>nowy66
Wizja zaiste świetlana i bardzo kusząca. Tylko kiedy ja się doczekam jakiegoś porządnego HDTV FTA, bo na wykupywanie dodatkowo pakietu Premiere obok Cyfry+ nie mam ochoty, a HDTV w Cyfrze+ hmmm...hehe, wszyscy tutaj posiwiejemy. No ale oczywiście to nie Twoja wina. Chodzi mi raczej o to, że na razie mnie, chyba podobnie jak większości z nas, pozostaje zdobywanie materiału hd w sieci. Na szczęście jest tego coraz więcej i bardzo fajnie.
Co do all-in-one skoro tak stawiasz sprawę to nie ma między nami różnicy zdań. Tak czy inaczej all-in-one nigdy nie był i nie będzie dla "freaków" w danej dziedzinie - za dużo kompromisów, za mało flexible.
Co do peceta - to jest do zrobienia, i właśnie dlatego się nad tym poważnie zastanawiam. Proc: Athlon3700+ (powinien pociągnąć wszystko hd) - 1000, motherboard - 400, RAM (1GB)- 400, graf. 7800GT (chyba dobry do hdtv??) - 1300, HDD (250GB) - 350, Skystar2 (tuner DVB-S1, S2 dla PC jeszcze nie ma i własnie dlatego Activy go nie ma) - 200, DVD-RW - 200, obudowa, pilot z czujnikiem irda itp - 200, nie wiem ile czytniki kart kosztują. Razem mamy około 1000Euro. No i niestety kupa konfigurowania i problemów typowych dla każdego peceta. Ale mamy pełną swobodę co do konfiguracji i nie jesteśmy skazani na łaskawość producenta, który brak sygnału ac3 na wyjściu cyfrowym rozwiąże "być może" w następnym firmware.
Po prostu może lepiej zamiast czekać na nowy soft do Media Center zainwestować w upgrade naszego peceta pod kątem hdtv? Wyjdzie znacznie taniej, elastyczniej i wcale niekoniecznie jakoś okropnie niewygodnie (fakt, kable trzeba poprzeciągać

) A w międzyczasie mamy szybką maszynę do innych zadań.
A za 1,5 roku kupić zintegrowane rozwiązanie typu KISS czy Zensonic ale już z obsługą wszystkich standardów włączywszy te towarzyszące blueray.
Tak sobie głośno myślę. Czy warto teraz wydawać tysiaka na Activy, które nawet z tłoczonymi płytami dvd miewa problemy?
Czy ktoś wie coś więcej na temat bezprzewodowego HDMI?
Pozdrawiam, Piotrek