Battlefield Bad Company 2

ps_user

New member
Bez reklam
drosophilia napisał:
a jakie chcielibyscie miec kolory? akcja dzieje sie wlasnie w takim rejonie geograficznym, ktory wlasnie tak wyglada!
A ja jednak bym tu dodał chociaż trochę rudego gruntu, nasączył bardziej zielenią palemki i krzaczki. Jeśli ten rejon tak wygląda, to trzeba trochę oddalić rejon od równika ;) Teraz mam wrażenie że wszystko obsypał pył w jednym kolorze.
Co więcej, nie podobają mi się wskaźniki w zielonym kolorze :???: Tragedia.
Z działka w czołgu nie idzie niczego precyzyjnie namierzyć.:evil:

-AS-

New member
Musze przyznac, ze podoba mi sie. Zainstalowalem wczoraj i juz pare ladnych godzin zaliczylem online.

Na razie idzie mi bardzo slabo. To jest pierwsza strzelanka w jaka gram na konsole, zawsze grywalem na PCtach i musze przyznac, ze celowanie padem to TRAGEDIA! No ale coz, domyslam sie, ze to tylko kwestia praktyki.

Na razie dobrze idzie mi tylko jezdzenie czolgiem :( ale musze przyznac, ze gra sie bardzo fajnie. Wiem juz, ze pelna wersja wjedzie w dniu wydania. :)

Pozdrawiam

ps_user

New member
Bez reklam
-AS- napisał:
Na razie idzie mi bardzo slabo. To jest pierwsza strzelanka w jaka gram na konsole, zawsze grywalem na PCtach i musze przyznac, ze celowanie padem to TRAGEDIA! No ale coz, domyslam sie, ze to tylko kwestia praktyki.
Dokładnie tak jak piszesz. Przecież twoi przeciwnicy nie mają gryzonia :p

Poeksperymentuj z czułością pad'a, może na początek warto zmniejszyć co by mniej mało skoordynowanych ruchów uskuteczniać ;-) Później w miarę rosnącego skill'a można zwiększyć czułość co by się szybko od zachodzących od tyłu "na nożyk" uchronić :D

-AS-

New member
Dzieki za rade, mam czulosc ustawiona na najnizsza z mozliwych, szkoda ze nie da sie jeszcze bardziej.

Gralem teraz znowu i musze powiedziec, ze nienajgorzej mi idzie grajac snajperem. Zdobylem troche odznak za headshoty i inne :)

Pozdrawiam

new

Member
Sory ale mam pytanie , gdzie jest ta beta ? Na kontach USA ? Mam kod ale co mi z niego jak na naszym europejskim jej nie widze.

-AS-

New member
Ja nic nigdzie nie rejestrowalem. Odpalilem konsole, wszedlem na amerykanskie konto, wszedlem do PS Store, nacisnalem 'redeem code', wpisalem kod, zaczalem sciagac. W czasie gdy sie sciagalo wszedlem na swoje normalne konto. Jak skonczylo sie sciagac, zainstalowalem na koncie europejskim, wszedlem do gry i gralem.

Pozdrawiam

mietek099

New member
Dla mnie giera rewelacja. Wciągnęła mnie momentalnie swoim niesamowitym klimatem i spowodowała mimowolny opad szczeny. Grafika też niczego sobie. Nie wspominając już o "przerealistycznym" dźwięku. Do sterowania (charakterystycznego już w części pierwszej) można się przyzwyczaić w moment. Giera z pewnością zawita do mnie w dniu premiery.

Masta_J

Active member
Bez reklam
No i to należało napisać od razu bo mogłeś kogoś wprowadzić w błąd.
Opcje zdobywania kodów tutaj opisane bazują na zarejestrowaniu swojego maila na jakiejś witrynie np. FilePlanet.
Dlatego pisałem, że mail podany przy rejestracji musi być taki jak ten, na którego swego czasu rejestrowałeś konto na PSN US.

Pozdrawiam,

new

Member
ps_user napisał:
Rozumiem że kod wpisałeś w sklepie w zakładce "Redeem codes"?
Nie w sklepie tylko w ...........a lepiej nie pytaj:D. No nic muszę przebrnąć przez rejestracje na USA bo sie napaliłem na tego BC:p

Peek

New member
Bez reklam
Pograłem trochę wczoraj wieczorem i ogólnie gra zrobiła na mnie bardzo dobre wrażenie. Poczułem klimat starego dobrego Battlefield 2. Grafika bardzo dobra, gdyby nanieść Anty Aliasing byłaby rewelacyjna. Grywalność i miód bardzo dobre.

Bambo chciał porównania do MW2, co do Multi to nie wiem, bo nie grałem w multi MW2, ale żaden Battlefield pomimo swojego charakterystycznego klimatu nigdy nie dorówna klimatowi MW2. Także w kwestii wspomnianego AA MW2 lepiej wychodzi, ale tutaj mamy do premiery jeszcze ok 5 miesięcy także tu dam spokój.

Dla mnie MW i MW2 to królowie FPS. 2 Świetne interaktywne filmy. Battlefield to Battlefield gra nastawiona od zawsze tylko na rozgrywkę sieciową. Co kto lubi. Ja lubię jedno i drugie.;)

-AS-

New member
Granie jako snajper to czysta przyjemnosc. Wystrzelalem dzisiaj pare niezlych headshotow, ale gdy dochodzi do walki na bliskie odleglosci, to jestem poprostu miesem armatnim. Fakt faktem mam juz 3 dogtagi ludzi ktorych zabilem nozem, ale kilka razy dzisiaj mnie tez sprzatneli nozownicy. Jeszcze pistoletem w miare jestem w stanie przycelowac, ale karabinami maszynowymi - jestem bez szans.

Nie wiem jak ludzie sa w stanie celowac tak skutecznie w bliskich strzelaninach uzywajac pada :niewiem: Dluga droga przede mna.

Pozdrawiam

mietek099

New member
Gdyby ktoś jeszcze potrzebował kodzik, cytuję:

" http://www.gamespot.com/event/codes/battlefield-bc2-beta/
Wystarczy się zalogować i się dostaje klucz do bety
icon_wink.gif
. Niestety działa on tylko na amerykańskim koncie PSN."

Źródło: PS3 Site

ps_user

New member
Bez reklam
-AS- napisał:
Nie wiem jak ludzie sa w stanie celowac tak skutecznie w bliskich strzelaninach uzywajac pada :niewiem: Dluga droga przede mna.
W BFBC2 BETA bardzo zwiększono "kopnięcie" każdej broni, i długa seria z karabinu zaczyna się na wrogu a kończy w chmurach ;) Polecam 3, 4-o strzałowe serie z co bardziej narowistych giwer. Z drugiej strony da się taką giwerę odpowiednio skontrować co by do góry nie ciągła, ale to wymaga praktyki oraz wyczucia, a o to trudno gdy zadyma konkretna.

-AS-

New member
ps_user napisał:
W BFBC2 BETA bardzo zwiększono "kopnięcie" każdej broni, i długa seria z karabinu zaczyna się na wrogu a kończy w chmurach ;) Polecam 3, 4-o strzałowe serie z co bardziej narowistych giwer. Z drugiej strony da się taką giwerę odpowiednio skontrować co by do góry nie ciągła, ale to wymaga praktyki oraz wyczucia, a o to trudno gdy zadyma konkretna.

Dzieki. Wczoraj postanowilem sobie, ze bede gral tylko jako normalny zolnierz, zeby pocwiczyc walke z bliska, ale po paru rundach z tego zrezygnowalem :) Nie jest zbyt przyjemnie byc miesem armatnim.

Bede gral jako snajper, przynajmniej dobrze mi to idzie :)

Pozdrawiam

Do góry