Wydaje mi się, że jednak można rezygnować
Z tego co wiem to zmienia się cennik standardowy, który obowiązuje wszystkich (w promocjach rabaty są udzielane od standardowych cen). A zgodnie z prawem każda niekorzystna zmiana cennika (np. podwyżka) pozwala klientowi na rozwiązanie umowy. Be względu na to czy odczuje to w dniu prowadzenia nowego cennika, czy później.
Nie ma do rzeczy promocja z której korzystacie. Pamiętajcie, że promocja kiedyś się kończy. I co wtedy? Jak zdążycie przedłużyć - ok. Jak zapomnicie to co? Czy wtedy Wasz operator policzy Wam "stare" ceny czy zgodnie z nowym cennikiem? Jasne, że z nowym. A to oznacza, że będzie was obowiązywał nowy, czyli droższy cennik. Na który przysługuje Wam prawo się z nim zgodzić bądź nie w czasie jego wprowadzenia. Chyba, że otrzymacie zapewnienie od operatora na piśmie, że po zakończeniu obecnego okresu promocyjnego (gdybyście chcieli korzystać z usług na warunkach standadowych) będzie Wam naliczał stawki "po staremu".
Warto też zadzwonić sobie do UOKiK w tej sprawie o opinię...
PS. Akurat mam UPC. I moja kablówka tez ostatnio podnosiła ceny w standardowym cenniku. Operator dawał prawo do rozwiązania umowy także tym, którzy mieli promocję i np. gwarancję ceny

.