Ariva HDplayer 110

himilsbach

New member
Jaki dysk

Jaki dysk Western Digital na 100 procent będzie współpracował z arivą. Z własnym zasilaniem czy zasilany usb . Jaki polecacie chodzi o to aby był cichy.Pozdrawiam

cactusek

New member
Bez reklam
Witam
Zastanawiam sie obecnie meidzy dwoma odtwarzaczami. Arivą a Xtreamer. Przelecialem na szybko wątek ale nie widze tego porównanai. Może ktoś wypisać plusy i minusy kazdego z nich i co polecacie? Cena praktycznie ta sama.
Interesuje mnie bezproblemowe odtwarzanie po sieci (moze byc kabel) filmow divx i mkv (takze 1080) oraz dobra wspolpraca z napisami (srt moze być).

adamo_

New member
Bez reklam
Witam
Zastanawiam sie obecnie meidzy dwoma odtwarzaczami. Arivą a Xtreamer. Przelecialem na szybko wątek ale nie widze tego porównanai. Może ktoś wypisać plusy i minusy kazdego z nich i co polecacie? Cena praktycznie ta sama.
Interesuje mnie bezproblemowe odtwarzanie po sieci (moze byc kabel) filmow divx i mkv (takze 1080) oraz dobra wspolpraca z napisami (srt moze być).

no raczej cena nie taka sama.....

kolopeter

New member
lekko sie zawiodlem na arivie. na poczatek wifi. po jakims czasie wifi sie zwieksza. nie potrafi wyszukac sieci itd. wiec jesli chodzi o polaczenie po wifi --jak dla mnie dupa.
inna historyjka. pendrive + wtykniete wifi i takze zdazyla sie dupa. poprostu sie film zatrzymal. ok, jesli wifi i dysk bylby podpiety , to jestem w stanie zrozumiec, ze cos moze pasc(no moze nie do konca), ale nie pen i wifi. cos z tym sprzetem chyba jest nie tak, albo jest jeszcze niedopracowany. nie wiem jak inne tego typu odtwarzacze , ale ja tego mam ochote zwrocic

kaszpir

New member
Ja zbytnio nie narzekam na Arivkę ... Najbardziej mi brakuje że do zasobów dyskowych Arivy nie można dostać się poprzez ftp ... Po co mi to ? Kopiowanie plików przy wykorzystaniu menu Arivy jest bardzo męczące i ma spore ograniczenia ... Najgorsze że po skopiowaniu pliku/plików wychodzi do głównego menu i trzeba znów wchodzi do menagera i itd ... Gdyby był ftp to szybko można by te operacje wykonać na PC :) Chyba głównie mnie to denerwuje :) Na pewno sprzęt wymaga poprawek i aktualizacji , bo są inne niedociągnięcia ... Czekam na odzew Fergusona ... Nie ukrywam że wybierałem pomiędzy Asusem a Fergusonem i w kierunku Fergusona przemawiało to że od początku sobie radził z PL znakami oraz "zapowiedzi" firmy o wprowadzeniu odczytu .txt oraz dobry support techniczny ... Jednak jak na razie NIC się nie dzieje a nowego softu brak ...

djvolt

New member
Elo :) Widze, ze narazie Asus O!Play HDP-R1 wymiata, obsluguje juz wszystko co potrzeba wlacznie z txt i BlueRay .iso heh a ferguson nic a nic. Tak dobry sprzet odrazu bedzie spalony na samym starcie... Asus daje 3 lata gwarancji, ferguson tylko... 12...

sir - gdzie to forum wasze?? Ja juz bym je dawno postawil :p

Ostatnia edycja:

djvolt

New member
To sie ciesze ze bys postawil :) Ale niektorzy pracuja i robia to w wolnym czasie a to i owo trzeba dograc stworzyc itd :)

Ja tym bardziej pracuje :p 9-17 Taka praca :) Zapewnie tworzysz forum na swojej sub domenie? Jaki skrypt? Jakas grafika szczegolna? Chodzi tutaj aby powstalo forum godne czytania oraz porownania software-owego czyli asus, wd i ariva 110, bo sa w tych samym przedziale cenowym.

djvolt

New member
wejdz na strone asusa, wyszukaj hdp-r1 i w dziale download - wybierz linux, potem firmware i masz cale opisy co i jak, od 1.17 wspiera BlueRay .iso :)

To niech sie rusza, bo ludzie kota dostana, bo jest coraz to wiekszy dylemat w tym momencie...

P.S: Nie moge dodawac linkow :(

djvolt

New member
A moze jakies argumenty kolego? :) Bo stwierdzenie "jest do dupy" to nic nam nie mowi :)

Ariva 110? Brak wsparcia od fergusona, zbyt malo poprawek, powinny byc co najmniej 2 w miesiacu, zawiesza sie przy pojemnych, "zapchanych" dyskach, problemy z napieciem na dyskach 2,5" zasilanych z USB. Asus tego typu problemow nie ma.

P.S: Mam dylemat, jestem obserwatorem i zastanawiam sie: ARIVA 110 czy ASUS HDP-R1.

kaszpir

New member
Asus jeszcze nie tak dawno zupełnie był do kitu ... Zupełnie nie czytał PL znaków i miał inne problemy ... Oglądało się film z krzaczkami zamiast PL znaków ... Jednakże ASUS widać swój produkt dopracowuje i na dzień dzisiejszy jest on bardziej dopracowany od Arivy ... Mam nadzieję że Ferguson wreszcie weźmie się do roboty. Jakoś odctwarzacze DVD/DIVX miały dobry support a tutaj spore rozczarowanie ... Ludzie kupujący Fergusona liczyli na dobry (lokalny) support , a na dzień dziesiejszy chyba sporo się przeliczyli i może być spore rozczarowanie ... Na dzień dzisiejszy gdybym miał wybrać Asusa lub Arivę wybrałbym Asusa. Dłuższa gwarancja i jak widać lepszy support ... Ja kupowałem Ferdka zaraz po "premierze" i wtedy Asusa nie chciałem z powodu nie odczytywania PL znaków i braku pewności że będzie ... Jednakże na dzień dzisiejszy sądzę że kupiłbym Asusa ... Jak Ferdek nie weźmie się do pracy to jego Arivka będzie mało znaczącym odtwarzaczem na rynku którego nikt nie będzie chciał kupić tak jak np. mantę model 1000 która mimo że była bardzo rozbudowana to ze względu na brak supportu nie cieszyła się zainteresowaniem zupełnie ... Po prostu w przypadku takich urządzeń brak supportu = śmierć "handlowa" takiego produktu ...

4malina

New member
ciach...Nie ukrywam że wybierałem pomiędzy Asusem a Fergusonem i w kierunku Fergusona przemawiało to że od początku sobie radził z PL znakami oraz "zapowiedzi" firmy o wprowadzeniu odczytu .txt oraz dobry support techniczny ... Jednak jak na razie NIC się nie dzieje a nowego softu brak ...
Mam zupełnie inne doświadczenia w sprawie suportu technicznego, - brak formularza kontaktowego, brak odzewu na moje e-maile, choćby potwierdzenia o otrzymaniu zgłoszenia problemu to w dzisiejszych czasach chyba mało profesjonalne podejście do klientów i użytkowników. Dlatego zdecydowałem się sprzedać Arivę.

Ostatnia edycja:
Do góry