Aster HDTV

Peek

New member
Bez reklam
zibil79 napisał:
Ja zrobie tak, że jak przyjdą mi zainstalować ten dekoder to najpierw zobacze, czy wszystko jest ok (bo wiadomo jak było z "n" - po HDMI dużo telewizorów nie współpracowało z dekoderem - a jak wiadomo dekodery Astera mają działąc tylko po tym złączu, component ma być zablokowany) to wtedy podpisze umowe.

We wcześniejszym poście pisałeś, że montera masz umówionego na dziś. Masz już dekoder?

Slasen napisał:
Mam pytanie do tych, którzy już podpisali umowę z Aster na instalację dekodera HD - jakie są możliwości odstąpienia od umowy, np. jeżeli nie będzie się zadowolonym z jakości obrazu albo dźwięku ?
Ponieważ otrzymałem ostrzeżenie od admina by nie agitować na tym forum mam nadzieję, że tą merytoryczną odpowiedź potraktuje pobłażliwie.
Zamawiając KAŻDĄ usługę KAŻDEJ firmy POZA jej biurem, można odstąpić od umowy w ciągu 10 dni ponosząc tylko koszty przewidziane przez tę firmę w przypadku odstąpienia (z reguły chodzi o wizytę instalatora i te kilka dni, w trakcie których korzystało się z usługi) Jednak większość firm nie bierze za to pieniędzy (nie wiem jak Aster)

peter81

New member
Ja przy instalacji "n" dostałem gotowy formularz na ewentualne odstąpienie od umowy. Myślę, że w Aster będzie podobnie.

Holt_

New member
Bez reklam
wątpię. Przy podpisywaniu umowy z Asterem u mnie w domu nie dostałem żadnego takiego formularza.

zibil79

Member
Peek napisał:
We wcześniejszym poście pisałeś, że montera masz umówionego na dziś. Masz już dekoder?

Tego samego dnia edytowałem swój post i napisałem, że dzwonili póżniej do mnie, że nie mogą przyjść w tym tygodniu, gdyż montaż zaczynają dopiero w przyszłym. Do mnie mają przyjść 4 czerwca.

Pytanie do qura12:

Co brałeś teraz za usługi podpisując tą umowę, że zeszli tak z ceny z tym bplusem. Bardzo mnie to interesuje, gdyż jak pisałem wcześniej jutro podjade do biura żeby też mi troche z tego odjeli. Uważam, że bplusa powinni dodawać gratis jak ktoś zamówi HD bo już wtedy płaci 15 zeta za dostęp do usług cyfrowych.

qura12

Member
Bez reklam
@zibil79

Ja mam w Asterze Analog + BasicPlus + HDPack + internet TwójDom i pani zaczęła coś gadać że na internet już się promocja skończyła to może zaoferować mi promocje na BasicPlus na 12 miesięcy po 1,07zł. Ja się oczywiście zgodziłem (bo kto by się nie zgodził ;p) ale nie wiem z jakiej to okazji ;] Teraz brałem tylko HDPack a BasicPlus jakieś 2 miesiące temu jeżeli ci to jakoś może pomóc.

zibil79

Member
qura12 napisał:
@zibil79

Ja mam w Asterze Analog + BasicPlus + HDPack + internet TwójDom i pani zaczęła coś gadać że na internet już się promocja skończyła to może zaoferować mi promocje na BasicPlus na 12 miesięcy po 1,07zł. Ja się oczywiście zgodziłem (bo kto by się nie zgodził ;p) ale nie wiem z jakiej to okazji ;] Teraz brałem tylko HDPack a BasicPlus jakieś 2 miesiące temu jeżeli ci to jakoś może pomóc.

Ok, dzięki bardzo za szybką odpowiedź. Czyli bplus brałeś wtedy razem z tymi wszystkimi usługami oprócz HDpacka, czy dodatkowo później oddzielnie?

Peek

New member
Bez reklam
Ja mam montera umówionego na 02.06. Czy ktos ma wcześniej? Jeśli nie to opisze wam wszystko po montażu.

adambe

Member
michaelius napisał:
Tlumy czekaja na relacje :)

:(
no i kicha! O godz.17:40 zadzwonił do mnie przedstawiciel ASTER-a i poinformował mnie że montaż zacznie się dopiero od 6 czerwca.
Czyżby mieli jakieś kłopoty z wprowadzeniem tej usługi?

mataman

New member
Bez reklam
Aż przebieramy nóżkami :) Generalnie jakby porównac astera oferte HD do UPC to drugie wysiada, dekoder z dyskiem nie jest mi potrzebny.

qura12

Member
Bez reklam
adambe napisał:
:(
no i kicha! O godz.17:40 zadzwonił do mnie przedstawiciel ASTER-a i poinformował mnie że montaż zacznie się dopiero od 6 czerwca.
Czyżby mieli jakieś kłopoty z wprowadzeniem tej usługi?
Miałem tak samo... tylko że mi wstawili kit że monter sie nie wyrobi... I w efekcie dekoder będę miał dopiero 10 czerwca bo na 6 mi nie pasuje =/

Kleszcz25

New member
Kleszcz25 napisał:
Pewnie się skończy, że:

- "rzeczywiście" w maju poznamy ofertę programową
- ceny pakietów poznamy dwa tygodnie później
- instalacje rozpoczną się nie wcześniej niż "14 dni" po złożeniu zamówienia
- sygnał zostanie włączony po "pięciu" dniach od instalacji
- małe problemy techniczne i ceromonię zamknięcia IO w Pekinie zobaczymy w HD (ale z odtworzenia, hehe)
- oczywiście cały czas negocjacie dotyczące PS będą trwały...

Wiedzialem, ze tak bedzie...
... nie ma co, cos tam w maju napewno bedzie, ale czy to bedzie HDTV w Aster to watpie.

... i co ... i kicha ... znowu mam racje ...
maj mija i nikt sygnalu HD w Aster nie ma. Moze w sierpniu dadza rade... hehe

Peek

New member
Bez reklam
Kleszcz25 napisał:
... i co ... i kicha ... znowu mam racje ...
maj mija i nikt sygnalu HD w Aster nie ma. Moze w sierpniu dadza rade... hehe
Spokojnie ja mam umówionego na 2 czerwca i jeszcze nikt nie dzwonił.

A dla takiej oferty kanałów w HD mysle, że warto poczekac te pare dni.

damon

New member
wszedlem w to menu serwisowe morotoli i faktycznie w ktoryms tam zestawie kanalow jest np. National Geographic, Polsat Sport, Polsat Sport Extra itp. Wiec kto wie? moze jakas niespodzianka przed Euro?

Do góry