Zidoo sprzedane.
A nie lepiej, żeby twój komp był dyskiem. I niech zidoo z niego korzysta?hej wszystkim, chciałem zapytać czy można wejście z poziomu laptopa (przez sieć) na podłączony dysk USB do Zidoo z9x pro ? na komputerze w otoczeniu sieciowym widzi tylko zido jako urządzenie multimedialne i nie można wejść.
Zido podłączone do routera asus RT AX 55 po kablu ethernet. Kompa połączony z tym samym routerem przez wi fi.
Fajnie gdyby się dało i nie musiałbym cały czas odpinać dysku usb celem kopiowania plików.
dziwnie to co piszesz Zidoo a w szczególności nowe model jak Z9X PRO (stary Z9x również) radzi sobie z struktura plików BD 4k jak i z obrazie płyty bez najmniejszego problemu. Sprawdziłęm na wielu modelach Zidoo.Jak najbardziej. A nawet więcej.
Jest kilka powodów wymiany. Jednym z nich jest to, że wraz ze sprzedażą Zidoo, które nie do końca spełnia moje oczekiwania, sprzedałem od ręki odtwarzacz BD CA 751BD. Jak wiadomo, odtwarzacze BD CA były klonami Oppo , co już gwarantowało jakość i klasę urządzeń. Teraz, zamiast dwóch urządzeń będzie jedno, ale o znacznie większych możliwościach. Oczywiście Oppo, które do mnie „idzie”, to z tego co wiem, to nie standardowe urządzenie, lecz już mod. A co on wnosi? Tabela poniżej.
View attachment 25221
Jedną z istotnych funkcji dla mnie jest możliwość odtwarzania kopii filmów, jako klasycznej struktury płyty (folder z pod folderami), z zewnętrznego dysku przez USB. Czego np. Zidoo, zresztą nie tylko on, nie potrafi. Owszem, jest na to sposób, ale nie chce mi się „babrać” z 14oma TB danych. Myślę, że tyle wystarczy, bo nie chcę robić off-topic’a, gdyż to nie temat o Oppo.
no właśnie nie chce tak by specjalnie laptopa odpala żeby widział pliki, bo żona i dzieci nie mają dostępu do lapka a też oglądają. Jest możliwość takiej koniguracji ? już włączylem serwer SMB w zidoo ale dalej nie można wejść na te urządzenie przez sieć ....A nie lepiej, żeby twój komp był dyskiem. I niech zidoo z niego korzysta?