Zniekształcona Grafika

carlos03

New member
Witam, mam problem z TV philips,dokładnie chodzi mi o grafikę w konsoli która jest zniekształcona.
Krawędzie przedmiotów są zniekształcone,kontury itd..Jest to widoczne i przeszkadza w grze..
Od razu mówię kilka ważnych szczegółów,Konsole oddawałem do naprawy i sprzedawcy testowali konsole i jest z nią wszystko dobrze, co więcej testowałem TV na 2 konsolach xboxie i ps3 oraz jednocześnie na Drugim moim TV(problem występował na każdej konsoli ,oczywiście tylko wtedy gdy były podłączone pod mój TV) Testowałem na różnych kablach hdmi i dla spokoju na hd component.
Dodam jeszcze że problem pojawił się po jakimś czasie ,bo wcześniej Była bd ładna grafika Full HD :)
Czy jest to usterka w Tv i co to za usterka,proszę o odpowiedź.

danch

New member
Witam, mam problem z TV philips,dokładnie chodzi mi o grafikę w konsoli która jest zniekształcona.
Krawędzie przedmiotów są zniekształcone,kontury itd..Jest to widoczne i przeszkadza w grze..
Od razu mówię kilka ważnych szczegółów,Konsole oddawałem do naprawy i sprzedawcy testowali konsole i jest z nią wszystko dobrze, co więcej testowałem TV na 2 konsolach xboxie i ps3 oraz jednocześnie na Drugim moim TV(problem występował na każdej konsoli ,oczywiście tylko wtedy gdy były podłączone pod mój TV) Testowałem na różnych kablach hdmi i dla spokoju na hd component.
Dodam jeszcze że problem pojawił się po jakimś czasie ,bo wcześniej Była bd ładna grafika Full HD :)
Czy jest to usterka w Tv i co to za usterka,proszę o odpowiedź.

Moze zacznij od tego jaki to model TV, jakie zdjecie owego problemu tez nie zaszkodzi.

carlos03

New member
Jest to model Philips 32PFL5624H, dołączam prymitywny rysunek,ale chodzi że wszystkie rzeczy ich kontury itd są nie wyraźne,nie mówiąc o cieniach .
yfrog.com/6195414970p

carlos03

New member
Oj pisałem że to jest prymitywny rysunek,ponieważ nie mam aparatu :)
Ogólnie chodziło mi o to że tak się kontury załamują postaci jak te linie tak jakby nie było Antialisingu
img405.imageshack.us/i/dsc03552h.jpg/ przykładowe zdjęcie które znalazłem w sieci,takie problemy mam podczas rozgrywki ,Głownie jasne i ciemne kolory są nie do zniesienia.
Czy jest możliwe że coś w Tv się zepsuło,że telewizor psuję obraz w konsoli?proszę o pomoc:-|

Do góry