60PFL9607S/12 Philips proszę o pomoc

dyzio4

Klub HDTV.com.pl
VIP
Dzień dobry
W środę kupiłem 60PFL9607S/12 Philipsa. Ciągle próbuję ustawienia i obraz wygląda niezbyt dobrze. Proszę o rady.

Karpaj

New member
Bez reklam
Pisz na PW do Kikiego, może ma już ten model na testach, ale najlepiej było by pewnie zamówić profesjonalną kalibrację.

play007

New member
Bez reklam
I skorzystać z wizyty u okulisty.Koniecznie jak obraz wygląda źle.Nie zapomnij zainstalować kanałów tv cyfrowej bo te płaskie tv nie są dla analogowego sygnału.Post wyglada na prowokację.Ciekawe gdzie go kupiłeś.

Ostatnia edycja:

dyzio4

Klub HDTV.com.pl
VIP
Post nie jest prowokacją a TV kupiłem od TP Vision. Dla zainteresowanych warto sprawdzić co to za firma w google. Okulary mam od ray ban więc też całkiem niezłe.
A wracjąc do tematu to 4 dni już to ustawiam i jest trochę lepiej ale...sporo ustawień, których nie potrafię ze sobą połączyć. Kilka opcji ostrości, back light, ustawienia gamma, kolory czerwony, zielony i niebieski z opisem BL - stąd nie bardzo mi to wychodzi. Jeżeli ma ktoś koncepcję to będę wdzięczny za rady.

dyzio4

Klub HDTV.com.pl
VIP
I dodatkowo: sygnał jest z Cyfry + połączony kablem HDMI i nic więcej. Sam sygnał jest bardzo dobry plus sporo kanałów HD

accu

New member
Bez reklam
Post nie jest prowokacją a TV kupiłem od TP Vision. Dla zainteresowanych warto sprawdzić co to za firma w google. Okulary mam od ray ban więc też całkiem niezłe.
A wracjąc do tematu to 4 dni już to ustawiam i jest trochę lepiej ale...sporo ustawień, których nie potrafię ze sobą połączyć. Kilka opcji ostrości, back light, ustawienia gamma, kolory czerwony, zielony i niebieski z opisem BL - stąd nie bardzo mi to wychodzi. Jeżeli ma ktoś koncepcję to będę wdzięczny za rady.
Witam,

Moim skromnym zdaniem , źle się wziąłeś za ustawienia parametrów obrazu . Kolory czerwony , zielony , niebieski w odcieniu personalnym jest bardzo trudno ustawić samemu , chyba że się ma właściwości oka
fotografa profesjonalnego , ale to się zdarza bardzo rzadko . Trzeba koniecznie przy tej wielkości ekranu
skorzystać z kolorymetru . Co prawda prawidłowe ustawienie tego parametru obrazu moim skromnym zdaniem jest bardzo ważne , bo powoduje , że paleta wyświetlanych kolorów jest prawidłowa , niezafałszowana .
Ale telewizor ma wiele opcji ustawienia trybów obrazu , które można sobie wyświetlić kolejno na różnych programach , a następnie , któryś z trybów wybrać na początek przygody z obcowania z tym znakomitym telewizorem . Nie należy narzekać , tylko trochę poeksperymentować i cieszyć z użytkowania tego bardzo dobrego telewizora , przy okazji sprawdzić ustawienia na dekoderze , podłączyć odtwarzacz blu-ray czy chociażby odtwarzacz DVD i odtworzyć parę filmów.
Możesz również zapoznać się ze stroną internetową firmy www. Burosch.de , skąd można wypalić sobie płytkę z testem do ustawienia parametrów obrazu na telewizorze.

Pozdrawiam,:)
accu
:kom:

Ostatnia edycja:

play007

New member
Bez reklam
Kolory czerwony , zielony , niebieski w odcieniu personalnym jest bardzo trudno ustawić samemu , chyba że się ma właściwości oka
Dokladnie tak Accu- to dla zaawansowanych użytkowników.
Dyzio4 jesli rzeczywiscie go masz to przepraszam za prowokację- ale to nie do wiary że Twój tv na takim dobrym sygnale o niebo lepszym od mojego ma obraz wyglądający źle.Jeśli są kłopoty to trzeba zamówić profesjonalną kalibrację.
Jest to o tyle dziwne że nawet fabryczne tryby są bardzo przyzwoite i obraz w Tym Philipsie jest bajka.

Ostatnia edycja:

Kleofas11

Active member
Bez reklam
Philips 60PFL9607S - Dobra cena w Sklepie RTV EURO AGD

... 14 699 zł, he he.
Po wydaniu takiej kasy człowiek powinien się w końcu zorientować, że z tych 150 kanałów cyfrowych (które posiada i za które płaci) to 90 % jest przeznaczona dla kucharek i niedorozwojów.
Zero treści, maksimum papki i szitu.
Ale taki już urok współczesnej telewizji.

No i klientela narzeka m.in. że :

- tylko 2 pary okularów 3D
- kamerka Skype do kupienia osobno
- szeroka ramka wokół matrycy (w tańszych modelach Philipsa jest cieńsza)

... i parę innych minusów.

http://www.ceneo.pl/17982822 Opinia kogoś kto bawił się tym w rozmiarze 46.

Ostatnia edycja:

play007

New member
Bez reklam
Żal czytać tak głupie opinie.Kup sobie Lg tam dają 7 par i poziome linie w 3d gratis.Ramki nie ma .Do starych filmów to proponuje Crt.Bedzie idealne 4:3.
Klasa energetyczna jest A nie A+plus.135 Wat pobiera - średnio 187kwat na rok.Z czego okrojony tv? Chyba tylko z kamery skype.Napisz do Eisy to Ci wyjaśnią czemu to najlepszy europejski tv lcd.Dobrze że Samsungi maja Ambiligt z 4 stron.Dane o zużyciu prądu nie są zatajane.
Philips Seria 9000. Telewizory
Który to producent daje więcej niz 2 pary okularów 3d aktywnych? Sony w ogóle nie daje w Hx850.Jeśli przeszkasza gruba ramka (jak kupował chyba widział ramkę) i brak smukłości.To po co kupować 240 stref podświetlenia.Lepiej edge led bo mają niezrównany poziom równego podświetlenia.I super wyglad jak samsungi serii 8.A obraz to nieważne to szczegół.Ważne że nie ma ramki.Witamy świecie edge led.Z cloudingiem da się żyć.

Ostatnia edycja:

dyzio4

Klub HDTV.com.pl
VIP
No cóż w tym TV akurat jest cienka rama ale to wcale nie jest plus. Przez "odchudzenie"telewizora ma słabsze głośniki. A wracając do sprawy dla niedowiarków mogę wysłać zdjęcie TV - nie ma problemu. A ponownie wracając do tematu mam porównanie obrazu pomiędzy 46PFL9704H/12 (mam od 2 lat, kupiony przed MŚ) i 60PFL9607S/12. W 46 cali obraz przepiękny właściwie od razu przy najprostszych ustawieniach, głośniki również dużo lepsze. Niestety w tej 60 chyba nigdy nie ustawię takiego obrazu jak w 46. Jak już wszystko wydaje się piękne w jakości HD to przestawiając na inny kanał (bez HD) zwyczajna tragedia. Na 46 - stce problem ten właściwie nie występuje. Chyba szkoda tych 15K mając tę 46 - tkę.

play007

New member
Bez reklam
No cóż w tym TV akurat jest cienka rama ale to wcale nie jest plus. Przez "odchudzenie"telewizora ma słabsze głośniki. A wracając do sprawy dla niedowiarków mogę wysłać zdjęcie TV - nie ma problemu. A ponownie wracając do tematu mam porównanie obrazu pomiędzy 46PFL9704H/12 (mam od 2 lat, kupiony przed MŚ) i 60PFL9607S/12. W 46 cali obraz przepiękny właściwie od razu przy najprostszych ustawieniach, głośniki również dużo lepsze. Niestety w tej 60 chyba nigdy nie ustawię takiego obrazu jak w 46. Jak już wszystko wydaje się piękne w jakości HD to przestawiając na inny kanał (bez HD) zwyczajna tragedia. Na 46 - stce problem ten właściwie nie występuje. Chyba szkoda tych 15K mając tę 46 - tkę.

W tym modelu nie jest żadna cienka ramka.Cienka ramka jest w serii 8.Głośniki ma extra.Co to ma wspólnego z ramką? Tv ma 5 cm grubości.Głośniki graja obłędnie.To nie edge led cienki gdzie ciężko je upakować. Obraz bez żadnego ustawiania jest boski.Obraz nawet na kanałach bez Hd cudny.Sąsiad ma plazmę Panasonica a drugi kolega Sony Hx serii 8.Obydwaj stwierdzili że nawet nie ma co porównywać z tym Philipsem.Jest to najlepszy tv na dziś na rynku.Nie ma tv który mógłby sie z nim równać w kwestii obrazu.Jak Ci nie odpowiada to wystaw na allegro lub na forum lub tablicy.Klient napewno się znajdzie.Ty masz cyfrę+ wiec raczej lepszy sygnał niż mój tv z karty w module ci+.Mam tylko kablówkę w wersji cyfrowej a wszystko chodzi obłędnie.Może sie pochwalisz gdzie go kupiłeś.Bo nasze opinie są dziwnie skrajne.
Jestem w stanie mój egzemplarz wystawić do pojedynku z każdym innym tv .I o wynik tej konfrontacji jestem spokojny....Nie ma tv z taką czernią.Tv w Europie zachodniej robi furorę.A Ty tak narzekasz.Dziwne.Może kolega Kiki ci pomoże....albo zamów dla mnie zbędną a dla Ciebie konieczną profesjonalną kalibrację.

Ostatnia edycja:

accu

New member
Bez reklam

Witam ,
Tak się składa , że dokładnie znam również telewizor firmy Philips 46PFL9704H/12 . Zgadzam się , że
ma bardzo dobry obraz , czy dobry dźwięk . Według mnie , moim skromnym zdaniem jednak coś "kręcisz".
Na telewizorze firmy Philips 60PFL9607S/12 może jednak być tylko lepiej . Sprawdź jeszcze raz dokładnie
Twoje wszystkie ustawienia na dekoderze i swoje kable połączeniowe . Odtwórz filmy na odtwarzaczu
blu-ray lub chociażby na odtwarzaczu DVD . Ramka w "sześćdziesiątce " wcale nie jest cienka , piszesz rzeczy "urojone". Kolega Play007 dobrze napisał , nie podoba się to go sprzedaj , dasz korzystną cenę , to kupiec znajdzie się od ręki , po co masz się "męczyć" i marudzić , zamiast się cieszyć , wielu z nas by chciało mieć tak dobry telewizor .
accu

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
To jakiś kiepski żart. Podłącz antenę do tej 60" i zagra nawet z DVBT - rewelacyjnie.

dyzio4

Klub HDTV.com.pl
VIP
Hm, ja go ciągle porównuję do 46PFL9704H/12. Może nie macie takiego porównania ale w salonie mam 60 cali a w sypialni tego 46 cali i w porównaniu do niego ramka jest cieńsza a głośniki o wiele lepsze w 46. Od zawsze mam Philipsy i wiem co piszę. Fakt wczoraj skopiowałem ustawienia 46 do 60 i jest dużo lepiej ale ciągle nie jestem przekonany, że to taka rewolucja. A do idealnej czerni to jestem już przyzwyczajony z 46. Jeżeli możesz to podziel się ustawieniami jakie masz w swoim TV.

play007

New member
Bez reklam
Nie mam szczególnych ustawień, wiec nie ma co kopiować.Nadal uważam to za ponury żart że najlepszy tv na rynku nie radzi sobie z sygnałem cyfrowym.Ja pierwszego dnia nawet przed podłączeniem kablówki podłączyłem antene i DVb-T już zamiata tak jak pisze Kiki a Ty masz problem z tv?Nie wierzę.

play007

New member
Bez reklam
W tym momencie z NSport Hd przełączyłem na Tvn24 - kanał cyfrowy nie w Hd uważam że gra jak najbardziej przyzwoicie.Może talerz masz źle ustawiony?Cyfra + raczej daje dobry sygnał choć słyszałem że N telewizja lepszy.
Mam nadzieję że nie kupiłeś takiego sprzętu do oglądania przede wszystkim kanału TVN24.
Bo co do rzetelności tej stacji to góra podłączyłbym do odbioru Tvn crt .

Ostatnia edycja:

accu

New member
Bez reklam
Hm, ja go ciągle porównuję do 46PFL9704H/12. Może nie macie takiego porównania ale w salonie mam 60 cali a w sypialni tego 46 cali i w porównaniu do niego ramka jest cieńsza a głośniki o wiele lepsze w 46. Od zawsze mam Philipsy i wiem co piszę. Fakt wczoraj skopiowałem ustawienia 46 do 60 i jest dużo lepiej ale ciągle nie jestem przekonany, że to taka rewolucja. A do idealnej czerni to jestem już przyzwyczajony z 46. Jeżeli możesz to podziel się ustawieniami jakie masz w swoim TV.

Witam,
Nie pisz o idealnej czerni w telewizorze firmy Philips 46PFL9704H/12 bo tak nie jest i powinieneś być
obiektywny . Powinieneś również widzieć w telewizorze firmy Philips 46PFL9704H/12 efekt "halo" ,
który jest niestety widoczny . Ten model stoi u mojej rodziny , także mam stosunkowo duży bezpośredni
kontakt z nim , dlatego staram się pisać o nim obiektywnie zarówno widząc jego wady jak i zalety .
A kopiowanie ustawień z 46 do 60 to "totalna bzdura ". Zupełnie inne modele , nie będę się nad tym
rozwodził , bo widzę z Twoich wypowiedzi , że nic i nikt Ciebie nie przekona , że może jest jednak inaczej w poruszanym temacie .:-|
Tak dla przyzwoitości napiszę , że czerń w telewizorze Philips46PFL9705H/12 jest znacznie lepsza niż
w telewizorze Philips 46PFL9704H/12 i mniejszy jest efekt "halo" , ale również występuje .
accu

Do góry