Witam. 2 dni temu kupiłem w/w telewizor. Ładny obraz to wszystko co mogę dobrego o nim powiedzieć. Chciałem podłączyć go pod dekoder N przez HDMI a dalej puścić dźwięk z telewizora przez kabel optyczny do ONKYO TX-SR506 ale okazało się, że przez telewizor przechodzi tylko sygnał stereo więc jeśli chcemy mieć dźwięk DD to trzeba podłączyć dekoder N bezpośrednio pod amplituner, w innym razie telewizor wyświetli nam napis "nieobsługiwany sygnał audio" czy coś w tym rodzaju i oczywiście cisza w głośnikach. Co jeśli chciałbym oglądać tv bez amplitunera? Mam za każdym razem przełączać w opcjach N na dźwięk stereo? Oglądanie czegokolwiek z USB mija się z celem, oczywiście dźwięku po kablu optycznym a nawet przez wyjście słuchawkowe nie usłyszymy. Zawieszanie się filmów czy teledysków HD to standard(zwykłych avi nie sprawdzałem bo mam już tego tv dosyć), można zapomnieć o tym, że po przełączeniu na inny teledysk tv się nie zawiesi. Pozostaje wtedy całkowite wyłączenie z prądu. Jeszcze nie zdecydowanym stanowczo odradzam, mam nadzieję, że będę mógł zwrócić ten wynalazek i kupić jakiegoś Samsunga...a tyle dobrych opinii o Sharpie się naczytałem przed zakupem. Dla mnie porażka...odradzam