Zmiana TV ze starego 32' LCD na jakies 40'-43'

Skrzatuski

New member
Witam,
Prosze was o porade w dobraniu nowego TV, aktualnie posiadam starego LG 32LH2000. Przez dluzszy czas zastanawialem sie nad Panasonic TX-40CXE720E ale czytajac test modelu 50' serii 700 troche mi przeszlo patrzac na mase WAD.
1. Odległość od ekranu: ok 2 m.
2. Jak słońce świeci w pokoju: Tylko od rana swieci bo okna mam ustawione polnoc-poludnie wiec po 12 jest spokoj ;)
3. Jak duży jest pokój: ok. 20m2
4. Preferowana technologia: LED
5. Jaki masz obecnie telewizor: LG 32LH2000
6. Jakie programy najczęściej oglądasz: sport, filmy,dokumenty
7. Oglądasz w dzień czy wieczorem: i w dzien i wieczorem
8. Wieczorem oglądasz przy świetle czy wolisz bez: raczej przy swietle, ale zdarza sie i bez
9. Wolisz obraz ostry czy łagodny: raczej ostry, ale nie mam uprzedzen tutaj
10. Matryca błyszcząca czy matowa: matowa
11. Preferowana wielkość telewizora: 40'-43'
12. Preferowana marka: PANASONIC, LG, SONY, SAMSUNG
13. Ile % do telewizji a ile % do innych urządzeń: 30% NC+, PC 30%, 40% PS4
14. Siedzicie na wprost telewizora czy również z katów bocznych: NA WPROST
15. Ma mieć 3D: nie zalezy mi na 3D wole telewizor z lepszym obrazem niz z funkcja 3D
16. Ma stać czy wisieć: na razie stac, w przyszlosci wisiec
17. Rozdzielczość: fajnie by bylo 4k, ale b.dobrym fullhd nie pogardze
18. Na czym najbardziej Ci zależy: Jakosc obrazu(plynnosc obrazu, kolory, kontrast, input lag)
19. Ile godzin dziennie ma grać telewizor: 4 godzin dziennie
20. Budżet: 2500 ewentualnie lekko mozna go naciagnac jezeli znacznie poprawi jakosc drozszy TV

digitalus

Banned
Witam.
Kolega ma cx700 , wersja 50 calowa.Telewizor prezentuje sie dobrze.Nie mam na mysli tylko wygladu telewizora ale jakosci obrazu.Poziom czerni na dobrym poziomie.Nawet zwykle kanaly sd maja dobra jakosc obrazu.Jesli planujesz kupno 40 calowego telewizora to kanaly sd beda prezentowac sie jeszcze lepiej na mniejszym ekranie.
W testach cx700 ma dobre wyniki
Przyklad 1.
Review: Panasonic TX-55CX700E (CX700E-serie) lcd led tv | Homecinema Magazine
Przyklad 2.
Panasonic 55" CX700 Review - Inleiding - Tweakers
Duzy plus dla cx700 to otwiera praktycznie kazdy plik 4k.Demo samsunga 4k otwiera, sony 4k otwiera, demo 4k lg otwiera, demo 4k panasonica otwiera.Otwiera tez pliki ts nagarane z tunera satelitarnego a oled lg nie otwiera plikow TS.

Ten plik 4k robi bardzo dobre wrazenie

http://www.demo-uhd3d.com/fiche.php?cat=uhd&id=119

Bardzo dobry dzwiek i jakosc obrazu z tego pliku.

https://www.youtube.com/watch?v=SUwnqXBZxME

Ostatnia edycja:

Skrzatuski

New member
Jeszcze kwestia dostepnosci tych modeli. Jest mi ktos w stanie wytlumaczyc o co chodzi ze w zadnym sklepie nie mozna tych telewizorow kupic ? Nawet ceneo nie widzi zadnych ofert tego modelu ;]

Skrzatuski

New member
Sie uparlem na 720 a to pewnie jakas wylacznosciowka jest na jakas siec przez co wytwarza niby 200hz wiecej, co i tak nie ma wiekszego znaczenia;] musze popatrzec gdzie w swoim regionie najlepiej cenowo ta 700 sie prezentuje ;)

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Cx 720 był z rynku innego.
Dałeś się nabrać na Hz przecież to tylko marketing.
Cx 700 sprawdź podświetlenie bo jest słabe.

Do Twoich potrzeb
Philips 40pfh6550
Sony 43 w755
Toshiba 42l7453
Samsung 40h6400

Do góry