Zwolennicy HK 745> 247

hotix

New member
Mam mały problem z moim avr645 gdy przełaczam go z trybu gotowości na normalna pracę mam takie małe ciche buczenie w głośnikach wszystkich i gdy włacze pauze w czasie ogladania jakiegos filmu to się nasila .Jak ogladam filmy to wszystko jakby było ok, czy ktoś z was może spotkał się z takim problemem? Wydaje mi sie ze sa to szumy generowane przez zasilacz i jakoś przedostaja sie do wyjsć głosnikowych. A moze ktos ma inne zdanie na ten ten problem?

przemowroc

New member
Nie zaobserwowałem u siebie "buczenia" , generalnie cisza.........Ale dziś postaram się bardziej wsłuchiwać i obaczymy czy ten problem trapi całą serię 645 czy tylko Twój. Może któryś z Was mi pomoże z instrukcją PL, skan lub ksero (50 stronek), pdf...... Oczywiście wszelkie koszta biorę na siebie....

Hoodzielec

New member
Bez reklam
mam takie małe ciche buczenie w głośnikach wszystkich
czy ktoś z was może spotkał się z takim problemem
kiedyś spotkałem się z problemem przydźwięku sieciowego, który potrafił zniknąć po odwrotnym włożeniu wtyczki do gniazdka prądowego :)
lub po wymianie przewodu zasilającego

Deimos

Banned
Hoodzielec napisał:
w takim razie niech szybko sprzedaje, tylko niech da cenę odpowiednio niską, skoro to "chińskie cudo" takie kiepskie... :p
może aukcja na forum od złotówki? osobiście jestem bardzo zainteresowany :twisted:
Właśnie przysłał mi wiadomośc, pozbył sie tego "chińskiego cuda" za 3900pln i zamawia Onkyo 905 poniżej 5000pln:phttp://www.eic.com.pl/pokaz/news/id/1064

Ostatnia edycja:

asoz

New member
Ja jestem na dobrej drodze do stania się posiadaczem Cine Special 29.
W skład wchodzi AVR 350 i DVD 29. Czy ktoś coś wie o tym zestawie?
Czy ten amplituner wystarczy do KEF'ów 3005 i czy gdybym kupił 645 moje głośniki zagrały by lepiej?

Deimos

Banned
przemowroc napisał:
Mi chodziło o Twoje ampli.
Sprzedałem też ampli, bo trafił się dobry kupiec, no i mój sprzęt miał już prawie półtora roku i brak nowych dekoderów dźwięku... trzeba iść z duchem czasu, ale niewykluczone, że skusze się na Onkyo 905, (śmieszna cena w porównaniu do Denona), znakomite trafo, nie gorsze niż w Denonie AVC-A1HD...:)

przemowroc

New member
Zdecydowanie idż na odsłuch, najlepiej trzy ampli z podobnych pólek cenowych na jednej parze kolumn. Poznasz charakter brzmienia ale tylko połowicznie gdyż "różne kolumny grają różnie na różnych ampli" chili np harman dobrze zgrywa się z jbl niekoniecznie z np tannoyami(to jest tylko przykład niczym nie poparty). Odsłuch da Ci pojęcie jakiego oczekujesz brzmienia. PS Wg. mnie daruj sobie ten komplet bo jak bedziesz chciał to sprzedać to tylko w komplecie -specyficzna obudowa.

Deimos

Banned
Jedyny prawidłowy wybór, to przytaszczenie ampli do domu i odpalenie w swoim pomieszczeniu i na własnych kolumnach.Moich ze świecą w ręku w normalnym salonie nie spotkasz (ciągną je tylko jak zamówisz)
Ja raczej tego typu sprzęt (bardziej kinowy) nie preferuje do stereo:)
Mnie potrzebna najbardziej dynamika i przestrzenność, a to 905 ma...
Z natury jestem kinomaniakiem...

Ostatnia edycja:

przemowroc

New member
Deimos napisał:
Sprzedałem też ampli, bo trafił się dobry kupiec, no i mój sprzęt miał już prawie półtora roku i brak nowych dekoderów dźwięku... trzeba iść z duchem czasu, ale niewykluczone, że skusze się na Onkyo 905, (śmieszna cena w porównaniu do Denona), znakomite trafo, nie gorsze niż w Denonie AVC-A1HD...:)
Ok jesteś fanem japońskich marek cóż ja się sparzyłem przy Panasie, początkowo też zwracałem uwage na Onkyo 805, 875 bo made in japan ale chARAKTER BRZMIENIA NIE DLA MNIE

Deimos napisał:
Jedyny prawidłowy wybór, to przytaszczenie ampli do domu i odpalenie w swoim pomieszczeniu i na własnych kolumnach.Moich ze świecą w ręku w normalnym salonie nie spotkasz (ciągną je tylko jak zamówisz)
Ja raczej tego typu sprzęt (bardziej kinowy) nie preferuje do stereo:)
Mnie potrzebna najbardziej dynamika i przestrzenność, a to 905 ma...
Z natury jestem kinomaniakiem...
Trafna uwaga.... Zawsze sprzęt można oddać:grin:

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Pablo1964

New member
Bez reklam
Pablo1964 napisał:
Jeszcze stoi niesprawny, serwis pracuje w tych samych godzinach co ja a z pracy do serwisu mam 60 km, ciężko się "wyrwać na moment". Na przełomie miesiąca wygospodaruję wolny dzień i pojadę. Wysłałem maila z prośbą o oszacowanie kosztów naprawy (ta sama usterka co wcześniej) ale brak odpowiedzi przez 3 tygodnie.

P.S. Wiem, że jeden przypadek nie przekreśla marki, ale niesmak pozostaje. Tym bardziej, że czasu wolnego tak mało.

blackninja napisał:
Pablo1964 ampla do serwisu możesz podrzucić w sobote, załoga G często wtedy pracuje, trzeba sie tylko z nimi umówic telefonicznie.

Jednak spotkało mnie bardzo miłe zaskoczenie :) Bardzo mi pomogłeś, dziękuję :) Serwis zadeklarował się, że może przyjąć ode mnie sprzęt po godzinach pracy, wystarczy umówić się telefonicznie. Tak też zrobiłem. Spotkało mnie kolejne miłe zaskoczenie - sprzęt został zakwalifikowany do naprawy gwarancyjnej pomimo upływu gwarancji. Dziś jadę go odebrać :)
Miło się przekonać, że istnieją solidne firmy, dbające o klienta. To też argument, dlaczego warto wybierać sprzęt tej firmy. Wszystkim, którzy pomogli rozwiązać mój problem - dziękuję :)

Właśnie wróciłem z serwisu. Naprawili mi także odstającą klapkę i wgrali nowy soft. Jeszcze radio "dochodzi do siebie", jest mróz i nie będę go włączać. W sobotę czeka mnie ponowna instalacja. Opowiem o efektach :)

Ostatnia edycja:
Do góry