Mogę podzielić się opinią - zdecydowałem się i od tygodnia testuję ten model TV.
Na początek trochę danych :
Cechy podstawowe:
Rodzaj wyświetlacza - LCD TV
Wielkość ekranu (cale) - 47
Obraz:
Rozdzielczość - 1920x1080, Technologia podświetlenia - LCD, Współczynnik kontrastu dynamicznego - 150.000:1, Czas reakcji matrycy - 2,4 ms, System udoskonalenia płynności obrazu - TruMotion 100 Hz, Kreator obrazu - Tak, Tryb 3D - Cinema 3D, Typ okularów 3D - Polaryzacyjne CINEMA 3D, 5 par w zestawie , Konwersja obrazu 2D do 3D - Tak, Tryb ekspercki według ISF - Tak, Kąt oglądania - 178 / 178 st. ,
Dźwięk:
Mono/Stereo/Dual - Tak/Tak/Tak, Moc RMS - 10W + 10W, System dźwięku przestrzennego - Infinite Surround, Dekoder Dolby Digital - Tak, Czysty głos II - Tak
Inne:
Dekoder MPEG-4 AVC (H.264) - Tak , Teletekst - 1000 stron, Multisystem (PAL, Secam, NTSC) - Tak
Eco - Funkcje oszczędzania energii:
Inteligentny czujnik - Tak , Inteligentny system oszczędzania energii - Plus ,
Teraz trochę wrażeń z oglądania:
Obraz płynny aż do "bólu" , kolory świetnie odwzorowane, kontrast mimo, że nie jest podświetlany LED-ami na bardzo wysokim poziomie. Telewizor bardzo dobrze oddaje czerń - jest głęboka, bez "szarego nalotu" (miałem wcześniej Philipsa - i miał z tym problemy). Jedynym małym minusem i to szukanym na siłę to lekki efekt "teatralności" przy włączonych poprawiaczach obrazu.
Efekty 3D - za nie odpowiada LG Cinema 3D - są rewelacyjne
, doskonale widoczne i to pod różnymi kątami (oglądanie całą rodziną wreszcie wygodne) - a reakcja rodziców nie znających technologii 3D bezcenna - hahaha. Doskonale odtwarza filmy z pena , zarówno 3D jak i 2D - na razie nie udało mi się znaleźć pliku z którym sobie nie radzi (jedynie nie próbowałem mkv z DTS-em - podobno nie radzi sobie z dzwiękiem w DTS).
Moja ocena - baaardzo wysoka, a przy jego cenie przy przekątnej 47" - chyba bezkonkurencyjny
Osobiście polecam zakup