Dziwne masz wnioski... Przecież twój Lg nie przestał smużyć tylko dlatego że Panasonic też smuży
Ogólnie PV350 i PZ250 widziałem tylko w sklepie ale smużenie wydaje mi się dużo wieksze niż na Panasach choć oczywiście w nich też jest pewien efekt rozmywania sie obrazu w ruchu. Zresztą piszą w wielu testach tegorocznych Panasów, że te plazmy nie radza sobie z ruchomym obrazem. Tak czy siak w LG mi to bardziej przeszkadzało przez te kilka minut ogladania meczu w MediaMarkt. To troche wynika z tego że ogladamy coraz wieksze ekrany z coraz mniejszej odległości i więcej wad sie dostrzega.
Chyba najlepszy w tym roku obraz w ruchu generuje Samsung.
Widzę ,że nie tylko moją plazmę powinienem przeprosić ,ale także szanownego znawce tematu smużenia plazm na podstawie wizyty w MM ,a także poprawnego wnioskowania...
Szanowny Panie , ja nie uważam ,że moja plazma wyświetla idealny obraz w ruchu ,ale zauważyłem to samo na wysokim modelu panasonica.
To drogi Panie nie oznacza ,że niepowołanego efektu nie ma ,ale oznacza pewne ograniczenia i trzeba się z tym pogodzić na dzień dzisiejszy.
Zazdroszczę wprawnego oka i tak trafnych wniosków po chwili oglądania ( ja dużo więcej czasu potrzebowałem na moje wnioski )
Przyznam ,że w mojej plaźmie nigdy nie występuje opisywane zjawisko podczas meczu ,wiec ubolewam i liczę na kolejne trafne spostrzeżenia (może przy okazji kolejnej ,chwilowej wizyty w MM)
Wcześniej został opisany w bardzo trafny sposób problem 24 klatek itd...powtarzam, żadnego smużenia nie powiduje mecz ,ani wszelkie wyścigi. Dobranoc