Zmiana amplitunera z Onkyo tx-sr606 na nowy do 3500zł

grzesiekm80

New member
Po 12 latach spalił mi się amplituner Onkyo Tx sr 606 który grał z kolumnami Jamo S606 + sub 200
Proszę o pomoc w wyborze nowego amplitunera budżet do 3500zł kolumny będą te co mam nie chce ponosić dodatkowych kosztów .A z starego zestawu byłem bardzo zadowolony wiec nowy amplituner po 12 latach na pewno jeszcze ten efekt dźwiękowy poprawi na moich jamo i będzie jeszcze lepiej. Amplituner użytkowany będzie do oglądania filmów i słuchania muzyki .

Ostatnia edycja:

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Następcą w klasie masz :
- Denon avr-x2700h - cena 3499pln
Większy problem to czas oczekiwania 3 do 4 miesięcy.
Jeśli pasuje możemy działać.

mat74

Well-known member
Bez reklam
Byłem fanem Onkyo jednak po przesiadce się z tego samego modelu (606) na Denona avr-x2400h musze przyznać ,że przynajmniej w kinie ma brzmienie zdecydowanie lepsze.

emigrant

Member
Też mam zestaw Onkyo 606 z Jamo 606. Także za jakiś czas będę wymieniać Onkyo o ile nie padnie wcześniej jak wielu już osobom. Także myślę nad Denonem AVR-X2700H. Raczej do Onkyo już nie wrócę. Jeszcze na uwadze mam Marantz nr171. Tylko nie wiem, czy ten Marantz prawidłowo zasili mi Jamo 606 pełen zestaw 5.0, bo suba mam aktywnego Jamo sub300. Marantz na końcówkach ma tylko 90W. Aktualnie kolumny mam spięte w bi-ampingu.

Co bardziej nadaje się do filmów Denon, czy Marantz? Muzyka i granie w gry, konsole totalnie mnie nie interesuje.

Jeden ciekawy koment z googla odnośnie AVR-X2700H:

Niestety kupiłem i się strasznie zawiodłem. Na szczęście oddaję to "radyjko" (wzmacniaczem bym tego nie nazwał). Zaletą jest to, że ładnie i czysto gra... ale tylko cicho. Dysponując 7x150w spodziewałem się posłuchać głośno kilku piosenek, a tu zonk.... "radyjko" wyłączą się po 3-4 min. głośnego słuchania. Mam 15 letnie onkyo 7x135w, potrafię na nim przesłuchać godzinny koncert i dopiero wtedy termika go wyłącza. Jak dla mnie nie polecam, marketowa zabawka.

Aż tak źle jest ze wspóczesnymi amplitunerami? Nawalone hdmi 2.1, eARC, kodeków HD dźwięku a producenci zapomnieli, że jego głównym zadaniem jest "napędzenie" głośników?

Ostatnia edycja:
Do góry