Powiem tak, w czwartek dorwałem grę, piątek praca - po pracy do 01:00 granie. Rano pobudka i od 09:30 do teraz (aktualnie pisząc to jest 10:24) gram non stop! Mimo, że U2 (jak dla mnie) wymiatało, to NIGDY nie siedziałem nad nim tyle czasu!!! Grafa może rzeczywiście od AC1 nie zmieniła się bardzo (i tak 3ma bardzo wysoki poziom) Poprawiono natomiast zauważalnie interakcję tłumu, nawigację zabójcą i przede wszystkim - WATKI BOBOCZNE!!!!! (można je olać, bo nie przeszkadzają w skończeniu gry, ale NIE POWINNO się tego robić w żadnym wypadku). Jak wasz bohater dokonuje zabójstwa, wygląda to bardzo spektakularnie, kradniesz - tłum reaguje, zabijesz gościa na wysokości chmur (chodzi mi o strażnika na wysokiej wieży), możesz go zrzucić - tłum reaguje w panice - generalnie czuć atmosferę z każdym wyborem zachowania Enzio. Nie będę wspominał o podróżowaniu koniem (z możliwością atakowania), sterowaniu bandą najemników, czy widoków podczas synchronizowania mapy na wysokości....
Głupio porównywać tą grę do kultowego U2 (jak dla mnie najlepsza gra w jaką grałem) ale AC2 stoi równo w szeregu. Poza tym Koledzy WĄTEK WYMIATA!!!!!!! Nikt nie będzie zawiedziony i powiem szczerze nie szkoda dwóch paczek na grę, bo niby gram ponad 12 godzin, to mam wrażenie, że niewiele w sumie zrobiłem....!!!
PS.
Nie jestem pracownikiem Ubisoft - scan nagłówka umowy o pracę na priv