40-42" za około 2000 zł - głównie do grania

Struś1

New member
Witam. Poszukuję telewizora jak w temacie. Będzie wykorzystywany w 80% do grania, a w 20% do filmów, więc główne moje wymagania:
-FullHD
-niski input lag
-tuner DVB-T (MPEG-4)
-minimum 2 wejścia HDMI
-USB (możliwość odtwarzania z niego filmów)

W tej chwili konsola stoi podłączona do telewizora rodziców, tj. Samsunga LE40C650L1WXXH. Gra się dobrze, jakość obrazu dla mnie jest ok, a input lag odczułem tylko w grze Super Meat Boy, która wymaga niesamowitego timingu, więc tragicznie nie jest. Szukam więc czegoś porównywalnego, niekoniecznie Samsunga oczywiście.

Trochę parametrów "pokojowych":
Odległość od TV: 2,5 m
Pozycja TV względem okna: okno z boku, są rolety.

Czytam różne tematy na różnych forach (tych stricte konsolowych też) i nie mam już pomysłu, bo przy wielu modelach nie mogę znaleźć informacji o input lagu. Jeśli ktoś będzie w stanie mi pomóc, to z góry dziękuję.

pietruszka21

New member
Na twoim miejscu nie przejmowałbym się imput tagiem, ja gram na LG 42PQ2000. TV ma 600hz i właśnie ten parametr był dla mnie ważny przy jego zakupie (zapłaciłem 1800zł :)) Mimo że nie jest FHD to gry i filmy wyglądają wspaniale. Polecam ten model wszystkim graczom! Pozdrawiam.

Struś1

New member
@don111

A opłaca się ewentualnie dopłacić do Panasa 42G30? Bo mi się budżet trochę zwiększył ewentualnie, tylko nie wiem, czy jest sens. Poczytałem trochę o plazmach i nie jestem już tak sceptycznie nastawiony do nich, bo przez ostatnich kilka lat trochę się zmieniło w tym temacie.

Do góry