Pasuje porównać bezpośrednio R-ki z RubiObstawiam, ze R-ki będą na bankz resztą dziś potwierdziły swoją przewagę
![]()
Kraków!!!!Lobos, skąd jesteś ? Te R-ki polecane przez ciebie chętnie bym usłyszał...
Zestaw marzeń z piecykami Classe
Marzenia mogą być , ale tamten pokoik kinowy własnie pokazuje co trzeba mieć żeby takie kolosy zagrały na odpowiednim poziomie.. dobre kolumny = dobra elektronika + przyzwoite kable ... jak będzie zbyt duży kompromis to szkoda wg mnie kasy na kolumny bo nigdy one nie zagrają na 100% swoich możliwości..
Porównywaliśmy je w Katowicach na Marantzu - dla mnie Rubi, dla Henrry'ego Kef. Mimo iż Kefom nie dało się za wiele zarzucić, to wtedy zagrały tak jakoś, hmm, można lepiejPasuje porównać bezpośrednio R-ki z Rubi
Na taki odsłuch możemy się umówić.
Dzwoniłem do salonu obok mojego szpitala i mają tylko Rubi i XT-8F. R-ke niestety nie.
Kef zdecydowanie ze względu na cenę, która jest kilka ładnych tyś niższa, bodajże ponad 4,Porównywaliśmy je w Katowicach na Marantzu - dla mnie Rubi, dla Henrry'ego Kef.
I to jest dobra opcjaChciałbym jeszcze posłuchać w bezpośredniej konfrontacji Rubi, Opti i Ikon. Teraz Horn ma jeszcze zacnie wyglądające kolosy - Piega - jedynie 20 tys za parę, więc celuję w G. Krakowską![]()
Choć wczoraj natomiast pomieszczenie było ze 4 x mniejsze niż w Katowicach i nawet z Marantzem brzmiały świetnie, czyli znów kwestia akustyki jako głównego czynnika. Może nawet były ciut za duże.
Myślę, że ważniejsza jest tu jakość, a nie ilość tego basu... zresztą pamiętasz z PabianicTo nie dziwie się, że bas było czuć na klacieW sumie R-ki mają fajny niski basik.
W sumie to Tobie do kompletu pasują tylko RubiconPorównywaliśmy je w Katowicach na Marantzu - dla mnie Rubi, dla Henrry'ego Kef. Mimo iż Kefom nie dało się za wiele zarzucić, to wtedy zagrały tak jakoś, hmm, można lepiej, ale R700 zyczajnie brzmiały tak jakby były za małe do tamtego pomieszczenia
Choć wczoraj natomiast pomieszczenie było ze 4 x mniejsze niż w Katowicach i nawet z Marantzem brzmiały świetnie, czyli znów kwestia akustyki jako głównego czynnika. Może nawet były ciut za duże.
Chciałbym jeszcze posłuchać w bezpośredniej konfrontacji Rubi, Opti i Ikon. Teraz Horn ma jeszcze zacnie wyglądające kolosy - Piega - jedynie 20 tys za parę, więc celuję w G. Krakowską![]()
Mówicie, że Arcam A39 nie zagrał z KEF lepiej od Marantza?
Ciekawi mnie jeszcze ten CDS27... Czytałem, że to dobry player.
Słuchaliście na nim zarówno płyt jak i plików?
Do moich potrzeb idealne rozwiązanie. Mam fizyczne CD/SACD a do tego z tyłu pena z plikami.
W dodatku obie opcje grają podobno na wysokim poziomie.
Lolek126
Zapomniałeś o najważniejszym - pomieszczenie!!!
ten aspekt nie podlega dyskusji ...ale było na inny forum zdjęcie gdzieś i tutaj wklejałem że takie kolumny w USA Gościu miał naprawdę w takim pomieszczeniu że za głowę się łapaliśmy jak On tego słucha.. ale w fabryce marzeń wszystko jest możliwe
![]()
Na taki metraż to tylko taki niskotonowiecchyba wiem o czym piszesz, o tym pokoiku 9m2![]()
R700.I w ten model celuję.Henry te Rki to R700 czy 900.
Ja sam mam KEF ale R300 bo metraż i wciąż nie mogę wyjść z podziwu nad nimi
Koniecznie w połączeniu z testamiNa taki metraż to tylko taki niskotonowiec
![]()