ale niestety nie dam radydokumentacja: transmissionbt.com
Dysk sieciowy Synolgy podłączony przez Lan do arivy załatwia sprawe stacji na której trzymasz wszystko to na co masz ochote obejrzeć. Oczywiście synology stoi na wi - Fi z siecia domową a po kalblu łączy sie z arivą stąd tez ograniczenie realteak 10 Mb w arive jest nam niegroźne.
mija sie z celem kupowanie synology, poniewaz cena w sumie dobija do popcorna
Dysk sieciowy Synolgy podłączony przez Lan do arivy załatwia sprawe stacji na której trzymasz wszystko to na co masz ochote obejrzeć. Oczywiście synology stoi na wi - Fi z siecia domową a po kalblu łączy sie z arivą stąd tez ograniczenie realteak 10 Mb w arive jest nam niegroźne.
mija sie z celem kupowanie synology, poniewaz cena w sumie dobija do popcorna
Ale Synology bez problemu poprzez swój program synomanager po nocach sam pracuje na rapidzie na koncie premium. Mniejsza z tym, KTO WIE JAK USTAWIĆ LOGITECH HARMONY 555 DO ARIVY ?
k:
Ale od rana męczę się jak skonfigurowac logitech harmony 555 z arivą. Jak ustawić czasy opóźnien . Czy ktoś to przerabiał ?
Ale Synology bez problemu poprzez swój program synomanager po nocach sam pracuje na rapidzie na koncie premium.
Przetestowałem dysk Transcend 500GB działa bez problemu bez zasilania zewnętrznego. Dysk podpięty tylko do jednego portu USB. Pónbowałem skopiowiać na ten dysk film z pendriva - poszło bez problemu.
Ariva nie ma żadnych problemów z Win7. Wystarczy aby wszystko ok działało: 1. Uaktywnić konto gościa 2. Udostępnić katalog/katalogi dla "gościa" 3. Wyłączyć szyfrowanie 128-bit i dać 48bitowe. I działa ... i Nie prosi o żadne hasło ...
To wszystko zrobiłem, a i tak nie działa. Pewnie to wina win7 prof 64bit legal. Chociaż na innym kompie w sieci udostępnione katalogi z win7 widać. Albo walnięta jest Ariva? Zastanawiam się czemu mojej Arivy nie widać w ruterze, (na podglądzie kto jest zalogowany do sieci) widzę wszystkie kompy, tuner Ntv i IP jakie mają przydzielone, a fredka nie. Na pingi odpowiada. Nie wiem czy nie reklamować.
Nie wiem ktory dysk zamowic do arivy(bo chyba w poniedzialek ja zamowie),czy np:zewnetrzny 3,5 cala z wlasnym zasilaniem np samsung,czy zewnetrzny 2,5 cala z zasilaniem przez usb.Pomozcie!