46 lub 50 cali - co brać ze względu na jakość?

Leszczu

New member
Gosciu ktory ma oba sony x3500 46cali i 46 cali w4000 napsial ze na W4000 obraz jest lepszy i wogole nowy sony bije stare x3500 co ty na to??
a 52cale W4000 kosztuje 7500 i ja mysle z enie sztuka dac 20kafli na pudlo i sie podniecac sztuka da 6tys i bys zadowolonym:krol:

RheeTCT

New member
Nie czy lepszy tylko czy zasadniczo lepszy?To duża różnica.Rozdzielczość ta sama,a przy odświeżaniu 100Hz,to nie wiem czy będzie wyraźna różnica.Ale może się mylę,więc mnie oświeć jeśli łaska.

jaroslawp

New member
Z n-ki bez wątpienia obraz na dobrym LCD jest ekstra. Ja widziałem "tylko" film z blureja. I nie podobał mi się. To co miało być czarne było niebieskie. I sam obraz na plaźmie był mniej "plastelinowy". Może to nie był topowy model soniaka? No, ale nie spodobał mi się i już. Zresztą jak już wiele razy napisano: każdy ma inną percepcję, poza tym de gustibus non est disputandum.
Broń Boże nie jestem przeciwnikiem, ani zwolennikiem żadnej marki. Obraz ma mi się podobać. Nawet jak to będzie daewoo :)
Z tego co do tej pory zaobserwowałem, to przy odległości ~3m fullHD do szczęścia mi niepotrzebne. Jeżeli teraz jestem zadowolony z 29" 100Hz panasa CRT, to mogę więc wziąć tańszy HD. Ale ponieważ Panas w rozmiarze 50" ma tylko bardzo ubogą pv8, pozostaje mi fullHD.
Pioneer byłby więc ok, ale ma dla mnie zasadniczą wadę: brak głośników. Mam oglądać prognozę pogody przez kino domowe?? Można wprawdzie dokupić zestaw dedykowanych głośników, ale wtedy cena przekracza mój budżet na TV.
Nie wiem jaką marżę ma Kiki na tych telewizorach i kicham na to. Gość siedzi głęboko w branży i wie o czym pisze. Nie wątpię nawet, że mając możliwości nie porównał PY do Pioneera. W związku z tym wierzę w Jego opinie.
Ja np. twierdzę, że przewody LSC typu ACC są lepsze niż GAP, nie mam z tego żadnego profitu. Możecie wierzyć lub nie. ( nawet w googlach o tym nic nie ma :D)
Widzę, że znów zaczyna się dyskusja o wyższości Świąt Bożego Narodzenia, nad Świętami Wielkiej Nocy :( Szkoda, bo tytuł wątku dotyczył tylko rozmiaru tv Panasonic.

Leszczu

New member
Zobacz co Ortax360 pisze

http://www.hdtv.com.pl/forum/showthread.php?t=23837&page=20

co do rozmiaru to niewiem jaki masz :) tzn neiwiem jaki potrzebujesz ale ja bym bral 50cali
niewazne ile masz metrow :) takj jak pisalem trzaska mnie czy KIKI ma duza marze czy mała
nie jest dla mnie wyrocznia kupuje to co chce ale zawsze lubie pogadac i poczytac zanim podejme jakas decyzje.
jezeli mialbym kupic LCD to 52W4000 SONY A jezeli Plazme to tylko Panasonic szajsungi sa za nim ale to moje zdanie :) i kilku znajomych:)

Ostatnia edycja:

kini0

New member
Bez reklam
Różnica jest WIDOCZNA. Powiem tak... czy się to komuś podoba czy nie Pioneer HDR ma lepszy obraz niż FHD Panasa.
Nie próbuję nikogo do niczego przekonywać- nie zależy mi, ale KURO nie na darmo ma referencyjną jakość obrazu. Mimo HDR....
To zupełnie inna jakość, wiem co mówię. Czerń ma wpływ na wszystko- przede wszystkim na głębię i kolory. A poztym Panas ma strasznie zimny obraz...

Ostatnia edycja:

kini0

New member
Bez reklam
Leszczu- szanuję Twoje zdanie. Twoja kasa i Twój wybór, ale nim kupisz przypatrz się dobrze plazmą Samsunga. Zrób to dla siebie, nie dla kolegów i znajomych. Moja sugestia....:eek:k:

asoz

New member
Moje zdanie jest takie:
Jeśli plazma: to tylko Pioneer
Jeśli LCD: nigdy nie kupiłbym LCD

Ale to tylko moje zdanie. Najlepiej kup u Kikiego, zamów prezentacje i wszystko będzie jasne. Weź sobie Pioneer'a, Panasonica i Sony W4000.

Leszczu

New member
kini0 napisał:
Leszczu- szanuję Twoje zdanie. Twoja kasa i Twój wybór, ale nim kupisz przypatrz się dobrze plazmą Samsunga. Zrób to dla siebie, nie dla kolegów i znajomych. Moja sugestia....:eek:k:

Ogladalem plazme samsunga ale o symbolu P89 czy 96?? ta najdrozsza
i obraz dla mnie byl ok nie porownywalem go z panasem bo nie mialem okazji ale daleki znajomy ma wersje Q i jest bardzo zadowolony podobno cena jakies 5tys +-

kini0

New member
Bez reklam
Leszczu, nie uważam się za eksperta, ale uwierz mi że Samsung swieci lepiej niż Panas. Myślę że miałby problem z odróżnieniem od KURO...

asoz

New member
Jak by się zastanowić to w porónaniu do np. Sony Pioneer nie jest taki drogi. Dla przykładu, Sony 52X3500 ok. 12000 a Pioneer 508xd 9000. Zaraz powiecie że to tylko HDR. Co z tego skoro obraz jest lepszy ? Ale na upartego Pioneer LX5080D kosztuje 12500.
Ogólnie jest to bardzo dużo ale ja uważam że za tej klasy sprzęt cena jest w sam raz. A nowy model to już naprawdę baaardzo dobra oferta.

Kin0 nie widziałem Samsunga ale ja chyba już wolałbym Panasonica. Powtarzam nie widziałem Samsunga ale jakoś tak nie podchodzi mi ta marka. Ale to raczej moje dziwactwo i jak ktoś takich oporów nie ma to może faktycznie warto zerknąć i na Samsungi.

Ostatnia edycja:

Leszczu

New member
Gdzie ty masz Lx pioneera za 12500?? ja widze najtaniej za 14tys ale to i tak masa kasy jak za pudlo na sciane aha i pioner jak sie nie myle nie ejst 100HZ.
jakbym mial wybierac to wole X3500 niz plazme bo widzialem jak graja te sony i obraz jest super nie martiwe sie czy syn gra 3h a ja 5 h czy cos sie wypali czy nie Sony to klasa sama w sobie zadne inne marki LCd nie dorownuja sony nie mowiac juz o X4500 ale to znaowu fura kasy 20k
jezeli dalej bedzie taki problem z zakupem Panasa py800 to kupuje nie x3500 bo za drogi ale 52W4000 meczylem go dzisiaj 3 h u kolegi i twierdze ze bez porownywania go z jakims innym tv plazma czy lcd gra zajebiscie!!!
zreszta wystarczy pogadac z jednym z forumowiczow ma oba TV l;ink jest pare postow wczesniej.
Jezeli non sttop czlowiek bedzie porownywal jeden z drugim to zapraszam na 23:15 dzisiaj na TVN film

Leszczu

New member
Jezeli jest to jest ale za 14k wiec ja wole za 7,5k tez 100Hz ale w Panasie:p a za reszte wezme rodzine na wczasy:grin: Albo kupie skuter synowi Aprilia :krol: wsumie 5,2 srednia to mu sie nalezy:p

bobik007

New member
Bez reklam
pionka HDR 508xd też już można dostać za 7,8 tys, a co lepsze??tylko bezpośrednie porównanie mogłoby dać wynik...

sanchopan

Banned
Już się tutaj zaczynam gubić... - temat się rozrósł nie tylko objętościowo ale i... zboczył zupełnie z tematu!:hmm: :-D

Ludzie!
Co to za dyskurs w sensie, że "jak fullHD, to tylko do BlueRaya - generalnie jest bez sensu" - pisałem, że BlueRaya też kupuję! Więc to NIE JEST bez sensu! A obraz z BR będzie ładniejszy na HDReady Pioneerze czy fullHD Panasie???:hmm: :hmm: :hmm: Z pełnym szacunkiem dla Pioneera (chylę czoło i uważam, że to LEPSZA marka niż Panas!) - IMHO raczej na Panasonicu!
Poza tym - co to qrna (za przeproszeniem) za argument, że jakiś TELEWIZOR jest gorszy ze względu na głośniki??:mrgreen: :mrgreen: TV ma ładnie wyświetlać OBRAZ a nie grać: ja każdy(!) TV po zakupie ŚCISZAM na maksa i WSZYSTKO oglądam przez kino domowe!
Pomaga mi w tym (jeden guziczek do całej masy sprzętu) pilot Logitech One :eek:k: :D

Wobec tego, że 50PY800 jak widzę wygrywa, to na wszelki wypadek nie uzbierania całej kwoty (nie powiem: możliwe), spytam - CO NA DRUGIM MIEJSCU z wymienionych Panasoniców?:confused: :D ;)

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Py 800 będziemy mieć na testy za kilka dni. Ciekawe jak wypadnie w porównaniu z plazmą Pioneera ?

Leszczu

New member
Nie umie sie juz doczekac testu Pioneera z Py800 jak znam zycie Pioneer wygra:p no nie KIKI :grin:
A co Br po co test przeciez na zdjeciach nic nie zobaczysz kazdy Tv zagra z Br extra.Tylko nieliczni moga dostrzec roznice Full i nie Full Hd:eek:k:

Do góry