Z n-ki bez wątpienia obraz na dobrym LCD jest ekstra. Ja widziałem "tylko" film z blureja. I nie podobał mi się. To co miało być czarne było niebieskie. I sam obraz na plaźmie był mniej "plastelinowy". Może to nie był topowy model soniaka? No, ale nie spodobał mi się i już. Zresztą jak już wiele razy napisano: każdy ma inną percepcję, poza tym de gustibus non est disputandum.
Broń Boże nie jestem przeciwnikiem, ani zwolennikiem żadnej marki. Obraz ma mi się podobać. Nawet jak to będzie daewoo
Z tego co do tej pory zaobserwowałem, to przy odległości ~3m fullHD do szczęścia mi niepotrzebne. Jeżeli teraz jestem zadowolony z 29" 100Hz panasa CRT, to mogę więc wziąć tańszy HD. Ale ponieważ Panas w rozmiarze 50" ma tylko bardzo ubogą pv8, pozostaje mi fullHD.
Pioneer byłby więc ok, ale ma dla mnie zasadniczą wadę: brak głośników. Mam oglądać prognozę pogody przez kino domowe?? Można wprawdzie dokupić zestaw dedykowanych głośników, ale wtedy cena przekracza mój budżet na TV.
Nie wiem jaką marżę ma Kiki na tych telewizorach i kicham na to. Gość siedzi głęboko w branży i wie o czym pisze. Nie wątpię nawet, że mając możliwości nie porównał PY do Pioneera. W związku z tym wierzę w Jego opinie.
Ja np. twierdzę, że przewody LSC typu ACC są lepsze niż GAP, nie mam z tego żadnego profitu. Możecie wierzyć lub nie. ( nawet w googlach o tym nic nie ma
)
Widzę, że znów zaczyna się dyskusja o wyższości Świąt Bożego Narodzenia, nad Świętami Wielkiej Nocy
Szkoda, bo tytuł wątku dotyczył tylko
rozmiaru tv Panasonic.