Aster HDTV

munkey

New member
mrowkapj napisał:
Do dekodera dają kabel. Pan z infolinii powiedział, że instalują tak żeby można było oglądać (pewnie kabel raczej jakiś taki nieco siajowy będzie).

Jeżeli dają kabel HDMI to jego jakość nie ma nic do rzeczy - na każdym HDMI widać tak samo:)

k_luke

New member
Z pełnego cennika umieszczonego na ich stronie wnioskuję, że dorzucą kabel HDMI - gdyż w opłatach dodatkowych jest kara za nie zwrócenie lub uszkodzenie takowego kabla...

qura12

Member
Bez reklam
tucz napisał:
u mnie instalacja bedzie 03.06. Na poczatek biore tylko C+HD, a nad HDPack jeszcze sie zastanowie, caly czas licze, ze pojawi sie PS.
Niestety teraz za dostep do uslug cyfrowych w promocji placilem 3zl, a biorac HD zaplace 15zl, wiec 12zl wiecej.
Dla mnie bez sensem jest, ze musze placic i nie moge zrezygnowac z pakietu analogowego, ktorego wogole nie ogladam...
PS. Wieszacie sobie dekoder na scianie czy stawiacie? Ja stawiam.
Ja jeszcze nie zamówiłem ale tez będę miał w sumie 32 zł drożej bo miałem 3 zł za dostęp do usług cyfrowych... A dekoder stawiam i wreszcie zmieści się na półkę z resztą sprzętu a nie jak motorola za telewizorem xD

chill

New member
@k_luke na poprzedniej stronie już Ci udzieliłem odpowiedzi.
Zachowajmy spokój ktoś ma mieć instalacje już w maju, więc pewnie powie więcej szczegółów :D

mrowkapj

New member
munkey napisał:
Jeżeli dają kabel HDMI to jego jakość nie ma nic do rzeczy - na każdym HDMI widać tak samo:)

I tu się nie zgodzę. Kable mają różne specyfikacje (1.3 deep color, sygnał 24p, złote lub nie końcówki, przedział cenowy od 50 zł-jakaś Hama do ponad 300 za dobrą firmówkę).

munkey

New member
mrowkapj napisał:
I tu się nie zgodzę. Kable mają różne specyfikacje (1.3 deep color, sygnał 24p, złote lub nie końcówki, przedział cenowy od 50 zł-jakaś Hama do ponad 300 za dobrą firmówkę).

Ja nie przeczę, że kable mają różne specyfikacje, końcówki czy ceny, ale różnica w jakości odbioru jest żadna (oczywiście przy HDMI) ponieważ jest to sygnał cyfrowy.

mrowkapj

New member
munkey napisał:
Ja nie przeczę, że kable mają różne specyfikacje, końcówki czy ceny, ale różnica w jakości odbioru jest żadna (oczywiście przy HDMI) ponieważ jest to sygnał cyfrowy.

Nie jest to wątek o kablach w tym cyfrowych, który i tak zawsze wraca jak bumerang i nie chcę go dalej tutaj rozwijać. Ale na tanich kablach może pojawić się "pikseloza" i szumy w cieniach.
Ja zawsze jestem nieufny do produktów najtańszych

Pozdrawiam

packer

New member
A ja zamówiłem HD Pack (20 zł) + niestety Basic Plus (8,75 zł) + dostęp do usług cyfrowych (15 zł) = 43,75 zł. I do tego opłata instalacyjna 149 zł. Rozbój w biały dzień...
Montaż 4 czerwca.

mrowkapj

New member
packer napisał:
A ja zamówiłem HD Pack (20 zł) + niestety Basic Plus (8,75 zł) + dostęp do usług cyfrowych (15 zł) = 43,75 zł. I do tego opłata instalacyjna 149 zł. Rozbój w biały dzień...
Montaż 4 czerwca.

Też tak uważam. Muszą sobie odbić te wielomiesięczne, ciężkie negocjacje z dostarczycielami sygnału HD.

peter81

New member
U mnie aktywowali mi "n"-kę. Muszę wam powiedzieć, że różnica w obrazie między Asterem a satelitą nie jest duża. Zniknął mi tylko ten lekki "śnieżek", który mam na Asterze, ale to mogła być wina kabla.
Życzę wam miłego odbioru, bo Eurosport HD to masakra ! :)

michaelius

New member
xye5 napisał:
no i lipsa bedzie monter dopiero 3 czerwca :(

pozdrawiam

Hehe mi sie udalo dodzwonic kolo poludnia , ale najblizszy sensowny termin mieli na 4 a i to w godzinach 16-18 wiec trzeba sie bedzie wczesniej urwac z pracy :).

aruh

New member
U mnie montaż 4 czerwca. Zamowilem pakiet Canal+ i Canal+HD na 12 m-cy za 28+6zł. Wcześniejsza umowa na Canal+ na 6 m-cy za 29 zł mi się właśnie skonczyla i promocyjną oferte na ten pakiet moglem dostac tylko na 12 m-cy. Umowe dostanę emailem do podpisania i odesłania ale zastanawiam się teraz czy nie wziąźć na razie tego pakietu bezterminowo za normalna kwote czyli 34+6 zł i ewentualnie pozniej zdecydować się podpisać na czas okresowy ze zniżką.

Z rozmowy z BOK wynika ze za dostep do uslug HD bede musiał placic 5 zł (i mam nadzieje, ze tak będzie) - teraz za dostep do uslug cyfrowych nie place nic bo przedluzylem w sierpniu umowe na 2 lata.

Mam pytanie odnosnie pakietu HD Pack: czy będzie go mozna właczyć zdalnie, zamawiając go telefonicznie (tak jak dotychczas HBO czy Canal+), czy konieczna będzie wizyta montera, wymiana karty itp. W BOK nie byli pewni tego.

I jeszcze jedno: zna ktoś dokładnie model dekodera bo chcialbym sobie zaprogramować już swojego pilota, którego używam do wszystkich urządzeń. W instrukcji użytownika dekodera ze strony aster nie znalazlem takich danych.

PJAST

New member
A wie ktoś może już co za cudo będą nam instalować za te 99 PLN? Producent to Kaon?
Ale jaki model i co on ma, oprócz sauny i wodotrysku oczywiście;) , że w razie zepsucia lub zagubienia będziemy bulić 800 PLN?

Ostatnia edycja:

PJAST

New member
A tak instrukcja przecież jest na aster.pl . Dzięki.
Właśnie ją przeglądam i jest wejście USB - Czy będzie można nagrywać do zewnętrznego dysku?
Wiecie coś na ten temat?

Chyba niestety to gniazdo będzie służyło jedynie do upgradu oprogramowania :(:
"Connect to USB Mass storage device for S/W upgrade."

Polska wersja opisu gniazda jest bardziej enigmatyczna:
"Gniazdo USB (do przyszłych zastosowań)"

Zobaczymy

Ostatnia edycja:

qura12

Member
Bez reklam
Moim zdaniem jedno nie wyklucza drugiego ;] Myślę że zapowiadane na jesień dekodery z możliwością nagrywania to nie będzie nic innego jak dysk USB podłączany do tych dekoderów które Aster daje teraz. Jednak zapewne nie będzie możliwe podpięcie własnych dysków...

Do góry