Zmiana wzmacniacza

Robson87

New member
Witam, planuje zmienić dotychczasowy wzmacniacz Rotel RA01 który gra z Monitorami BX2
Brakuje mi basu w brzmieniu dynamika jest świetna lecz całość gra troche za jasno. Słucham różnej muzyki troche rocka sporo muzyki klubowej. Pokój 20m2
Myślałem nad HK 980 lub Nad 320bee może jakies inne propozycje do 900zł

Pawel_Sz85

Klub HDTV.com.pl
VIP
Harman oraz Nad powinny zagrać łagodniej na górze. Polecam również Advance Acoustic map 105. W swojej cenie to świetny wzmacniacz, grający bez wyostrzeń z mocno dociążonym basem. Dużym atutem tego wzmacniacza się konstrukcja dual-mono.

Vex

Member
Bez reklam
Robson87 czasami można się zdziwić ja słuchałem BX5 i RX2 i stoją u mnie RX2 :)

krzysiek1980

Active member
Bez reklam
NAD fajnie się zgrywa z Paradigm, ale do tej kwoty to tylko monitory - Paradigm Monitor Mini. Gdybyś chciał podłogówki ( Paradigm Monitor 7v.7/9v.7) juz byś musiał trochę więcej wyłożyć. Pogadaj z Blackninja w sprawie cen. Dodatkowo kolumny te dobrze się sprawdzają w gatunkach typu rock, metal, muzyka klubowa. Uwypuklają skraje pasm i maja fajny mocny bas.

Robson87

New member
Dzieki za odpowiedzi napisze jak Nad bedzie brzmiał z bx2
Zaczynam wiec odkładac na większe kolumny w przyszłym roku może coś kupie.
Myslałem o kolumnach JBL

Ostatnia edycja:

krzysiek1980

Active member
Bez reklam
ES w porównaniu do Studio, to jakby wogóle nie grały:) A tak poważnie, to Studio są bardziej muzykalne. ES to jak dla mnie tylko kino.

Robson87

New member
NAD już u mnie, gra świetnie o wiele dokładniej i przyjemniej niż rotel który grał technicznie miał wyostrzone skraje pasma Nada poprostu chce się słuchać.
Z czasem zmienie kolumny może na b&w 685 s2 lub MA silver 2 albo JBL studio odsłucham ze wzmacniaczem którego szybko nie zmienie.
Każdemu mogę polecić ten wzmacniacz.

Do góry