czasem nawet 8, dzieci uwielbiają Disney channel
ile osób zasiada przed telewizorem : od 1 do 4
ma stać czy wisieć : teraz stać
jaka klasa cenowa : górna granica to 2500. Może 3000, ale wtedy nie powiem żonie ile kosztował...
Zastanawiam się też nad 3D. Czy warto w ogóle kupować TV bez 3D? Przecież kupuje się go na dłużej, na pewno ta technologia będzie wykorzystywana coraz szerzej...
Dzięki z góry za pomoc, pozdrawiam czytających i odpowiadających
Do tej pory wystarczał mi mój kineskopowy Thomson, ale zauważyłem, że kiedy znajomi do mnie przychodzą, patrzą z niedowierzaniem, że jeszcze ktoś ma taki telewizor
No dobra, przejdźmy do warunków:
odległość od ekranu : 2,5 - 3 m
jak słońce świeci w pokoju : od południa, okno jest na tej samej ścianie co TV, obok
Jak duży jest pokój : 5,5 x 4,5 m
jaki masz obecnie telewizor: thomson 28 cali crt
jakie programy najczęściej oglądasz: informacyjne, Discovery, muzyczne, dziecięce (nie ja, tylko dzieci)
więcej oglądasz w dzień czy wieczorem : wieczorem
preferowana wielkość telewizora : 37-40
preferowana marka : myślałem, że Samsung jest The Best, ale wyczytałem tu gdzieś, że Panasonic ma lepsze matryce?
czego nie lubisz w telewizorach: reklam
jakie urządzenia będą podłączone : dekoder UPC, odtwarzacz DVD, ewentualnie nagrywarka
ile % do telewizji a ile % do innych urządzeń : 80 / 20
siedzisz na wprost czy również z katów bocznych : na wprost
telewizor ma mieć wifi : chętnie, ale niekoniecznie
ma czytać przez USB filmy : tak, ale ostatecznie mam DVD z usb, jakby nie czytał
jakimi złączami i co chcesz podłączyć : dekoder ma wyjście HDMI, nagrywarka chyba tylko SCART (tak to się nazywa?), DVD podobnie, może podłączyłbym aparat foto... też ma wyjście hdmi
jaki masz sygnał : UPC cyfrowy dekoder
ile programów HD : kilkanaście
ile godzin dziennie ma grać telewizor : czasem nawet 8, dzieci uwielbiają Disney channel
ile osób zasiada przed telewizorem : od 1 do 4
ma stać czy wisieć : teraz stać
jaka klasa cenowa : górna granica to 2500. Może 3000, ale wtedy nie powiem żonie ile kosztował...
Zastanawiam się też nad 3D. Czy warto w ogóle kupować TV bez 3D? Przecież kupuje się go na dłużej, na pewno ta technologia będzie wykorzystywana coraz szerzej...
Dzięki z góry za pomoc, pozdrawiam czytających i odpowiadających