Niestety nie mam opcji potestowania jak to wygląda na TV ponieważ jestem na wakacjach.
Jakby ktoś mógł to niech podeśle jakieś fotki
Dzięki @matt12345 za robotę. W wolnej chwili się pobawię, jednak też nie obiecuję kiedy. Teraz lato dzień długi, trochę szkoda ślęczeć przed kompem, telewizorem
W każdym razie wysyłki wszystkich forumowiczów - przyniosły rezultat. Są w telewizorach nowych wybory kolorów czcionki, wielkości czcionki i miejsca lokalizacji.
Dobrze, że wreszcie to zrobili. Czyli można? Można. Jakkolwiek nie ukrywam, bardziej jestem zainteresowany dodaniem tych opcji w modelu, który już posiadam. Przecież nie będę po nieco ponad 1,5 roku zmieniał tv tylko po to, żeby mieć regulacje czcionek (nawiasem recenzje najnowszych wypustów Panasa nie zachęcają do potrząśnięcia portfelem).
Jednak coby nie było, że tylko biernie narzekam: parę dni temu wysmażyłem do supportu zgłoszenie, że właśnie nowe modele z 2015r. mają nareszcie takie opcje, że miło by było, gdyby dodali także w starszych, że zapewne wystarczy tylko modyfikacja software, że zwiększyłoby to zadowolenie klientów i przywiązanie do marki, itp. itd. Tak raczej mało kija, dużo marchewki

Dostałem za 2 dni odpowiedź:
Dziękujemy za zgłoszone uwagi. Firma Panasonic bardzo ceni sobie informacje zwrotne od naszych Klientów. Zostaną one przekazane do działu odpowiedzialnego za rozwój oprogramowania.
Szczerze pisząc jak już wcześniej wspominałem na zbyt wiele nie liczę. Niemniej z drugiej strony, doświadczenie życiowe mnie nauczyło, że jakoś nic samo nie chce się zrobić. Myślę zatem, że gdyby każdy z czytających ten topic oraz zainteresowanych sprawą wysłał podobne zgłoszenie, kto wie... (
LINK TUTAJ) Tym bardziej, że opcje zmiany parametrów czcionek są już opracowane, i zapewne wystarczy odpowiedni gotowy fragment kodu programu wkleić/wkompilować do starszych firmware.
Pozdrawiam.