Naprawde jest ich az tak duzo, ze nie mozesz policzyc?Chlopaki typowo w Auro po polsku chyba se 2 filmy sa. Nawet nie wiem. Po Angielsku filmy wychodza w Auro od 2012.
Ale w wiekszosci i tak kazdy oglada telewizje i chodzi po upmixie a tu chodzi on calkiem fajnie.
Nie chce mi sie liczyc.Naprawde jest ich az tak duzo, ze nie mozesz policzyc?
A moze laskawie podasz tyuly tych wydawnictw.![]()
Ja mam to samo odczucie ze nie warto poswiecac jeden subwoofer.Miałeś rację z tymi subwooferami.
Naprawdę lepiej teraz grają.
Łączą się w całość z resztą głośników, przedtem to tak za mało się wtrącały, że tak powiem.
Chyba głośnik vog pójdzie do pudełka, wolę dwa suby.
Nie chce mi sie liczyc.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Auro_11.1
Na samym dole masz czesciowa liste. Ale z tego co wiem ta lista jest nie kompletna.
To dobrze, że odpuściłem sufitowy, 2 suby super brzmią, w końcu skończyłem remont i dzisiaj zaczynam zabawę z Auro i nowym ustawieniem głośników, co się tyczy filmów jak to fajnie brzmi w upmixie - to dla mnie najważniejszeNie chce mi sie liczyc.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Auro_11.1
Na samym dole masz czesciowa liste. Ale z tego co wiem ta lista jest nie kompletna.
Ja mam to samo odczucie ze nie warto poswiecac jeden subwoofer.
Jakby co mam do sprzedania Optomę HD 25no uwierz ze jak podlaczylem gorne tylnie to az usmiech na twarzya kobita ciagle sie drze sciiiiiisz bo chata sie trzesie heheheheh
Sasiedzi tak mnie kochaja ze sie wyprowadzaja na ten weekend heheheh
rozpoczelem nowy temat wzgledem sprzetu projekcyjnego dla mnie wiec jak ktos ma jakies pomysly i propozycje prosze o rady w dziale projektorow
Podziwiam Twoj entuzjazm, jednak na nic Ci on w zwiazku z brakiem wiedzy a przedewszystkim materialu. Robinson Cruzoe moglby zostac wirtuozem skrzypiec gdyby je tylko mial ze soba na bezludnej wyspie. Niestety czasu, mimo iz mial go w brud, nie mogl poswiecic na cwiczenia. Podobnie jest z wydawnictwami Auro 3D. Jest troche muzyki, ale filmow jak na lekarstwo.Osobiscie zadko chodze do Kin. Podalem co mnuejwiecej nazwy filmiw a ty sobie mozesz ruszyc dupsko i poszukac ich BD w google. Czy ja wygladam ci na wyrocznie ?
Ja osobiscie zamowilem Warcrafta w Auro 3d na BD. W pre orderze bedzie za jakis tydzien...
Dzieki ale bede sklanial sie ku modelim Sony lub JVC. Ale dzieki za propozycje.Jakby co mam do sprzedania Optomę HD 25
"Chlopcze"? Chyba musisz popracowac nad kultura wypowiedzi.Chlopcze jak moge miec wiedze na ten temat jak mam ten system dopiero pare dni i poki co jestem na etapie testow.
A ty jak jestes tak oznajmiony z faktycznym stanem to nie zadawaj idiotycznym pytan czekajac tylko zeby komus dociac jaka ty wiedze posiadasz.
Tak czy siak mam to gdzies. To jest forum i bede komentowal co mi sie podoba.
Ciekawe jakie ty masz doswiadczenie z Auro lub Atmos? Tyle co z internetu czy z opowiesci....
A jak juz taki niezly newsletter jestes to piwinienes wiedziec ze kazdy nowy film na BD UHD bedzie posiadal sciezke dla Auro, Atmos lub DTS:X. Nawet chyba byl wpis o tym na glownej stronie Auro.
Tak czy siak bedzie tego wiecej. A samo Auro dostepne w kinach domowych jest takze od nie dawna.
Dzieki ale bede sklanial sie ku modelim Sony lub JVC. Ale dzieki za propozycje.
Zrobie to co przystalo na inteligentnego faceta i kulturalnie ci odpowiem bo poki co ty mnie obrazasz."Chlopcze"? Chybe musisz popracowac nad kultura wypowiedzi.
Oczywiscie mozesz sobie komentowac co tylko zechcesz i w sposob jaki Ci jest wygodny. Pamietsj jednak o tym , ze to Ty robisz z siebie idiote i to bez pomocy osob trzecich.
Pytanie nie bylo skierowane do Ciebie, bo oczywistym jest ze nie masz pojecia o czym piszesz. Co gorsza poza brakiem wiedzy rzeczowej, kultury osobistej i szacunku dla wspoluczestnikow forum, udowadniasz, ze nikt nie nauczyl Cie aby korzystac w zyciu codzinnym z inteligencji ktora wyposarzyla Cie natura. Oczywistym jest, ze nie pytalem o liste filmow posiadajacych sciezke w Auro 3D, dostepna w kinach tylko w kinie domowym, bo tylko w takim przypadku mozemy wykorzystac swoje amplitunery, czy procesory i tylko taki kontekst ma sens. Kolega firestorm nie wypalilby z taka lista jak Ty, bo doskonale zdaje sobie z tego sprawe, jak rowniez z tego ze wydawnictwa takie to nisza i nie bedzie ich przybywac lawinowo jak wydawnictw z mixami dostarczonymi w Dolby Atmos i DTS :X.
Moje retoryczne pytanie jest przypomnieniem o tym, ze ten hurraoptymizm na date waznosci i niebawem przyjdzie pora podsumowac , czy wartobylo wydawac kase na upgrade dodatkowe glosniki, komplikacje/ komromisy ich ukladu i rzecz najwazniejsza - praktycznym porownanie efektu pomiedzy Auro 3D (Auromatic-iem), a pozostalymi renderami imersywnego audio (Dolby i DTS).
Twoje uszczypliwosci puszczam mimo uszu. Gdybys jednak mial ochote skonfrotowac jakas moja opinie, czy doswiadczenie w tej (czy innej) dziedzinie, lepiej wpierw zadaj sobie trud przeczytania archiwalnych postow, oszczedzisz obu nam czasu, a przy okazji byc moze czegos sie dowiesz.