Witam,
Od kilku tyg. zmagam się z wyborem odpowiedniego tv dla mnie. Jak wiadomo, jeśli nie masz 8-10 tys to zawsze będzie to w jakimś stopniu pójście na kompromis. Do zakupu zostało ok 4-6 dni, więc czas najwyższy zdecydować się na konkretny model, góra dwa. W sklepie nie ma warunków na optymalne porównanie wybranych tv, więc zwracam się z gorącą prośbą do zorientowanych w temacie o pomoc przy wyborze tv.
Oto moje warunki:
Jakie masz warunki - 4 x 3
Preferowana wielkość matrycy - 40-42"
Preferowane marki – nie przywiązuje uwagi do firm, ważne żeby był solidny
Preferowana technologia – LCD
Jaki sygnał – kablówka cyfrowa z HD
Czy siedzisz na wprost telewizora czy również z boku? - w zależności gdzie usiądę tzn. obraz pod kątami od 0 do 35 stopni musi być takiej samej jakości
Jaka odległość od ekranu – 3,5 m
Jakie urządzenia do podłączenia – DVD lub BD, PC
Jaka klasa cenowa - do 4,5 tyś. PLN
Więcej oglądasz w dzień czy w nocy -raczej wieczór, noc
Jakie masz nasłonecznienie pokoju – okna od strony zachodniej, dość jasno
Ile osób zasiada przed telewizorem – 2
Jaki masz ulubiony program – sport, film
Oglądasz przy włączonym świetle czy bez światła – wyłączone bądź bardzo niewielkie oświetlenie
Ma stać czy wisieć – wisieć
Czego oczekujesz od telewizora - dobrej jakości obrazu (również na SD, a może przede wszystkim na SD), 100 Hz, HDMI i najlepiej USB w bocznym panelu, plusem byłoby USB odtwarzające filmy, ale nie jest to warunek konieczny, w miarę prostej, intuicyjnej obsługi, dobrej współpracy z PC
Czy ma być HD Ready czy Full HD - FullHD
Po dość długim i żmudnym porównywaniu modeli, swój wybór ograniczyłem do następujących modeli:
1. Sony 40 W5500
2. Toshiba 42 XV635
3. Sharp 42 DH77
4. Philips 42 8404
5. Sony 40 Z 4500
Który z tych modeli najlepiej spełniałby moje oczekiwania ??? Wielkie dzięki za wszelkie uwagi, porady, wskazówki.
Od kilku tyg. zmagam się z wyborem odpowiedniego tv dla mnie. Jak wiadomo, jeśli nie masz 8-10 tys to zawsze będzie to w jakimś stopniu pójście na kompromis. Do zakupu zostało ok 4-6 dni, więc czas najwyższy zdecydować się na konkretny model, góra dwa. W sklepie nie ma warunków na optymalne porównanie wybranych tv, więc zwracam się z gorącą prośbą do zorientowanych w temacie o pomoc przy wyborze tv.
Oto moje warunki:
Jakie masz warunki - 4 x 3
Preferowana wielkość matrycy - 40-42"
Preferowane marki – nie przywiązuje uwagi do firm, ważne żeby był solidny
Preferowana technologia – LCD
Jaki sygnał – kablówka cyfrowa z HD
Czy siedzisz na wprost telewizora czy również z boku? - w zależności gdzie usiądę tzn. obraz pod kątami od 0 do 35 stopni musi być takiej samej jakości
Jaka odległość od ekranu – 3,5 m
Jakie urządzenia do podłączenia – DVD lub BD, PC
Jaka klasa cenowa - do 4,5 tyś. PLN
Więcej oglądasz w dzień czy w nocy -raczej wieczór, noc
Jakie masz nasłonecznienie pokoju – okna od strony zachodniej, dość jasno
Ile osób zasiada przed telewizorem – 2
Jaki masz ulubiony program – sport, film
Oglądasz przy włączonym świetle czy bez światła – wyłączone bądź bardzo niewielkie oświetlenie
Ma stać czy wisieć – wisieć
Czego oczekujesz od telewizora - dobrej jakości obrazu (również na SD, a może przede wszystkim na SD), 100 Hz, HDMI i najlepiej USB w bocznym panelu, plusem byłoby USB odtwarzające filmy, ale nie jest to warunek konieczny, w miarę prostej, intuicyjnej obsługi, dobrej współpracy z PC
Czy ma być HD Ready czy Full HD - FullHD
Po dość długim i żmudnym porównywaniu modeli, swój wybór ograniczyłem do następujących modeli:
1. Sony 40 W5500
2. Toshiba 42 XV635
3. Sharp 42 DH77
4. Philips 42 8404
5. Sony 40 Z 4500
Który z tych modeli najlepiej spełniałby moje oczekiwania ??? Wielkie dzięki za wszelkie uwagi, porady, wskazówki.