Witam wszystkich forumowiczów i zwracam się z prośbą o pomoc i radę. Z uwagi na fakt, że zamierzam się zaopatrzyć w zestaw pt. amplituner + głośniki 5.0 a obecnie sprzętu na rynku jest po prostu całe mnóstwo to pojawił się kłopot co wybrać
Po przeczytaniu postów na forum, przeczesaniu sieci i sklepów ze sprzętem AV nie będę ukrywał że sporo się rozjaśniło ale zarazem kłopot z wyborem znacznie się pogłębił i dlatego też postanowiłem, że zbiorę wszystko do "kupy" i może komuś uda się mi pomóc a i mój post pomoże innym z podobnym dylematem. A więc od początku: na zestaw jestem w stanie przeznaczyć ok. 3000 PLN ewentualnie z ciężkim bólem 3500 ale to już całkowity max. Pokój w którym sprzęt ma stanąć ma ok.25m2 i jest to najzwyklejszy kwadrat a mieszkanie w bloku. Przeznaczeniem będzie w głównej mierze dźwięk z TV i KD a w mniejszym stopniu słuchanie muzyki. Nie jestem audiofilem w związku z czym super czystości grania pewnie nie zauważę a ponieważ póki co kupno subwoofera znacznie przekroczyłoby budżet tak więc miło by było gdyby kolumny frontowe dysponowały jakimś basem.No chyba że bez suba totalnie nie da się obejść?A teraz do sedna: z uwagi na fakt, że niedawno stałem się posiadaczem TV (Sony NX720) to z jego powodu i BraviaSync chciałem zakupić amp. również Sony żeby móc sterować sprzętem jednym pilotem. Ale po tym wszystkim co przeczytałem to nie jest chyba najlepszy pomysł?
Chciałbym więc podać moje typy (kolejność przypadkowa) i poprosić o opinię i sugestie:
Amplituner:
1. Sony STR-DH720
2. Denon AVR-1612
3. Pioneer VSX-826
I są to sprzęty do kupienia w okolicach 1100-1200PLN
Ewentualnie:
1.Onkyo TX-SR608
2.Denon AVR-1912
Ale ponieważ ceny zbliżają się już do 2000PLN oraz z uwagi na to że są 7.1 i masę dodatków nie wiem czy nie są to sprzęty zbyt zaawansowane i których potencjału nie wykorzystam?
Zestawy głośników:
1. Jamo S608 Hcs3
2. Jamo C405 Hcs3
3. Quadral Quintas 6000
4. Wharfedale Obsidian 600
5. Wharfedale Vardus 400 (tu widziałem 2 wersje różniące się a)2xVR-100+1xVR-C2 b)2xVR-S1+1xVR-C1)
Wszystkie zestawy w okolicach 1800-2000PLN.
Tak więc bardzo proszę o opinię i pomoc za czym się rozejrzeć, na co zwrócić większą uwagę?
Pozdrawiam serdecznie
Chciałbym więc podać moje typy (kolejność przypadkowa) i poprosić o opinię i sugestie:
Amplituner:
1. Sony STR-DH720
2. Denon AVR-1612
3. Pioneer VSX-826
I są to sprzęty do kupienia w okolicach 1100-1200PLN
Ewentualnie:
1.Onkyo TX-SR608
2.Denon AVR-1912
Ale ponieważ ceny zbliżają się już do 2000PLN oraz z uwagi na to że są 7.1 i masę dodatków nie wiem czy nie są to sprzęty zbyt zaawansowane i których potencjału nie wykorzystam?
Zestawy głośników:
1. Jamo S608 Hcs3
2. Jamo C405 Hcs3
3. Quadral Quintas 6000
4. Wharfedale Obsidian 600
5. Wharfedale Vardus 400 (tu widziałem 2 wersje różniące się a)2xVR-100+1xVR-C2 b)2xVR-S1+1xVR-C1)
Wszystkie zestawy w okolicach 1800-2000PLN.
Tak więc bardzo proszę o opinię i pomoc za czym się rozejrzeć, na co zwrócić większą uwagę?
Pozdrawiam serdecznie