Aster HDTV

Peek

New member
Bez reklam
Też bym rozpatrzył takie rozwiazanie, ale:
1. W moim bloku nie ma UPC
2. Zapowiadane jest wiecej programów w HD niż w UPC
3. Jakies dziwne to UPC jak się czyta te różne opinie niezadowolonych.

Za UPC przemawia to, że ma ok 100 programów cyfrowo, a za Asterem większa oferta kanałów HD (ma być 8)

handlowiecupc, czy mowi sie cos o okablowaniu bloków z okolic czerniakowska chełmska(Warszawa)?

ravel

Banned
Właśnie dzwoniłem na infilinie w sprawie oferty. Ta "lepsza" oferta ma polegać na tym, że opłata za instalacje dekodera HD będzie kosztować 100zł a nie 200zł ale promaocja na internet Turbo 50% ceny będzie trwała 6 miesięcy a nie rok jak dotychczas. Ręce opadają :???:

Ten post maiał być w wątku UPC, pomyłka:)

Ostatnia edycja:

ravel

Banned
packer napisał:
Dokładnie! :roll:
UPC jest super piękne i w ogóle, ale większość z tu obecnych jest zainteresowanych HD w Aster tylko dlatego, że nie ma żadnej alternatywy...
Na moim osiedlu (zresztą w całej okolicy Włochy/Ursus) jest tylko Aster.
Nie na całym Ursusie bo u mnie na osiedlu jest UPC, Aster i Spray

chill

New member
packer napisał:
Dokładnie! :roll:
Na moim osiedlu (zresztą w całej okolicy Włochy/Ursus) jest tylko Aster. Położenie mieszkania wyklucza montaż N-ki, więc zostaje nieszczęsny Aster albo... Videostrada TP :p
Nie wszędzie kolego np. w Ursusie akurat jest UPC i Aster a że UPC oferuje dużo słabszą jakość sygnału to od ponad 3 lat jestem użytkownikiem Astera. Wcześniej konkurencja miala problem nawet z zagwarantowaniem transferu danych na poziomie UPC Classic (bodajże tak nazywał się pakiet pośredni). Teraz UPC polepszyło oferte, ale to nie powód, żeby zmieniać providera. Szczególnie, że w Asterze naprawdę sporadycznie zdażają się awarie.

pete2

New member
packer, u mnie na Włochach faktycznie jest tyko Aster na osiedlu ale na razie nie narzekam. Nie mam tylko canal+ i HBO (reszta jest) i płacę ok. 11 zł brutto za kablówkę.

packer

New member
chill napisał:
Nie wszędzie kolego np. w Ursusie akurat jest UPC i Aster a że UPC oferuje dużo słabszą jakość sygnału to od ponad 3 lat jestem użytkownikiem Astera. Wcześniej konkurencja miala problem nawet z zagwarantowaniem transferu danych na poziomie UPC Classic (bodajże tak nazywał się pakiet pośredni). Teraz UPC polepszyło oferte, ale to nie powód, żeby zmieniać providera. Szczególnie, że w Asterze naprawdę sporadycznie zdażają się awarie.

No ta ja niestety jestem skazany na Aster...

Tak czy inaczej, Pan na infolinii twierdzi (rozmawiałem przed chwilą), że:
- usługi HD powinny zostać uruchomione jeszcze w tym tygodniu
- pakiety mają kosztować od 20 d0 50 zł
- za dekoder nie będzie żadnej opłaty
- i będzie Eurosport HD.

packer

New member
pete2 napisał:
packer, u mnie na Włochach faktycznie jest tyko Aster na osiedlu ale na razie nie narzekam. Nie mam tylko canal+ i HBO (reszta jest) i płacę ok. 11 zł brutto za kablówkę.

11 zł?? To jakieś czary? Ja płacę w Aster 148 zł (internet + pakiet Basic).
Aż tak mnie wyrolowali? :roll:

tdj

New member
U mnie w Ursusie jest tez tylko Aster, Spray jest chyba w nowych blokach na skoroszach.

ps. zaraz sie okaze, ze wszyscy jestesmy z Ursusa;p

Peek

New member
Bez reklam
Właściwie to nie narzekam, bo zadnych awarii nie ma, sygnał bardzo dobry. Tylko 2 mankamenty: mogłoby być więcej kanałów cyfrowych noi to HD, ale HD jutro albo pojutrze a z kanałami to nie wiem ile trzeba bedzie czekać, ale mają plany rozbudowy basica plus, bo wiedzą, ze oferta jest jak to ujał konsultant "przeszłosciowa".

k_luke

New member
Za forum aster-info:

Sprzedaż rusza od jutra.

Nazwa pakietu:
Pakiet HDPack
* dostępny dla Abonentów BasicPlus
cena:
20zł
programy:
TVN HD, Discovery HD, The History Channel
HD, Eurosport HD, Luxe TV HD

Nazwa pakietu:
Pakiet Discovery HD
(a la carte)
* dostępny dla Abonentów BasicPlus
cena:
6zł
program:
Discovery HD

Nazwa pakietu:
CANAL+ HD
* dostępny dla Abonentów CANAL+
cena:
6zł
programy:
CANAL+Sport HD oraz CANAL+ Film HD

lukashik

New member
Nie polecam kupowania kanału Discovery HD - same powtóreczki, lepiej kupić C+HD jak już ktoś ma zwykły, ale to i tak drogo te 6zł(jak wszędzie).

To jest interes płacić nadawcy 1.5zł za gniazdko a samemu dostać 4x tyle.

tdj

New member
nie no ale zeby robic w pakiecie bezplatny TVN HD ktory odbieram z powietrza za darmo(DVB-T), juz mogli go za free dac

Peek

New member
Bez reklam
Jak dla mnie może być 26zł za 7 kanałów to jest niecałe 4zł za kanał. Mogłoby być taniej, ale w UPC +wszystkie kanały cyfrowe + wszystkie HD + C+ wynioslyby mnie w sumie 140zł BEZ ANALOGU! więc cenowo jest dobrze

Przyłączam sie do zapytania o opłate za dekoder

NiEb0

New member
Peek napisał:
Jak dla mnie może być 26zł za 7 kanałów to jest niecałe 4zł za kanał. Mogłoby być taniej, ale w UPC +wszystkie kanały cyfrowe + wszystkie HD + C+ wynioslyby mnie w sumie 140zł BEZ ANALOGU! więc cenowo jest dobrze
W UPC jeśli bierzesz cyfre to analog dostajesz za darmo. Poza tym z tego co się orientuje to cyfra aster oferuje 40 kanałów a UPC koło 100. Nie to żebym pałał jakąś specjalną sympatią do UPC bo obsługa klienta jest fatalna, ale obiektywnie patrząc ofertę mają dużo lepszą.

k_luke

New member
Peek napisał:
Cenowo to żadna rewelacja - wychodzi praktycznie to samo (tyle, że na razie jest tam więcej pozostałych kanałów)... -> w Aster (bez promocji): 64,10 (Basic) + 10 (dostęp do usług cyfrowych) + 10 (BasicPlus) + 20 (HDPack) + 40 (Canal+ z HD) = 144,10...

qura12

Member
Bez reklam
k_luke napisał:
Cenowo to żadna rewelacja - wychodzi praktycznie to samo (tyle, że na razie jest tam więcej pozostałych kanałów)... -> w Aster (bez promocji): 64,10 (Basic) + 10 (dostęp do usług cyfrowych) + 10 (BasicPlus) + 20 (HDPack) + 40 (Canal+ z HD) = 144,10...
Ja płace 3zł za dostep do usług cyfrowych a nie 10.... A i za analog (Basic) jest jakoś mniej... Razem z internetem (pakiet TwójDom) po wszystkich obnizkach jest nie całe 150 zł + 20 zł będzie za HD...

Do góry