Aster HDTV

ravel

Banned
Coś mi sie wydaję, że w przypadku UPC i Aster wygra ten operator który pierwszy wprowadzi EurosportHD lub Polsat SportHD przed Euro.

lukashik

New member
Ja mam u siebie w MM Polsat Sport HD - w kółko te same składanki:DMoże 10-15 minut i odpoczątku!Sama siatkówka.Ja bardzo lubię tą dyscyplinę, ale HD to bardziej się przydaje do piłki czy tenisa.Zobaczymy, czy na Euro2008 się sprawdzi, bo skalowane filmiki to nic ciekawego.

mosca

New member
O Polsacie Sport przez ME 2008 już mozna zapomnieć. BOK już 2 razy mówił, że jeżeli się dogadają to po mistrzostwach ponieważ Polsat stawia wygórowane warunki. Tłumaczą się, że i tak wszyscy oglądną turniej na Polsacie otwartym oraz na Eurosport. Moża przyjąć, że Aster zakończył rozmowy z Polsatem a BOK otrzymał dyspozycję jak rozmawiać z klientami, żeby przypadkiem nie zrezygnowali z oferty Aster.

PS. Jest już oferta na stronie aster.pl!!! Szkoda, że tylko w Warszawie

http://aster.pl/waw/telewizja/HD_opis

Ostatnia edycja:

munkey

New member
Dzwoniłem na infolinię przed 8:00. Na moje oko to wystawili ofertę, ale gotowi będą od przyszłego tygodnia - nie można było się umówić na montaż dekodera w tym tygodniu. Pani twierdziła, że ten tydzień jest już pełny....
Dajcie znać jeśli komuś uda się załatwić montaż przed początkiem czerwca.

k_luke

New member
Przed chwilą dzwoniłem do BOK - niestety w chwili obecnej brak ofert promocyjnych... nawet jeśli posiadam jeden dekoder SD i chcę zamówić drugi HD do innego telewizora muszę zapłacić: 149zł za instalację oraz miesięcznie 15zł za dostęp do usług cyfowych z HD, 8,75zł za BasicPlus i 20zł za HDPack i to wszystko przy umowie na 12 miesięcy!:( Dodatkowo w chwili obecnej nie są w stanie powiedzieć kiedy będą mieli dekodery z PVR i na jakich zasadach odbywałaby się wymiana z tych co teraz przedstawili... Wstępnie umówiłem się na instalacje na 2 czerwca (początkowo zaproponowała czwartek 29.05 lecz po konsultacji zmieniła zdanie), ale nie wiem czy nie zrezygnuje... i wtedy założe N-kę choć wzbraniałem się przed instalacją anteny (kiedyś już miałem).

Ostatnia edycja:

xye5

New member
k_luke napisał:
Przed chwilą dzwoniłem do BOK - niestety w chwili obecnej brak ofert promocyjnych...).

a ja wlasnie po rozmowie z bok instalacja na czwartek 29.05.2008
przy umowie na 12 miesiece instalacja dekodera 99

HDpack - 20 PLN
C+ HD - 6 PLN
dostep do uslug cyfrowych 15 PLN (bylo 10 na starym)

pozdrawiam

k_luke

New member
xye5 napisał:
a ja wlasnie po rozmowie z bok instalacja na czwartek 29.05.2008
przy umowie na 12 miesiece instalacja dekodera 99

HDpack - 20 PLN
C+ HD - 6 PLN
dostep do uslug cyfrowych 15 PLN (bylo 10 na starym)

pozdrawiam
Po cenie jaką liczysz za C+ HD wnioskuję że wymieniasz dekoder SD na HD... natomiast ja zamówiłem drugi... więc opłata za instalacje wynosi 149zł. Co do terminu nie upierałem się bo pewno zależy też od tego w jakim rejonie danego dnia wykonują instalacje.

Peek

New member
Bez reklam
ravel napisał:
Coś mi sie wydaję, że w przypadku UPC i Aster wygra ten operator który pierwszy wprowadzi EurosportHD lub Polsat SportHD przed Euro.

W astezre Eurosport HD już jest. Czekamy tylko na PS HD, ale według mnie pojawi się pare dni przed Euro.

QuietC

New member
Witam wszystkich. Kilka wieści z Krakowa (oczywiście, źródełko to infolinia, więc ręki sobie uciąć za wiarygodność nie dam:>)

Montaż mam umówiony na 4 czerwca. Ponoć wcześniej nie będą montować tych dekoderów. Pani stwierdziła, że jestem pierwszy w Krakowie, który złożył zamówienie. Ponoć dekodery już są na miejscu, usługa aktywna w systemie, ale sprzedawać (czyli podpisywać umowy i wymieniać dekodery) mogą od 4 czerwca.

k_luke

New member
Zapomniałem tylko na infolinii zapytać czy dekodery dostarczają z kablem HDMI... ale pewnie niekoniecznie wiedzą to w BOK. Jeśli ktoś by dzwonił do nich to niech zapyta;)

chill

New member
k_luke napisał:
Zapomniałem tylko na infolinii zapytać czy dekodery dostarczają z kablem HDMI... ale pewnie niekoniecznie wiedzą to w BOK. Jeśli ktoś by dzwonił do nich to niech zapyta;)
Dodają kabel HDMI w komplecie. Cholera za późno zadzwoniłem i pierwsza dostępna data instalacji to był 3 czerwiec ale w niekorzystnych godzinach, wiec mam umówionego montera na 4 czerwca.

zibil79

Member
Ja jestem umówiony na instalacje 29 maja. Wybrałem HDpack, bo mam nadzieje ,że będą tam dodawane nowe programy, natomiast canal+ będzie stały (raczej). Instalacje 149 zł. Hd pack wyniesie 45 miesięcznie - drogo, bo niepotrzebnie też wciskają tam basicplus.

PS. Data zmieniona na 4 czerwca bo dopiero od przyszłego tygodnia montują.

Podzielcie się wrażeniami (obraz) jak już wam zainstalują!!!!!!

Ostatnia edycja:

Peek

New member
Bez reklam
Ja jestem umówiony na 2 czerwca. Wziąłem HDPack i C+ HD = razem bedzie 26zł + 5 za nowe usługi cyfrowe. Instalacja 99 bo wymieniam z Motoroli. Pozwoliłe sobie też policzyć wszystkie kanały w ofercia analogowej i cyfrowej Astera łącznie z kanałami Premium i HD. Nie licząc podwójnie tych które powtarzają się w cyfrze i analogu (policzyłem je raz) wyszło mi... 87!!! Podkreślam razem z HD i Premium, ale kazdy kanał wpisałem tylko raz(nie dodawałem pakietów).

tucz

Member
u mnie instalacja bedzie 03.06. Na poczatek biore tylko C+HD, a nad HDPack jeszcze sie zastanowie, caly czas licze, ze pojawi sie PS.
Niestety teraz za dostep do uslug cyfrowych w promocji placilem 3zl, a biorac HD zaplace 15zl, wiec 12zl wiecej.
Dla mnie bez sensem jest, ze musze placic i nie moge zrezygnowac z pakietu analogowego, ktorego wogole nie ogladam...
PS. Wieszacie sobie dekoder na scianie czy stawiacie? Ja stawiam.

chill

New member
Zapewne nie będzie można negocjować nowej ceny za dostęp do cyfry :???:
Zamówiłem pakiety HDPack i C+HD.
Aha jak ktoś właśnie odblokowałby sobie usługi cyfrowe to przez miesiąc dają na zachętę HBO i Cinemax :)
Ps.Po bożemu czyli stawiam ;)

mrowkapj

New member
Ja umówiełem się na 3 czerwca. Na początek wybrałem pakiet HD Pack. Ponieważ nie miałem do tej poru Basica Plus to muszę dopłacić 8 zł oraz 15 za dostęp do usług cyfrowych (też nie miałem wcześniej) plus sam HDPack za 20.
Bardzo to pomysłowe, tak rozbić cenę za finalną usługę, żeby zgarnąć jak najwiecej kasiory. Bo przecież za same 20 zł to nic nie będzię.

Do dekodera dają kabel. Pan z infolinii powiedział, że instalują tak żeby można było oglądać (pewnie kabel raczej jakiś taki nieco siajowy będzie). Dekoder stawiam obok blureja, bo mam szeroką półkę.

Canal+HD nie biorę na razie bo dodatkowo musiałbym bulnąć 35 zł za sam zwykły C+ oraz opłtę za C+HD.

Do góry