Czyli jednak RF-7II zostały wymienione na nowośćW moim salonie same nowości.
Jest TX-NR3030.
Jest i parka RP-280FA.
Wypadła Yamaha RX-A3040. Z żalem..ale bezdyskusyjnie.
Wypadły RF7II, a za nimi MM7025, który stał się wobec nowych kolumn (ale i Onkyo) mniej potrzebny, a ja jestem z tej starej gwardii, która uważa, że w minimalizmie jest największy urok.
Fajnie wygląda jak stoi tylko BDP105 i 3030 - nic więcej. Ponadto RP280FA są tak bardzo mniejsze od 7-mek, że praktycznie jakby ich w ogóle nie było. No i gra naprawdę fajnie.
Pomaga oczywiście Seismic 110. Zastanawiam się jedynie bardzo mocno nad zakupem drugiego takiego samego do pary.
PS. Anthem MCA20 nie dodał na tyle uroku RF7II (względem MM7025), żeby miało to przeważyć (lub żeby skłonić mnie do wydatku prawie 6kzł). Miałem nawet takie odczucie, że tłumi dynamikę 3030 (oczywiście poza maksymalnymi głośnościami, kiedy jego opasła moc dawała znać o sobie, dłużej trzymając czysty dźwięk, ale niestety przez cały czas jakby deko mniej mocny i potężny niż 3030 soute).
I tak to zmienia się historia. Jeszcze niedawno byłem przekonany, że od RX-A3040 nic lepszego świat nie wymyślił. Człowiek uczy się całe życie (a króliczek... no cóż - pędzi dalej przed siebie...!)
PS.2 Wciąż jeszcze nie przeprowadziłem kalibracji...

Myślę, że z 3030 powinno być bomba! Drugi "pitbull" do pary na pewno zrobiłby wrażenie wizualne
Pytanie czy dużo wniósłby dźwiękowo w Twoim pomieszczeniu?
Może lepiej jeden a konkretny np. Velodyne SPL-1200 Ultra?

Żonglujesz sprzętem mocno szukając idealnego rozwiązania, więc zawsze możesz spróbować...
Może wypożycz go na początek i sprawdź jak to zabrzmi...?
Popieram, miały być foty!!!Dawaj kolego fotki!!!!!