Post nie jest prowokacją a TV kupiłem od TP Vision. Dla zainteresowanych warto sprawdzić co to za firma w google. Okulary mam od ray ban więc też całkiem niezłe.
A wracjąc do tematu to 4 dni już to ustawiam i jest trochę lepiej ale...sporo ustawień, których nie potrafię ze sobą połączyć. Kilka opcji ostrości, back light, ustawienia gamma, kolory czerwony, zielony i niebieski z opisem BL - stąd nie bardzo mi to wychodzi. Jeżeli ma ktoś koncepcję to będę wdzięczny za rady.
Witam,
Moim skromnym zdaniem , źle się wziąłeś za ustawienia parametrów obrazu . Kolory czerwony , zielony , niebieski w odcieniu personalnym jest bardzo trudno ustawić samemu , chyba że się ma właściwości oka
fotografa profesjonalnego , ale to się zdarza bardzo rzadko . Trzeba koniecznie przy tej wielkości ekranu
skorzystać z kolorymetru . Co prawda prawidłowe ustawienie tego parametru obrazu moim skromnym zdaniem jest bardzo ważne , bo powoduje , że paleta wyświetlanych kolorów jest prawidłowa , niezafałszowana .
Ale telewizor ma wiele opcji ustawienia trybów obrazu , które można sobie wyświetlić kolejno na różnych programach , a następnie , któryś z trybów wybrać na początek przygody z obcowania z tym znakomitym telewizorem . Nie należy narzekać , tylko trochę poeksperymentować i cieszyć z użytkowania tego bardzo dobrego telewizora , przy okazji sprawdzić ustawienia na dekoderze , podłączyć odtwarzacz blu-ray czy chociażby odtwarzacz DVD i odtworzyć parę filmów.
Możesz również zapoznać się ze stroną internetową firmy www. Burosch.de , skąd można wypalić sobie płytkę z testem do ustawienia parametrów obrazu na telewizorze.
Pozdrawiam,

accu
:kom: