Nie nie Kolego, to tak nie działa. Proszę nie mylić PCeta z odtwarzaczami typu Zidoo itp.
Jak w każdym PCcie to kwestia oprogramowania. W tym przypadku, odtwarzaczy programowych. Testowałem na tym urządzeniu odtwarzacze: DVDFab Player, PowerDVD i Kodi. Jak się okazało, najlepiej wypadł PowerDVD, a najsłabiej, żeby nie napisać beznadziejnie, hołubiony Kodi. Generalnie, ten miniPCet doskonale radzi sobie z treściami do FHD. Z 4K, to już porażka. Być może wynika to z tego, że ten konkretny egzemplarz posiada procesor z literą T. Może lepszy byłby z literą H. Rozmawiałem z kolegą, który ma dokładnie takie samo urządzenie, lecz z zupełnie innym procesorem. I jak mówił, 4K chodzi bez problemu. Tak więc, diabeł tkwi w szczegółach.
A wracając do Zidoo.
Dzięki uprzejmości Kolegi @mac-ony, mam na testach właśnie rzeczony odtwarzacz. Cóż mogę powiedzieć. Po prostu zamówiłem taki dla siebie.
I tyle.
Kolego @bl4ck, zrobiłem test w kontekście twojego pytania o obsługę DVD. Tak więc, czy to ISO, czy folder, nie ma najmniejszych problemów z ich odtworzeniem. Dla mnie to było oczywiste, skoro nie ma problemów z odtworzeniem obrazów ISO FHD, UHD, czy nawet SACD, to w przypadku DVD, to zwykła formalność. Chociaż w przypadku SACD, tak nie do końca jest cacy. Ale ilu jest entuzjastów tego formatu.
Co do samego urządzenia, to tak na gorąco. Jedyna irytująca rzecz, to wtyczka z zasilaczem, ponieważ nie wetkniemy jej do gniazdka zasilającego z kołkiem uziemiającym. Właściwie nie potrzeba instalować żadnego dodatkowego softu. Urządzenie jest praktycznie samowystarczalne. Jak dla mnie, szkoda że nie ma dwóch gniazd wyjściowych HDMI, lub HDMI/DP, jak w moim miniPC. To tak na szybko. Przede mną jeszcze sporo testów i doświadczeń.