55lm960v

peterka1000

Member
Bez reklam
Zastanawiam się nad wyborem pomiędzy lm960v i LW980S.

Czy warto dopłacić do lm960v ?

Kolego też mam taki dylemat ale dużo poprawili w tych nowych modelach , obraz jednak wszędzie piszą że lepszy , lepiej dopracowane 3D , a w modelu LW980S efekt Halo niemołosierny . Natomiast lm960v ma liczbe stref poobcinaną do 24 jedynie z 96 ile miał LW980S . Więc ja zapewno zakupie jednak 55LM860V jeżeli wogóle . Na kilku forach piszą że jakość obrazu między 860 a 960 jest niezauważalna praktycznie . Więc lepiej kupić LM860V od LW980S . Pozdrawiam , a zrobisz jak uważasz .

winsger

New member
Rozumiem zatem, że efekt Halo może dyskwalifikować LW980S. A czy na dzisiaj coś wiadomo jak jest z efektem Halo w LM960V/LM860V ?

Nie śpieszy mi się z kupnem ale chcę się zorientować w którym kierunku iść zanim nowe modele wyprą LW980S. Zainteresuję się też LM860V. Dzięki za info.

peterka1000

Member
Bez reklam
Rozumiem zatem, że efekt Halo może dyskwalifikować LW980S. A czy na dzisiaj coś wiadomo jak jest z efektem Halo w LM960V/LM860V ?

Nie śpieszy mi się z kupnem ale chcę się zorientować w którym kierunku iść zanim nowe modele wyprą LW980S. Zainteresuję się też LM860V. Dzięki za info.

Też miałem kupować 960v ale po testach na jednym z Włoskich forum , wychodzi na to że 960 ma tak mało stref podświetlania , że nie różni się praktycznie od 860v , więc po co dopłacać 2500 zł tylko po to żeby mieć świadomość że ma się wyższy model ?? Gdyby świecił lepiej o te 30 % wtedy ok . Ale Ci co widzieli obydwa tv stojące obok siebie twierdzą że nie ma żadnej różnicy między nimi . Różnica jest między modelami serii 760 i niższych bo one nie mają procesora dwurdzeniowego . A co do efektu Halo to w modelu 860 go nie ma bo to Edge Led . Natomiast na 960 podobno też nie ma bo ma tak mało stref że prawie świeci jak EDGE LED .

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Witam Accu ale topowy philips bedzie w 55 calach i czy to bedzie full led bo ja slyszalem ze edge led to ma byc ale mzoer cosik mi sie zle obilo o uszy :_)
Lolek

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Witam tez wlasnie tak slyszalem ze jednak nie zdecydowali sie na 55 cali obawiam sie ze jednak boja sie zrobic tv w 55 calach bo juz by bylo gorzej z obrazem.
Lolek

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Lg w tym roku poplynie tylko nie wiem do ktorej rzeki :) a tak powaznie to troche im dobrze bo jak ktos jest zachlanny i chce wykorzystac technologie pasynwych okularow do tego by podniesc swoje ceny a jakosc tv jest pogorszona w stosunku do tego co bylo rok temu to inaczej nie moze sie skonczyc jak tylko tym ze ludzie mniej kupia ich tv.
Lolek

Do góry