Wiesz co, przeze mnie przemawia trochę rozgoryczenie, bo nie ukrywam, że łyknąłem to wszystko czym karmili mnie od roku EA Games... W rzeczywistości fabuła w BF3 okazała się beznadziejna i przekalkowana z Black Ops, i na tym polu MW3, gdzie historia ma jednak znamiona filmowości, moim zdaniem bije Battlefielda na głowę. Co do Crysisa 2, to fabularnie faktycznie nie było tam nic mocnego, ale przynajmniej nie czułem aż takiej przypadkowości osób i zdarzeń jak w BF3, a wątek dla jednego gracza w Killzone 3 jest z tego co ja zauważyłem trochę dłuższy od tego z BF chociaż, możliwe, że tylko takie mam wrażenie.
Widzisz BF3 mnie osobiście rozczarował na całej linii (pomijam już sprawę grafiki, bo jak na standardy konsolowe i tak nie była zła). Dawno nie widziałem tak przypadkowej, przekalkowanej fabuły i od dawna tak bardzo nie chciałem skończyć jakiegoś FPSa jak najszybciej i mieć go już za sobą jak własnie BF3. Tym bardziej, że totalnym debilizmem, głupotą (nie wiem jak to nazwać) było ograniczenie modelu zniszczeń otoczenia, który w Bad Company 2 (nawiasem mówiąc w moim mniemaniu gra stricte lepsza niż BF3) był zachwycający i wyznaczał nowe trendy.
Od razy przyznaję się bez bicia, że online nałogowo nie gram, tylko popykam od czasu, do czasu - gry kupuję głównie dla kampanii. Powiem wam szczerze, że cieszę się, że nie kupiłem BF3 (robiłem recenzję dla Gameonly.pl na wypożyczonej kopii), bo miałem taki zamiar. Typowałem nawet, że może to być jedna z kandydatek do gry roku, ale niestety moim zdaniem miałaby trudności z wygraniem nagrody dla gry miesiąca...
EA Games jeśli chodzi o "gry dorosłe" (bo sportowe wychodzą im znakomicie) powinno uczyć się od twórców nowego Batmana, LA Noire czy Gears of War 3, eeeewentualnie Uncharted 3 (chociaż tutaj nielziczone skrypty akurat można znaleźć w obu grach, więc w jakiś sposób są one do siebie "podobne") bo BF3 swoją mocą miał z nimi konkurować, a według mnie nie dorasta im do pięt...
Oczywiście to tylko moje zdanie, ale dawno nie zaglądałem na forum, więc pomyślałem, że warto się nim z Wami podzielić