83/85" do jasnego pomieszczenia - MiniLED vs OLED do 15k

No okay
W przeciwieństwie do Ciebie nie będę tak rozwiązły w ripoście i powiem tak :
2x, nie więcej. Czasami tu zajrzę i aż nie wierzę , że po tylu latach chce wam się nadal uskuteczniać to pier.olenie .

".. Tyle warte te dyskusje.
Mam tracić teraz czas i prostować te niedorzeczności?.. " -

Właśnie to zrobiłeś, dosłownie jak "dziecko" sprowokowany delikatną zaczepką .
Naprawdę zwizualizowałeś mnie sobie, czy może tak naprawdę zwizualizowałeś sobie właśnie siebie ?? - kolejny raz biję brawo 🤣🤣🤣

Ta historia z fentanylem,psem , kałurzą ? - byłem pewny , że ten etap masz już dawno za sobą .
Zawiodłeś mnie . Zawsze wierzyłem, że stać Cię na więcej.

Cóż, przyjmuj regularnie leki , to moze jeszcze wszystko bedzie dobrze ;)

Ps. Wciąż jestem utwierdzony w przekonaniu , że masz paskudną tendencję generalizowania wszystkiego do własnych potrzeb/upodobań.
W przeciwieństwie do Ciebie uważam, że Samsung to dobra marka generalnie .

Każdy wie , że oled jest najlepszy ! Tutaj nie ma pola do dyskusji.

Ostatnia edycja:

phoenix_me

Active member
To nie moje zdanie, a Kopera od kalibracji.
Gdzieś to jest opisane, udokumentowane, zweryfikowane czy po prostu 'Koper' powiedział @kiki, @kiki Tobie, a Ty powtarzasz?
Jeżeli plasowany o wiele niżej (cenowo 2x taniej) C855 na mniejszy efekt halo od B9, to chyba nie jest taki nieskazitelny i idealny?
Bez względu czy kosztem szczegółów, fakt, jest faktem, taki tv powinien brylować na każdej płaszczyżnie
Trochę przejaskrawię, ale skoro C855, z gwiazd na niebie pokazuje tylko słońce, a reszta jest niewidoczna, to nie dziwi, że bloomingu nie widać, bo napisów też nie widać.

Uwierz mi, bardzo chciałbym, żeby C855 był świetnym TV, bo na papierze jego parametry wyglądały bardziej niż obiecująco. Natomiast widząc go, raz, drugi, trzeci widziałem wady, których nie dało się wyeliminować ustawieniami. Wadami, które go dyskwalifikowały były: mocne gubienie szczegółów w cieniach, rozjaśnianie jasnych obszarów tak, że zlewały się w jedną białą plamę, ciągła fluktuacja jasności przy w miarę jednorodnej scenie. W Hisense tego problemu nie ma, u Sony też nie, w Samsungu też nie itd.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP

Nie, nie jest ok. Masz paskudny wredny charakter i co gorsza, masz paskudną tendencje do kłamstw.
Chciałbym przypomnieć, że to Ty chciałeś błysnąć, a ja odpowiedziałem na na Twoją żenującą zaczepkę, której kompletnie nie zrozumiałeś - za to zagalopowałeś się z obrażaniem, wyjaśniłem Cię jak psa, krok po kroku, cytat po cytacie, a od lat tego nie robię.

Wiedziałem z jakim trollem złośliwym przyjdzie mi dyskutować i się "tłumaczyć".
Zamiast napisać, sorry, teraz kumam o co chodzi, nie ma tematu, to brniesz dalej.

Nie dziwi mnie też, że dalej nic nie zrozumiałeś i nie odniosłeś się merytorycznie do tematu.

Każdy wie , że oled jest najlepszy ! Tutaj nie ma pola do dyskusji.

No i to ja mam leki przyjmować :grin:

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Gdzieś to jest opisane, udokumentowane, zweryfikowane czy po prostu 'Koper' powiedział @kiki, @kiki Tobie, a Ty powtarzasz?

Masz pod którymś filmem w komentarzach zadane pytanie, QN90D vs C855, odpowiedż ww. padła na C855.
Ja osobiście wolałbym serię QN90D od Bravi7, ale nie od C855 z uwagi na blooming.

Czyli C855>QN90D>B7.

Uwierz mi, bardzo chciałbym, żeby C855 był świetnym TV, bo na papierze jego parametry wyglądały bardziej niż obiecująco. Natomiast widząc go, raz, drugi, trzeci widziałem wady, których nie dało się wyeliminować ustawieniami. Wadami, które go dyskwalifikowały były: mocne gubienie szczegółów w cieniach, rozjaśnianie jasnych obszarów tak, że zlewały się w jedną białą plamę, ciągła fluktuacja jasności przy w miarę jednorodnej scenie. W Hisense tego problemu nie ma, u Sony też nie, w Samsungu też nie itd.

Jak w sklepie w trybach "sklep" porównywałeś, to nie dziwne. Tudzież trafił się jakiś felerny egzemplarz.

C855 widuje w domu, po kalibracji i w niczym ten tv się nie różni o tuzina recenzji.
Recenzje masz w sieci, czy na YT. Nie ma tam nic odkrywczego, tv dostaje wyróżniania i bdb wypada na tle konkurencji.
TV nie jest idealny, bo żaden z LCD taki nie jest (B9 też daleko do ideału), ale to co widziałem wypada tak samo, jak w recenzjach które widziałem.

Nie, nie jest ok. Masz paskudny wredny charakter i co gorsza, masz paskudną tendencje do kłamstw.
Chciałbym przypomnieć, że to Ty chciałeś błysnąć, a ja odpowiedziałem na na Twoją żenującą zaczepkę, której kompletnie nie zrozumiałeś - za to zagalopowałeś się z obrażaniem, wyjaśniłem Cię jak psa, krok po kroku, cytat po cytacie, a od lat tego nie robię.

Wiedziałem z jakim trollem złośliwym przyjdzie mi dyskutować i się "tłumaczyć".
Zamiast napisać, sorry, teraz kumam o co chodzi, nie ma tematu, to brniesz dalej.

Nie dziwi mnie też, że dalej nic nie zrozumiałeś i nie odniosłeś się merytorycznie do tematu.

No i to ja mam leki przyjmować :grin:
Wyjaśniłeś wyjaśniłeś 🤣🤣🤣 ,a teraz posprzątaj i wywietrz po sobie.

phoenix_me

Active member
Czyli C855>QN90D>B7.

Bardzo, bardzo subiektywna kolejność. Jesteś jeden na milion.

Jak w sklepie w trybach "sklep" porównywałeś, to nie dziwne. Tudzież trafił się jakiś felerny egzemplarz.

Raz w sklepowym, pozostałe razy po zabawie pilotem. Dlaczego w sklepowym i dlaczego to opisałem to już Ci wyjaśniłem.

C855 widuje w domu, po kalibracji i w niczym ten tv się nie różni o tuzina recenzji.

Tylko, że na tych recenzjach ostro mu się dostaje za wady które go wykluczają z 'przyjemnego oglądania filmów'.

Recenzje masz w sieci, czy na YT. Nie ma tam nic odkrywczego, tv dostaje wyróżniania i bdb wypada na tle konkurencji.

Nie wiem, jakie Ty recenzje widziałeś, bo te które ja oglądałem punktują C855 niemiłosiernie w obszarach które są ważne.

1. Tam, gdzie jest trochę jaśniej, to robi się biała plama, wszystkie szczegóły znikają. Tego nie da się wyregulować! Tutaj jeszcze dodatkowo widać jak skóra wpada w zieleń.

1742333334067.png

2. Tam, gdzie jest ciemniej, znowu wszystko znika, a obraz wygląda jakby został przepuszczony przez filtr 'blur' - jest rozmazany.

1742333597819.png

3. Znowu takie podbicie jasności, że czarny jest szary i widać takie ziarno jakby to było nagrywane z iso 64000.

1742334014874.png

Taki obraz to wyświetla mój 10 letni SHARP.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Idź do sklepu, sam sprawdź .
Nie ma żadnych bajek - gra w klasie cenowej bardzo dobrze .

Marlo

Active member
Na kanale FOMO jest porównanie TCL QM6K, QM7K, Sony Bravia 9 ,
i jak na moje oko jest dobrze , nadal na Sony widać najwięcej szczegółów,
ale jest dużo lepiej niż w C765, C855, TCL po kilku latach nareszcie jakoś
dopracował HDR , że da się normalnie korzystać bez tzw. efektów ubocznych,
białe plamy itp. ja jestem pozytywnie nastawiony do tych nowych modeli,
moim zdaniem widać że TCL nareszcie mocniej popracował nad jakością obrazu,
bo od czasu pierwszego Mini LED C825 ,co roku wypuszczali modele które miały
z jakością obrazu pod górkę.

Marlo

Active member
Na gwiaździstym niebie każdy Mini LED polegnie , jeden mniej , drugi więcej , ale każdy.
Wystarczy zobaczyć porównanie LG G4 i Sony Bravia 9, jak ktoś lubi oglądać nocne niebo,
to tylko OLED. Z drugiej strony ciekawi mnie jak radzi sobie z tym TCL X11K.
TCL QM6K ,QM7K to są Mini Ledy typowo budżetowe, bardziej je można porównać do
Samsunga QN85D , który sprzedaje się bardzo dobrze , jakość obrazu jaką oferuje ten
TV jest dla większości ludzi w zupełności wystarczająca, cena też robi swoje.

Vippie

New member
Ja czekam na testy:
  • 83 G5 czy nie będzie miał znowu tych algorytmów męczących i psujących oczy, które były w serii C4 i G4
  • 85 X11K
reszta mnie na razie nie za bardzo interesuje (B9 odpada przez kiepski antyrefleks do salonu)

MisieX

New member
Czy wiadomo coś więcej odnośnie serii C? C6K już jest na rynku z tego co widzę. Ciekawi mnie przewidywana cena i data dostępności dla 85C7K, 85C8K i 85C9K. Który będzie najbliżej mojego budżetu 15k (ale go nie przekroczy!)? Którego można uznać za następcę/lepszego od C855?

Do góry