Zwolennicy HK 745> 247

hotix

New member
Witam wszystkich którzy ostatecznie przekonali się do HK made in china(tak jak np. audiofilski denon), i prosze o posty zadowolonych posiadaczy, którzy mieli wczesniej mozliwośc odsłuchu innych ampli a zdecydowali się jednak na HK!!!! za i przeciw mile widziane........., wszyscy kojarza hk with jbl i z góry zakładają dlaczego ;) jednak to dlaczego jest dla wielu nie zrozumiałe szczególnie dla audiofobów dla których film i dzwięk tak cieżki dla zrozumienia, od razu jest kojarzony z salą koncertową sorryyy ale to nie o to chodzi.:::)

Ostatnia edycja:

przemowroc

New member
Zgłaszam się, 645 na pokładzie - jedna wada obnażył wszystkie słabości systemu który posiadam, gra rewelacyjnie a podejrzewam że jak zmienię kolumny zagra jeszcze lepiej.............

gilek1975

Member
Bez reklam
Gratuluje wszystkim wyboru tej marki i życzę Wam również niezapomnianych chwil w oglądaniu TV i słuchaniu muzyki ;) .

gilek1975

Member
Bez reklam
Czytałem w innym wątku o tym co CI się przydarzyło. Nie oznacza to jednak że jeden przypadek przekreśla markę ;) . Zdarza się nawet naj naj firmą (H/K również do nich należy). A propo jak jest teraz z Twoim sprzętem?

Pablo1964

New member
Bez reklam
Jeszcze stoi niesprawny, serwis pracuje w tych samych godzinach co ja a z pracy do serwisu mam 60 km, ciężko się "wyrwać na moment". Na przełomie miesiąca wygospodaruję wolny dzień i pojadę. Wysłałem maila z prośbą o oszacowanie kosztów naprawy (ta sama usterka co wcześniej) ale brak odpowiedzi przez 3 tygodnie.

P.S. Wiem, że jeden przypadek nie przekreśla marki, ale niesmak pozostaje. Tym bardziej, że czasu wolnego tak mało.

Ostatnia edycja:

przemowroc

New member
Próbowaliście uaktualnić soft...Na stronie producenta jest materiał do pobrania oraz instrukcja jak to przeprowadzić przez usb....

autorus

New member
Trzeba by spytac blackninje. Jeszce nie wgrywałem nowej wersji softu. jesli ktos to zrobił, niech napisze co się zmieniło.

Autorus

Thomy

New member
Ja po zamianie Yamahy 640 na HK 645 przesłuchałem wszystkie swoje płyty od nowa.
Ogromna różnica oczywiście na + :-D

blackninja

ninja
Pomagam
VIP
Ostatniego softa wgrywałem do AVR630, przebiega to sprawnie i łatwo.
Do 645 nowego wydania nie widziałem.

Pablo1964 ampla do serwisu możesz podrzucić w sobote, załoga G często wtedy pracuje, trzeba sie tylko z nimi umówic telefonicznie.

hotix

New member
rzeczywiście chyba się skusze i zainstaluje ten nowy sofcik:) tylko ciekawy jestem co nowego on daje;) a co zabiera:)

Deimos

Banned
Byłem dzisiaj u znajomka, co wgrał sobie nowy soft do 645, ale twierdził, ze nic się nie zmieniło, jak było z tyłu made in china, tak zostało;) :)
A tak na serio, to miał już w nim dwie poważne usterki i zamierza się tego chińskego cuda szybko pozbyć...

przemowroc

New member
vincent i xindak tyż chińskie a pozycje na rynku już zdobywają, wiekszość procesorów w chinach trzaskają a Ty dalej swoje........Ehhhh ciężko Ci zrozumieć że skoro można coś taniej wyprodukować z zachowaniem staranności technologicznej to wcale nie musi to oznaczac słabej jakości sprzętu. Mam w domu plazmę Panasa i co kupa straszna purple snacks , okazało się że "zje...li" inżynierowie i w żaden sposób nie da rady tego naprawić,. Czytałeś posty o projektorze Panasa x100 straszna awaryjnośc.... Kilka osób posiada Heńka i narazie nic się nie dzieje, jedynie chyba "pablo" coś napomknął , jeżeli lubisz bawić się w straszenie innych to daruj sobie, nie masz tego sprzętu, nie handlujesz to się nie wypowiadaj na temat awaryjności...

Hoodzielec

New member
Bez reklam
i zamierza się tego chińskego cuda szybko pozbyć...

w takim razie niech szybko sprzedaje, tylko niech da cenę odpowiednio niską, skoro to "chińskie cudo" takie kiepskie... :p
może aukcja na forum od złotówki? osobiście jestem bardzo zainteresowany :twisted:

hotix

New member
Nowy soft wgrany osobiscie nie zauważyłem zbyt wielkich różnic:) w sumie to żadnych ale coś tam pewnie zmienili;) zbyt krótko mam HK żeby zauważyć zmiany ;)
A nawiasem mówiąc w nawiązaniu do Onkyo 805 jak na moje ucho to 805 ma bardziej detaliczną góre pasma niż 645 ale myśle że jest to kwestia ustawień amplitunera i można ją troszke podkręcic.

Ostatnia edycja:
Do góry