Wyswietlacz w sr5006,6006 to temat ktory kazdemu spedza sen z powiek przed zakupem, wiele osob pisalo z tym pytaniem do mnie na priv, ja takze naleze do tych osob ktore podczas filmu, czy tez sluchania muzyki musza co chwila cos przestawiac, testowac i generalnie bawic sie ustawieniami, a te najlepiej (jak sadzilem) sprawdzac za posrednictwem wyswietlacza. Kupujac pokierowalem sie jednak jakoscia audio a wyswietlacz poszedl na drugi plan, jak sie potem okazalo w zasadzie potwierdzily sie moje obawy co do wyswietlacza, czyli "nic" z niego sie nie dowiesz, przesuwaja sie pewne informacje ale jest to tak lakonicznie zrobione ze dajesz sobie spokoj i slynne "kolko" traktujesz jako bajer. Nie ma mowy o tym aby wejsc w menu i cokolwiek przestawiac, zmieniac tryby czy cokolwiek sprawdzic biorac pod uwage komfort uzytkowania. Nie ma takze ikonek kolumn i tego wszystkiego co widzimy na standartowych wyswietlaczach.
Nie twierdze ze nic tam kompletnie nie ma, ale to co tam zobaczysz, jest nieprzejrzyste i irytujace, tylko ze jest maly szczegol, mianiowicie cale info w bardzo przejrzysty sposob masz wyswietlane na tv, cokolwiek zrobisz widzisz na ekranie i po jednym dniu zapominasz o wyswietlaczu w ampli.
Wszystkie informacje co do sygnalu, podbicia, audyssey kazdy najmniejszy szczegol jest wyszczegolniony po kliknieciu na odpowiedni przycisk na pilocie.
W modelu sr7005 jest klapka pod spodem (wklejalem foto w galeri i tam widac go w calej okazalosci) przydaje sie w zasadzie tylko w momencie jak chcemy posluchac radia internetowego z poziomu ampli, widac dokladnie w ktora strone nalezy sie poruszac aby cokolwiek zrobic. W sr6006 (czy sr7005 na malym wyswietlaczu) radiem sie nie pobawisz, uruchomisz ale jak wejdziesz przez przypadek w inny tryb menu to kierujac sie tym wyswietlaczem juz z niego nie wyjdziesz.
Mozna oczywiscie poprogramowac stacje pod konkretne przyciski i robic wszystko na czuja, ale jak przez przypadek klikniemy nie to co trzeba to bez zalaczenie tv sie nie obejdzie (tak aby sie nie stresowac).
Jednym slowem - ja bym sie tym wyswietlaczem nie przejmowal a juz na pewno nie rezygnowal z zakupu przez niego, fakt szkoda ze nie ma duzego gdzies schowanego pod klapka, ale w wiekszosci czasu i tak mamy swietne OSD na ekranie, duzo wygodniejsze, wieksze i intuicyjne.