Amplituner Marantz SR7010 + zestaw 5.1.4

Henry

Active member
Bez reklam
A jak się nagrzeje to śmierdzi plastikiem w całym domu do tego marantz charczy skrzypi jak widać z innych wątków i nie wiadomo co jeszcze. Dobrze, że w niego nie wtopiłem. :hihi:
Tak Marantz charczy, skrzypi i do tego jeszcze Ziemia jest płaskim dyskiem opartym na 4 krokodylach.....a w Ameryce biją Czarnych...

Henry

Active member
Bez reklam
Wcale się nie wkurzył ;)
Raczej mnie to rozbawiło.
To tak jak pisać, że wszystkie Onkyo są do kitu, bo w każdym padają HDMI, Denony też się psują, bo np. mój wylądował w serwisie jak były problemy z softem, itd.
Trzeba pamiętać, że to tylko elektronika, a im jej więcej, tym większe ryzyko awarii.

D

Deleted member 452525

Guest
Tak Marantz charczy, skrzypi i do tego jeszcze Ziemia jest płaskim dyskiem opartym na 4 krokodylach.....a w Ameryce biją Czarnych...

Nie bądź taki do przodu, bo cię z tyłu zabraknie. jak zwykle mądrala się odezwała co dobrych rad nie umiała podać jakiś czas temu. Wymądrzał się a guzik wiedział.
A tutaj to co to ma być? A na innych forach aż roi się od negatywów.

http://www.hdtv.com.pl/forum/amplitunery-av/128697-marantz-sr7010-i-drapanie-w-glosnikach.html

D

Deleted member 452525

Guest
Zwykła prowokacja i tyle ;-)
Jasne..poparta faktami, problemami z softem itd. Nie prowokuje tylko wyrażam opinie.
Z resztą znajomy w sklepie autoryzowanym sam stwierdził, że nowe modele marantza to badziew.
Nie zamierzam bronić innych producentów sprzętu, bo każdy ma za uszami. Mnie tez nagadali, że onkyo 828 do bani, że mają wadliwe procesory, że nie puszczają sygnału na jeden kanał itd. Też tak miałem, ale po wymianie wtyków na razie problemu brak :) Może trzeba marantza nasmarować to nie będzie charczał. Najlepiej masłem klarowanym.

lolo2

Well-known member
Bez reklam
A myslalrm ze do Marantza sapy maja tylko DeMony, a tu patrz Onkyo, ktory wogole dzwieku nie wydaje..... Marantz chociaz chrapie :)

D

Deleted member 452525

Guest
Placki lubię, ale nie płyty chodnikowe.

Marantz 7010
Cyt. tłumaczone translatorem.

Ponad biegach i wyłącza. Po zrobieniu tego odbiornika z regału Media i zawieszono go tak nic nie utrudniając przepływ powietrza powyżej lub poniżej, a następnie kupiłem dwa kina domowego wentylatorów chłodzących i umieścić je bezpośrednio na urządzeniu, powyżej i poniżej. Ku mojemu przerażeniu jeszcze przegrzany w konfiguracji 7.2 i zamknięty w połowie filmu. Jeśli kupisz upewnij się uzyskać rozszerzoną gwarancję jak Amazon skasowali mnie 500,00 pierwotnej cenie wysyłać je z powrotem i Ponownie zgromadzić zapasy? uszkodzony sprzęt. ŁAŁ

Po to odbiornik przez około tydzień, wifi w odbiorniku nie byłoby połączyć się z siecią. Po wypróbowaniu kilku resetuje fabryce, wsparcie techniczne on-line, ale w końcu poddał się i wrócił na pozycję. Wbudowane Wi-Fi jest po prostu zbyt niestabilne. Co jest rozczarowaniem, bo reszta to AVR to wspaniałe urządzenie. Ale spodziewałem się dużo więcej od swojego flagowego odbiornika. Sporo błędów wypracować jak powiedziałem w firmware i połączeń Wi-Fi wydziału. Dla $ 2.200 spodziewałem się dużo więcej. Nie wrażeniem tego obecnego modelu. Ale jak powiedziałem, ja kocham dźwięku Marantz aż do dnia mojej śmierci. Tylko nie ten konkretny model.

Wyglądał dobrze. Czekaliśmy miesiąc, aby je zdobyć. Oparte na krótko potem w trybie ochrony. nic innego nie robić. Wywoływana Marantz m, mówili uszkodzony wzmacniacz. Amazon był miły i szybko skonfigurować zwrot. Czy trzeba czekać kolejne 1-2 miesiące. Chyba zawsze rzucić kostką o remont. Chciałem jak urządzenie, ale bał się iść po raz drugi. Myślę, że jedna gwiazda jest bardziej o procesie niż jednostka.

bubafat

Well-known member
Bez reklam
Placki lubię, ale nie płyty chodnikowe.

Marantz 7010
Cyt. tłumaczone translatorem.

Wyglądał dobrze. Czekaliśmy miesiąc, aby je zdobyć. Oparte na krótko potem w trybie ochrony. nic innego nie robić. Wywoływana Marantz m, mówili uszkodzony wzmacniacz. Amazon był miły i szybko skonfigurować zwrot. Czy trzeba czekać kolejne 1-2 miesiące. Chyba zawsze rzucić kostką o remont. Chciałem jak urządzenie, ale bał się iść po raz drugi. Myślę, że jedna gwiazda jest bardziej o procesie niż jednostka.

Piekne. Raduje sie dusza na mysl, co jeszcze na tych forach pisza. ;)

Po pierwsze:
Jak kostką nie rzucisz, to nie masz.

Po drugie:
Henry rozmija sie z prawda, bo ten dysk spoczywa na grzbietach sloni, a nie krokodyli.

Po trzecie:
Zgadzam sie z Toba calkowicie co do tego, ze dobrze, ze nie kupiles SR7010, bo przynajmniej bedzie mniej przechwalek, albo narzekan na forum.
Oczywiscie, ze Marantze charcza, pukaja, stukaja, nie widza sieci oraz wykazuja jeszcze tuzin innych problemow, ale nie "opieraja sie na krotko", ani w "trybie ochrony".

Po czwarte:
Czcij Ojca swego i Matke swoja, Chociaz dla nich znajdz odrobine szacunku, skoro nie masz go dla innych ludzi.

Ostatnia edycja:
D

Deleted member 452525

Guest
Piekne. Raduje sie dusza na mysl, co jeszcze na tych forach pisza. ;)

Po pierwsze:
Jak kostką nie rzucisz, to nie masz.

Po drugie:
Henry rozmija sie z prawda, bo ten dysk spoczywa na grzbietach sloni, a nie krokodyli.

Po trzecie:
Zgadzam sie z Toba calkowicie co do tego, ze dobrze, ze nie kupiles SR7010, bo przynajmniej bedzie mniej przechwalek, albo narzekan na forum.
Oczywiscie, ze Marantze charcza, pukaja, stukaja, nie widza sieci oraz wykazuja jeszcze tuzin innych problemow, ale nie "opieraja sie na krotko", ani w "trybie ochrony".

Po czwarte:
Czcij Ojca swego i Matke swoja, Chociaz dla nich znajdz odrobine szacunku, skoro nie masz go dla innych ludzi.

Powiedział co wiedział.
A na ostatnie zdanie masz moją odpowiedź, bo wychodzę z założenia jak Kuba Bogu tak Bóg Kubie.
Umoralniać możesz swoją rodzinę i siebie.

Kogoś jeszcze ci żal? - KWEJK.pl - najlepszy zbiór obrazków z Internetu!

Do góry