Posta napisała osoba zbanowana wcześniej i tworząca mnogie konta. Jest to zakazane przez regulamin, stąd usunięcie jej postów i ponowne pożegnanie z forum. Dodatkowo większa część posta to pomówienia. Osoba ta nie ma na celu poinformowanie Was o czymś, bo treść temu przeczy, a wprowadzanie zamętu. Zresztą takie drążenie jak widać do czegoś prowadzi, bo część z Was ma wątpliwości odnośnie uczciwości zarządu tego forum. Ponieważ temat ten i post podobnej treści był przez tą osobę już umieszczany podinnym nickiem, przytoczę Wam moją odpowiedź dla człowieka, który miał wątpliwości po przeczytaniu tych "rewelacji"
KONSTRUKTYWNA ODPOWIEDŹ
"Po pierwsze KIKI nigdy się nie krył, z tym, że sprzedaje sprzęt, również adresy internetowe jego sklepu nie są tajemnicą. Osoby zajmujące się reklamą sprzętu, czy jego sprzedażą są ukryte za zielonymi nick'ami. Nie uważam, że są specjalnie nachalne w tym co robią. Blackninja np. jest wielkim znawcą sprzętu audio i na jego opiniach można się naprawdę opierać. Zresztą wystarczy poczytać posty, nie spotkałem się jeszcze z negatywnymi odnośnie jego osoby. Ar2 w sumie nie zajmuje się zachwalaniem sprzętu - zgadza się, robi jego testy i ich wyniki zamieszcza na forum. Nie spotkałem się jeszcze z jego wypowiedziami na temat jaki LCD, plazmę, kino domowe.... itd kupić.
NIe wiem jak jest z reklamodawcami na forum, ale faktem jest, że jego utrzymanie kosztuje. Nie widzę nic zdrożnego, że są firmy, które chcą to robić. Jest to powszechna zasada - widać ją na innych forach HDTV, w telewizji, gazetach.
Nieprawdą jest, że nie są opisywane wady sprzętu. Panasonica serii PV70 były mocno skrytykowane przez Kikiego i odradzał ich kupno - co zresztą też naraziło go na szkalowanie przez użytkowników.
Odnośnie usuwania osób z forum. Usuwane są tylko osoby godzące w zasady normalnego współżycia społecznego - osoby dążące do wojen, obrażające innych użytkowników i szkalujące ich - przykładem jest np. przysłana do Ciebie wiadomość na priv. Osoby wyrażające się negatywnie o danym sprzęcie i umiejące konstruktywnie dysktutować nie mają się czego bać.
Odnośnie opisywania wad produktów przez tzw. "zwykłych użytkowników". Tu dopiero robią się problemy, bo albo uważają oni, że kupili sprzęt tak doskonały, że każda próba poddania go krytyce powoduje wojnę; albo są z niego niezadowoleni i Ci z kolei nie widzą żadnych jego zalet.
Na koniec zostawiłem sobie prezentacje. Otóż prezentacje można zamówić spośród modeli dostępnych w sklepie Kikiego. Więc logiczne jest, że masz ograniczony wybór. Nie co komu przeszkadza to, że sam w warunkach domowych możesz dokonać wybory najlepszego dla Ciebie TV. Dostajesz do reki 3 piloty i możesz dowolnie sie bawić ustawieniami. Wybierasz potem sprzęt, który Ci najbardziej odpowiada. Wg mnie super sprawa, pozwalająca na uniknięcie rozczarowania. Ale jak widać "jeszce się nie urodził ten co wszystkim dogodzi" i zawsze znajdą się malkontenci.
ps. uprzedzając Twoje myśli - nie jestem sprzedawcą. Mało tego nie jestem prawie wogóle związany ze sprzętem audiowideo. A od Olsztyna dzieli mnie 600 km. To tylko po to, żeby nie być posądzony o kumoterstwo.
Większa część wiadomości, którą otrzymałeś i odałeś to pomówienia. Myślę nawet, że podlegają one pod odpowiedzialność cywilną, ale to zostawiam dla administratora."
Myślę, że tyle na ten temat. A od tej pory każdy off-top będzie usuwany. PZDR