Amplituner do 4k pln

lobos

New member
Bez reklam
Bo jego awaryjność mnie przerosła,w innym wypadku nie zmieniłbym napewno.
Dlatego szukam ładnego HK 980,i znajdę ,trochę cierpliwości i będzie u mnie stał.
A miałem wcześniej Onkyo 608 i do kina było bardzo OK dlatego kupiłem 809 i nie żałuję i napewno też nie wymienię na nowszy model.
Coś niedobrze się dzieje z Harmanem.
Taka marka i pozwala sobie tak obniżyć poziom przy dzisiejszej konkurencji...
Szkoda, że wszystko idzie w tą stronę i to w większości firm :-(
P.s. powodzenia w poszukiwaniach ;-)

Ostatnia edycja:

Borixon

Active member
Bez reklam
Coś niedobrze się dzieje z Harmanem.
Taka marka i pozwala sobie tak obniżyć poziom przy dzisiejszej konkurencji...
Szkoda, że wszystko idzie w tą stronę i to w większości firm :-(

tu sie zgodze, niedlugo nie bedzie kompromisu zeby na ampli posluchac stereo bo pewnie,tor analogowy bedzie kosztowal w takim ampli 7zl i tak bedziesz musial miec wzmak, modele z pre out beda drogie zeby napedzic machine.
jakbym skladal sprzet od poczatku to grubo zastanowie sie nad kinem...
kupie albo lampe albo dobry tranzystor, cd + gramofon, dobre monitory i sprawa zalatwiona.

lobos

New member
Bez reklam
tu sie zgodze, niedlugo nie bedzie kompromisu zeby na ampli posluchac stereo bo pewnie,tor analogowy bedzie kosztowal w takim ampli 7zl i tak bedziesz musial miec wzmak, modele z pre out beda drogie zeby napedzic machine.
jakbym skladal sprzet od poczatku to grubo zastanowie sie nad kinem...
kupie albo lampe albo dobry tranzystor, cd + gramofon, dobre monitory i sprawa zalatwiona.

Co raz więcej ludzi idzie właśnie w tą stronę (stereo)
Ja nigdy nie miałem kina nawet plastików, dlatego jestem napalony na 5.1 :D :cool:
Z czasem pewnie będę oglądał mniej filmów a słuchał więcej muzy, ale wtedy pomyślę o wzmaku jak jakość na ampli nie będzie zadowalająca :wink:
Zawsze jest jakaś opcja...

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Oczywiście że tak a od czegoś trzeba zacząć żeby zobaczyć i oznajmić się ze sprzętem, a tym samym w pewnym momencie podjąć decyzję co by się chciało zmienić żeby dany system odpowiadał w 100%... choć pewnie niektórzy mogliby zmieniać klocki na nowe co jakiś czas i poprawiać dźwięk w systemie...

popej

New member
Potrafię zrozumieć. Pytanie czy lepsza..??
We wzmacniaczach profesjonalnych zasilacze impulsowe są stosowana dość powszechnie. Powiedziałbym, że to lepsza technologia, bo daje więcej możliwości kontroli. Ale w sumie klasyczne trafo też działa, tyle że jest dużo cięższe.

Proximo

New member
Witam,

Mogę się już pochwalić, jakoś przebolałem dołożyłem parę złotych i zakupiłem Yamaha Aventage RX-A 1050, myślę że bardzo dobry wybór, przynajmniej ja jestem zadowolony.

Do góry