Amazon Fire Stick 4k

conqest

Well-known member
Bez reklam
To teraz sprawdź czy bez soundbara też są te przycinki dźwięku... Ewentualnie odpal netflixa z aplikacji w tv i sprawdź przez soundbar czy też to występuje czy jest ok. Obstawiam że to wina soundbara philipsa bo podobne problemy mam z soundbarem TAB8905 po e-arc ale tylko przy dźwięku PCM. Natomiast gdy podłącze go po dts play fi problem nie występuje...

mat74

Well-known member
Bez reklam
Tak.
U mnie pod Denonem chodził bezproblemowo.
Oczywiscie Fire sticj nie przekaże Ci gęstych formatów audio- do tego potrzebowałbyś Fire Cube 3.

Astra1

New member
Posiadam Amazon Firestik 4k max z 16 GB pamięci i chciałem ją powiększyć. Kupiłem na Amazonie dedykowany do stika hub Suyama otg i pendrive 32 GB sformatowany w fat 32 nie jest widziany przez Faierstika . Jak przygotować dodatkową pamięć żeby była widziana przez urządzenie ?

Kirek50

Moderator
Bez reklam
Posiadam Amazon Firestik 4k max z 16 GB pamięci i chciałem ją powiększyć. Kupiłem na Amazonie dedykowany do stika hub Suyama otg i pendrive 32 GB sformatowany w fat 32 nie jest widziany przez Faierstika . Jak przygotować dodatkową pamięć żeby była widziana przez urządzenie ?
Trzeba podłączyć pendrive, wejść w ustawienia, wybrać z menu "Pamięć" i tam jest opcja sformatowania jako pamięci wewnętrznej. Ale jeżeli stick nie widzi pendrive bezpośrednio po podłączeniu jako pamięci zewnętrznej to być może coś jest nie tak z hubem usb. Spróbuj też zmienić zasilacz na mocniejszy. Fire sticka już nie mam, ale gdy go używałem stosowałem taką przejściówkę jak na zdjęciu (kupiona na Amazonie) i bez problemu czytała zewnętrzne pamięci.

Attachments

• kabel.jpg
    kabel.jpg
    13,4 KB · Wyś: 12

rafmik

Member
Do osób posiadających Fire Stick 4K (ja mam akurat Fire Stick 4K Max (2gen)) czy macie efekt, że obraz Dolby Vision lub HDR/HDR10+ jest dużo jaśniejszy przy odtwarzaniu przez HDMI z Fire Sticka, niż z aplikacji natywnej telewizora? Ustawienia obrazu są te same (korzystam z profilu Dolby Visin Dark).

Mam TV TCL 55C805/809 i sprawdzałem na tych samych aplikacjach (Disney+ i Max) i na tych samych filmach/serialach - obraz z Fire Stick 4K Max jest dużo jaśniejszy niż ten z natywnej aplikacji w TV.

Ma ktoś taki efekt?

Do góry