U mnie ta procedura zadzialala. Ale testowalem na sofcie V602.Dostałem takie coś od serwisu że mam. Im. Podesłać plik. Ale on waży 0kb nie wiem. Ale u mnie nic nie zgrywa.. Do tego. Pliku czy ktoś może to spr? Z góry dzięki. Ps dotyczy klatkujacego netflixa po 30min soft v378
Szanowny Kliencie,
Dziękujemy za kontakt z TCL/Thomson Polska.
Poniżej przesyłamy intrukcję z działu technicznego:***
Procedura Sitalog:
Krok 1: Stwórz pusty plik tekstowy o nazwie sitalog.txt na głównym dysku USB
sformatowane w FAT32.
Krok 2: Włóż dysk USB do gniazda "USB 2.0" w telewizorze.
Krok 3: Teraz sprawdź czy prolem dalej występuje***
Na przykład,
- Przejdź do aplikacji takich jak YouTube lub Netflix
- Poczekaj, aż aplikacje pokażą wadę - Krótki obrazek zamraża się LUB tzw. fps spada w 4K
Zawartość HDR.
Krok 4: Odczekaj ~45 sekund.
Krok 5: Ustaw telewizor w stanie gotowości.
Krok 6: Odłącz dysk USB od telewizora.
Krok 7: Wyślij nam plik sitalog_xxx_xxx. txt, który znajduje się w folderze Sitalog twojego USB.
Krok 8: Skompresuj go i wyślij go do nas.
Obrazek jest zupelnie nieczytelny. O co chodzi?https://youtu.be/k6Z8yFlKCuM
Nowy soft 388 od samego tcl wstyd i hańba
Wysłane z mojego LYA-L29 przy użyciu Tapatalka
Masz pelna racje. I problem lezy nie w sprzecie tylko w babolach w oprogramowaniu TCL. Bo systemowy player radzi sobie ze wszystkim. Ja akutat wzialem go z pelna swiadomoscia problemow. Docelowo podpne pewnie Heroboxa, zreszta na PC zwykle nie ma problemow takich jak na Androidach.Ale na tym forum wszyscy polecają TCL. A jak jest problem umywają rączki jak sam serwis. KIKI i Marek z Urani wgraj soft zrób reset i.... Nic dalej bolaczka. Jedno wiem ten tv nie jest ani do yt ani do netflix w 4k ogólnie. Materiały 4k to dno jeśli chodzi oplynmosc. Pozdrawiam
Wysłane z mojego LYA-L29 przy użyciu Tapatalka
A. Jakiś link do tych filmów z wideo?Czy mozecie sprawdzic filmik na YT na fw starszych niz V602?
https://www.youtube.com/watch?v=NXTnyakll5c
Filmik jest z HDR ale w wersji HLG. Na V602 ewidentnie cos sie knoci z krzywa kolorow, bo bardzo jasne miejsca robia sie ciemne zamiast super biale.
Nie wiem jak to bylo w poprzednich wersjach fw.
Tak przy okazji jest juz fw V606, ale podobno nic nie poprawili totez nie instalowalem.
Dziękuję
To zwykly HDR10 - te dzialaja ok. Chodzilo mi o ten dokladnie ktory podalem, tam juz w 15s duzy napis HDTVTest jest przepalony